reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Justyna Ale zaświadczenia ze sie jest w ciąży nie dostaje się bo czemu ono ma służyć? Ja nawet pęcherzyka nie widziałam robiłam betę tylko i też lekarz na zwolnieniu zaznaczył znaczek B.
Zaświadczenia lekarz nie daje tylko kartę ciąży zakłada Ale to zazwyczaj po usg serduszkowym

Cześć nowe mamuśki :)
A jest któraś dziewczyna z Poznania?
Kartę ciązy zakłada lekarz u którego postanawiacie prowadzić ciążę, może ją założyć już przed pierwszą serią badań.

Ostatnia edycja:
Justyna Ale zaświadczenia ze sie jest w ciąży nie dostaje się bo czemu ono ma służyć? Ja nawet pęcherzyka nie widziałam robiłam betę tylko i też lekarz na zwolnieniu zaznaczył znaczek B.
Zaświadczenia lekarz nie daje tylko kartę ciąży zakłada Ale to zazwyczaj po usg serduszkowym

u mnie w pracy zażyczyli sobie zaświadczenia że jestem w ciąży... ale ja myślę że to po to żeby mi życie zatruć i cały czas będą mi robić pod górkę bo mają taki styl bycia niestety a najlepsze to nie wiem czy wogóle dostanę takie zaświadczenie bo samo B na zwolnieniu powinno wystarczyć

Cześć i czołem!:-D
Niestety ja też chyba złapałam jakąś infekcję pęcherza :crazy: piecze mnie od rana. Od razu po zajęciach zrobiłam sobie letni termofor i grzeje sobie pipkę. Do tego wzięłam Urosept, bo dobra znajoma farmaceutka powiedziała, że jest ziołowy i bezpieczny w ciąży. Ja na pewno jakieś bakterie w moczu będę miała, dlatego, że od małego dzieciaka borykam się z nawracającymi infekcjami pęcherza. Zawsze brałam Furagin, ale jest on bardziej agresywny i nie zdecydowałabym się na niego w ciąży. Ehhh... jeszcze na dodatek wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch i plecy tak, jakbym miała dostać zaraz okres, ale oczywiście musiałam sprawdzić w internecie i natknęłam się na filmik z ginekologiem właśnie z naszej stronki i pan doktor mówił, że w I trymestrze ciąży takie bóle są normalne i trzeba czekać aż miną. I po jakichś 40 min mi przeszło, ale nieźle się wystraszyłam.
Ogólnie teraz każdy malutki ból albo kłucie, pieczenie mnie alarmują i boję się o dzidzię :-( podobno kobiety w ciąży bardzo wsłuch ują się w swój organizm, ale ja to chyba aż za bardzo. Poza tym martwię się, bo od rana nie mam za grosz apetytu. Nic nie chce mi się jeść, piję tylko herbatkę...

Dziewczyny hej:))'Doczytalam was w koncu i zainteresowal mnie temat becikowego-'czy wystarczy po prostu byc pod kontrola lekarza jeszcze przed tym 10 tyg i mozna ich zmieniac? Czy jeden lekarz musi prowadzic ciaze od poczatku? To by bylo troche bez sensu ale wole sie dopytac bo kurde te obostrzenia sa czasem tak durne ze samemu sie na to nie wpadniemi potem moze byc problem z kasa:(

Justyna co za głupi ktoś w pracy chce takie zaświadczenie zwolnienie powinno wystarczyć.
Kasieczna ją z kolei czytałam ze urosept w 1 trymestrze jest nie wskazany i ogólnie nie polecają ja narazie jadę na zurawinie bez konsultacji z lekarzem boję się brać cokolwiek Ale też mnie i piecze i kluje jak przy zapaleniu pęcherza i się boję żeby było ok Ale w su nie większość kobiet ma infekcje

ewel87, wystraszyłaś mnie i zadzwoniłam do lekarza, ale powiedział mi, że spokojnie mogę brać 3x2 tabl dziennie bez obaw. Ale już powoli mi przechodzi więc fajniutko, jeszcze się podkuruję do jutra

reklama
Do góry