reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
hej. ja w pierwszej ciąży brałam furaginę. wiem że można. ale nie pamiętam czy to był 1 czy 2 trymestr. ja spałam trochę. gardło mniej boli ale obolała jestem. jutro jadę zrobić wyniki więc będę wiedziała co tam we mnie siedzi. co do becikowego. to oni w papiery tak na prawdę nie zaglądają tylko lekarz prowadzący wystawia zaświadczenie w którym tygodniu ciąży było się jak się trafiło do lekarza. musiałybyście mieć na prawdę wrednego lekarza żeby nie wystawił że w dobrym czasie się było u niego.

ja szczerze mówiąc nie pamiętam jak to było z becikowym, chyba nie dawałam żadnego zaświadczenia... a może dawałam nie wiem mój mąż się tym chyba zajmował
Ewel moi pracodawcy są bardzo źli za tą moją ciąże i coś czuję że zrobią wszystko żeby mi życie umilić ale ja się nie dam wrzucam na luz i robię swoje :-)

Justyna jezeli przyniosłas l4 to nie mają prawa pytac nawet co ci jest. Tajemnica lekarska. Zaswiadczenia sa wbrew prawu. :/ Dziewczyynyyyyy walijcie mnie porządnie patelnia w glowe. Zaczyna mi sie jakas panika włączać. Cycki mnie prawie nie bola to chodze i je macam, wyszukuje objawów ktorych nie ma. Nie umiem się tego wyzbyć i chyba byłabym szczesliwa jakbym rzygala dalej niz widziała. Itp normalnie głupia baba !

Sylka chyba rzeczywiście zgłupiałaś od tej ciąży- weź się w garść i ciesz się ciążą a nie tu paniki urządzasz- nie masz objawów to super, ciesz się bo nie ma nic lepszego niż jak się rozkwita w ciąży!!

Sylka87, ja mam to samo !!!!! ale może to i lepiej, bo jak niektóre kobiety nie mogą się ruszyć, bo co nie zjedzą/wypiją/powąchają to od razu wymiotują. Ja jedynie mam senność i sutki bolące.

ja tam zazdroszcze tym, co nie mają objawów. Dla mnie najbardziej przerażający jest apetyt. Mega apetyt. Zwykle jadłam bardzo zdrowo, nieduzo, jako instruktorka ;) ale teraz.... jadłabym co pol godziny...:/ przeraza mnie to. Normalnie jestem głodna, ssanie mam :/

No i dzwoniłam do kliniki, mam wyniki posiewu i coś 'wyhodowano" jeszcze nie wiem co. Wspaniale. Też nigdy nie miałam bakterii, a teraz proszę. Nie wiem, czy to nie od luteiny jakiś stan zapalny się zrobił.

reklama
Do góry