reklama
Sylka87
Fanka BB :)
Co do tych bakterii w moczu to kurcze prawie każda narzeka :/ Ewel dobrze ze się dostalas do dr coś Ci zaradzi. Yogiimum mam pytanko skąd jesteś? I jak to jest z tą joga dka ciężarówek bo kiedys o tym myślałam ale jak nie chodzilam nigdy na inną a aktywnosc z przed ciąży jest mierna to i tak można chodzic? Jak to wyglada?
Sylka kazda aktywność fizyczna kobiety w ciąży jest jak najbardziej pozadana Yoga jest bardzo popularna dla ciezarowek bo doskonale dotlenia ja bylam może na 2-3 zajęciach w ostatniej ciąży ale zajecia były dla mnie nudne wiec wybrałam basen
teraz chodze na silownie ale nie cwicze jakos ciężko czy intensywnie do tego basen, body balance, zumba...wszystko w jednym budynku i karnet jeden wiec mogę korzystać ze wszystkiego i w dany dzień ide na to na co mam akurat ochotę karnet kupiłam jeszcze jak pracowałam nad figura po poprzednim porodzie na caly rok wiec mam jeszcze go do września jak ćwiczenia sa zbyt ciężkie to po prostu albo robie je wolniej albo opuszczam...np ostatnio na zumbie strasznie dużo skakania było i przysiadów wiec odpuscilam
teraz chodze na silownie ale nie cwicze jakos ciężko czy intensywnie do tego basen, body balance, zumba...wszystko w jednym budynku i karnet jeden wiec mogę korzystać ze wszystkiego i w dany dzień ide na to na co mam akurat ochotę karnet kupiłam jeszcze jak pracowałam nad figura po poprzednim porodzie na caly rok wiec mam jeszcze go do września jak ćwiczenia sa zbyt ciężkie to po prostu albo robie je wolniej albo opuszczam...np ostatnio na zumbie strasznie dużo skakania było i przysiadów wiec odpuscilam
Zaswiadczenie jest wazne jesli masz umowe na czas okreslony i z tego co wiwm nie jest bezprawne. Ja tez bede musiala przedstawic zaswiadczenie bo to daje mi prawo do 100% wynagrodzenia na L4 pozytalam o L4 i wszedzie pisalo o zaswiadczeniu wiec mysle ze trzeba dac takie cos pracodawcy, abys byla chroniona.Justyna jezeli przyniosłas l4 to nie mają prawa pytac nawet co ci jest. Tajemnica lekarska. Zaswiadczenia sa wbrew prawu. :/ Dziewczyynyyyyy walijcie mnie porządnie patelnia w glowe. Zaczyna mi sie jakas panika włączać. Cycki mnie prawie nie bola to chodze i je macam, wyszukuje objawów ktorych nie ma. Nie umiem się tego wyzbyć i chyba byłabym szczesliwa jakbym rzygala dalej niz widziała. Itp normalnie głupia baba !
M
mama290
Gość
Ja dopiero wstalam I chodze do tylu ja sie czuje normalnie tzn ciazowo :-)co do aktywnosci wszytsko pieknie ladnie poki jest wszytsko ok a jak cos sie zacznie w ciazy dziac I lekarz uziemia mialam tak z chlopakami I musialam lezec plackiem I nie bylo rady ja szczeze to teraz nie mam ochoty na zadne atrakcje najchetniej to bym zlegla z powrotem do lozka
Anastazi wow ale bedziesz miec mala roznice wieku pomiedzy dziecmi:-)
Anastazi wow ale bedziesz miec mala roznice wieku pomiedzy dziecmi:-)
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Do mojego dziecka ostatnio cos wstapilo. Ja nie wiem. W przedszkolu placzliwy a w domu swir na dopalaczach.
Ale sie posypia po piatku usg Ja ide we wtorek i tez nie moge sie doczekac. Jakbym tak miala miec tylko 3 usg to bym chyba zeswirowala.
Ja bede chciala chodzic na aktywna ciaze ale to dopiero oslld 2 trymestru pozwalaja a na basen tez tylko wlasnie boje sie infekcji. Ja w poprzedniej .ciazy mialam przepukline pepkowa i mam nadzieje ze teraz mnie to ominie.
Dzisiaj juz wciagnelam rosol i zaliczylam drzemke no spalam chybaz 1.5 godz. Zaraz bede sie brala za placki ziemniaczane dla mojej watahy.
Ale sie posypia po piatku usg Ja ide we wtorek i tez nie moge sie doczekac. Jakbym tak miala miec tylko 3 usg to bym chyba zeswirowala.
Ja bede chciala chodzic na aktywna ciaze ale to dopiero oslld 2 trymestru pozwalaja a na basen tez tylko wlasnie boje sie infekcji. Ja w poprzedniej .ciazy mialam przepukline pepkowa i mam nadzieje ze teraz mnie to ominie.
Dzisiaj juz wciagnelam rosol i zaliczylam drzemke no spalam chybaz 1.5 godz. Zaraz bede sie brala za placki ziemniaczane dla mojej watahy.
Zaswiadczenie jest wazne jesli masz umowe na czas okreslony i z tego co wiwm nie jest bezprawne. Ja tez bede musiala przedstawic zaswiadczenie bo to daje mi prawo do 100% wynagrodzenia na L4 pozytalam o L4 i wszedzie pisalo o zaswiadczeniu wiec mysle ze trzeba dac takie cos pracodawcy, abys byla chroniona.
do 100% wynagrodzenia uprawnia zwolnienie lekarskie z adnotacją "B", umowę rzeczywiście mam na czas określony ale do 2019 roku więc dalej nie wiem po co to zaświadczenie
Dziewczyny jestem poprostu załamana... dzwonił do mnie mąż i mówił że u niego w robocie tak się popierdzieliło że musi sobie szukać nowej, nie mam pojęcia jak to będzie, dwa kredyty i jeszcze ja na zwolnieniu i tyle wydatków się szykuje... mam ochotę siedzieć i płakać:-(
reklama
85justyna dacie radę. w życiu nie raz jest pod górkę. ważne żebyście byli w tym razem. a może w pracy się poprawi. nie raz z dużej chmury mały deszcz.
co do zwolnienia i zaświadczenia to normalne że dostarcza się zaświadczenie do pracodawcy. i nie ma w tym nic nienormalnego. po pierwsze jeśli kobieta jest w ciąży i dalej pracuję to to ją chroni przed wykonywaniem ciężkich prac itp. a po drugie chodzi o teczki personalne w kadrach. porządek i tyle
co do zwolnienia i zaświadczenia to normalne że dostarcza się zaświadczenie do pracodawcy. i nie ma w tym nic nienormalnego. po pierwsze jeśli kobieta jest w ciąży i dalej pracuję to to ją chroni przed wykonywaniem ciężkich prac itp. a po drugie chodzi o teczki personalne w kadrach. porządek i tyle