reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Cześć dziewczyny. Przeczytałam cały wątek i chciałabym do Was dołączyć. 19.03 widziałam już serduszko na usg. Termin mam na 7.11. Ciąża jest po ivf. Dla osób, które nie widzą suwaczków: mam ośmioletniego synka, a rok temu w 24t1d urodziłam bliźniaki. Dziewczynki nie przeżyły.
Mama290 - witaj. Pamiętam Cię z wątku bliźniaczego. I Twoją tragedię. Cieszę się, że znowu Ci się udało.
Calineczka :-)

Dziś widziałam na monitorze piękne bijące serduszko :-D:-D Z gabinetu wyszłam prawie jak na skrzydłach i jestem przeszczęśliwa - moja kruszynka ma już 1,5 cm :-):-)
Miałam obawy czy na pewno lekarz będzie chciał mi zrobić USG ( bo chodzę a NFZ) po badaniu powiedziałam o swoich obawach i mój gin stwierdził że raczej ciężko kontrolować czy wszystko jest ok nie robiąc USG i że w tej przychodni nie ma czegoś takiego jak 3 usg w ciągu ciąży.
Następna wizyta 28 kwietnia i usg z możliwością wykrycia wad genetycznych (wcześniej mam zrobić test PAPPA). Koszt bagatela 600zł Masakra no ale cóż .

Ewela tez mi sie to wydalo niewiarygodne ale ktos im tak nawciskal bo byli przekonani. Natka woow ale musialas mieć szok! Ekstra jakos się ułoży :) witamy nową mamę i zapraszamy :) Asia cudownie :) teraz czekamy na kolejne serduszkowe nowiny :)

Sylka to jakaś plotka pewnie;-) Boże mi mąż mówi że kto wie może u nas będą bliźniaki szczerze nie wyobrażam sobie tego;-) Ale jak trzeba to dam radę he.

Jest wan tez tak duszno kurcze od kilku dno znowu mi duszno. Przezzkadza mi nawet stanik i od poludnia mi niedobrze po wszystkim albo mam taki dzien albo zaczynaja sie nudnosci. Z tymi dusznosciami to masakra nie umiem sobie miejsca i do tego katar jeszcxze. To o tym 3 usg w ciazy to prawda moze teraz jest lepiej moze nie w kazdym miescie ale ja przy pierwszym bylam w 2 na kase chorych i wszedzie mi powiedzieli ze jesli ciaza jest zdrowa to 3 chyba ze cos sie bedzie dzialo. Jak jest teraz nie wiem bo polecialam zaraz prywatnie do mkojego gin, on w pierwszej ciazy uratowal mnie i dziecko badszo o nas walczyl wiec ufam mu i nie zaluja ani zł, zreszta on pracuje w szpitalu w ktorym chce rodzic.

no te chłopy się wściekły bo mój też wspominał o bliźniętach :-)
natka gratuluję dwóch serduszek :-)
fusun fajnie że już widziałaś serduszko. trzymam kciuki żeby teraz było wszystko ok. musi być :-)

Claudia mii było tak duszno ale odkąd biorę magnez jest z tym spokój i serce też szybko już mi nie bije. Jutro mam rano wizytę u doktorki która będzie prowadziła moja ciążę.

reklama
Strasznie mnie na twarzy wysypały jakieś pryszcze choć normalnie nie mam problemów z cerą. Chodzę z włosami zarzuconymi na twarz :ninja2: Myślicie, że to może być po duphastonie? Miała któraś z Was coś takiego?

Do góry