reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej mamuśki, melduję, że żyję, ale z trójką dzieciaczków jest zapierdziel. I jeszcze średniak standardowo chory, boję się żeby małej nie zaraził. Wczoraj odpadł pępek - nie za szybko? Mała w nocy łądnie śpi, nie mam co narzekać, ale od 2 dni w dzień jest marudna. Podejrzewam że dzieje sie tak za sprawką michała, bo od rana do wieczor abawi się, skacze, śpiewa, jednym słowem hałasuje dosyć mocno i mała chyba tego nie lubi.
czekam na wynik ze szpitala w zwiazku z moją toksoplazmozą, czy małej nie zaraziłam. no i podczas usg główki wykryto torbiel, w grudniu mamy wizytę w poradni neantologicznej i będą sprawdzać, czy się wchłonęła. Mamy też skierowanie na ponowne badanie słuchu za pół roku - mimo, że te robione w szpitalu wyszło ok.
Od poniedziałku dołączę do słomianych żon - mój wyjeżdza na 3 tygodnie, boziu jak ja to ogarnę? :szok: :-)
pozdrawiam i trzymam kciuki za nierozpakowane mamuśki

reklama
My malej masujemy brzuszek i nozki w gorze trzymamy jak jej ciezko i od razu idzie ;)
Nasza nie ma problemów z wypróznianiem ale tez robie jej masaz i nozkami ruszam :).

Mojej jeszcze kikut pępowinowy nie odpadł ale psikamy i juz widac postepy :)

Zapialam Ją na usg bioderek i pierwsza wizyte u pediatry, oj bedzie :)

Dziewczyny tak wam zazdroszcze juz tych malenstw obok tez juz bym chciala byc po a tu nic sie nie rusza ... martwie sie jak tam jest temu mojemu synkowi w brzuszku .... czasem tak duzo sie rusza a czasem bardzo bardzo malo

Nam pępuszek odpadł wczoraj, bardzo długo z nim walczyłam bo aż 2,5 tygodnia. teraz jest taka mała ranka i czasami małej to krwawi. Ale nadal psikam octaniseptem i czyszczę dokładnie wacikiem.

Gosikk nasza malutka też bardzo marudna w dzień. Dzisiaj spała od 9 do 11 i zasnęła dopiero przed chwilą. Ciągle płacze, uspokaja się tylko jak ją zawinę w rożek i przytulam. Już sama nie wiem jak jej pomóc, męczy się bidulka z tą bezsennością :-(

Stokrotka my też jesteśmy zapisane na usg bioderek na 7 grudnia i na wizytę patronażową 4 grudnia.

u nas masaż nie pomaga. Stasia rusza tylko czopek glicerynowy i to w połączeniu z podnoszeniem nóżek. robi dużą kupkę raz dziennie. ma nawet problemy z bączkami. na ból brzuszka kupiłam mu woreczek z pestkami wiśni. wkłada się go do mikrofalówki na minutę i kładzie na brzuszek. pomaga. daję też probiotyki.

My jutro konczymy 2 tyg a pepek dalej siedzi.. Mam nadzieje ze odpadnue lada chwila bo juz zaczybam sie niepokoic.

Reni ma prawo krwawic? Bo u nas tez troche krewki sie pojawilo...

Kinia ja też w dwupaku jeszcze już mam dość czekania a jutro termin.
W niedzielę do szpitala na wywołanie.
Kurczę tylko jak na złość jakiś wirus mnie dopadł :-( osłabienie, mdłości, i opryszczka na ustach zalamka totalna.

Z pepuszkami to nawet do miesiąca siedzą może trzeba spirytusem lepiej potraktować.
Gosikkk oby się ta torbiel wchlonela maluszkowi trzymam kciuki.

Nam pępek odpadł po 9 dniach

Moja oliwka robi kupki różnie czasem 2 czasem więcej,,,
bywa marudna i czasem długo nie śpi chciałaby być na rękach i nas czuć jak się ją odłoży to od razu to wyczuwa i się budzi

w nocy czasem budzi się co dwie godziny a i często śpi ładnie i co 3/4 godziny się budzi

Od kilku dni też mamy problem z usypianiem po kąpieli, musiałabym z nią na rękach z godzinę leżeć aż zaśnie bo nie chce być w łóżeczku. Staram się ją jakoś do niego przyzwyczaić ale zazwyczaj w nocy i tak laduje u nas. W dzień śpi przy mnie w salonie. Musze chyba w dzień chociaż na jedną drzemke przenosić ja do łóżeczka może się jakiś do niego przekona...

dddmala na razie to sukcesywnie przyzwyczajasz ją do spania w swoim łóżku :-) ja Stasia karmię i zanoszę do kołyski. ewentualnie przynoszę kołyskę do pokoju. dzieci bardzo szybko się przyzwyczajają.

reklama
u mnie dzisiaj termin a tu głucha cisza :/ i na koniec jeszcze jakaśbakteria w moczu się przypałętała :/ też jużwam strasznie zazdroszczę maluchów po drugiej stronie brzucha :) ja w poniedziałek mam wizytę, jak dalej się nie ruszy to będziemy myśleć pewnie o wywołaniu:baffled:

Do góry