reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Asia ja robie indyka w szybkowarze albo na patelni grilowej czasami w piekarniku ale aktualnie nie mam:-)
Justyna powodznia :-) Ja mam takie zacmienie mozgu ze chyba z ciaza trace inteligencje :-)
Lily zadzwon do gp iech ci zrobi test na siuski bo to moze byc pecherz

reklama
Ewel już sami mnie przełączyli na patologię ciąży, już jestem zapisana na piątek od 10 do 14 na szkolenie i będzie też badanie ginekologiczne;-)Pamiętasz co trzeba mieć z sobą?Bo tak babka tak szybko gadała, że nie zdążyłam wszystkiego zanotować:-)
Dzięki za pomoc;-)

calineczkaaa to że masz teraz lekkie problemy to nie znaczy że później też będziesz miała. Z jednej strony dobrze że teraz wszystko wychodzi bo przynajmniej będziesz pod kontrolą. Co do cukrzycy to ja jestem obciążona bo u mnie w rodzinie zdarzała się często, w poprzedniej ciąży wszystkie testy na glukozę i obciążenia wychodziły dobrze ale w górnej granicy zakresów więc teoretycznie nie miałam cukrzycy ale dopiero jak urodziłam wielgachne dziecko (4600g/60cm) lekarze zastanawiali się czy jednak tej cukrzycy w ciąży nie było

a codo roztargnienia w ciąży to ktoś kiedyś i powiedział że dziecku nie jest potrzebna mądra mama tylko kochająca dlatego głupiejemy :-)

Calineczka karte ciazy wyniki badan ktore do tej pory w ciazy robilas na pewno cukru:) wez sobie tez jakis notes i dlugopis zebys mogla notowac. To w grupie szkolenie beda tez pewnie inne dziewczyny:) dostaniecie kanapke do jedzenia :-) badanie bedzie taki posiew chyba z pochwy robili i ogolnie babka tlumaczy o glukometrze i potem dietetyczka opowiada co wolno czego nie i daje kartki z dieta i rozpiska. Dostaniesz recepte na paski do glukometru i wykupujac je glukometr za darmo:-)

Calineczka a ten posiew to oddaje sie mocz po prostu czy on musi byc nad czczo? bo mam skierowanie i tez bym dzis oddala. Tylko nie wiem czy musi byc posiew czy badanie ogolne moczu ale posiew lepszy chyba. Nie tylko ty cos masz z moczem mnie od kilku dni piecze wczoraj pecherz bolal wiec katastrofa....:-)

reklama
Ja tez musze zrobic glukoze bo mi endo nakazal. Jak cos wyjdzie to nie wiem jak to bedzi3.
Ja mam karte ciazy od 5 tyd i 5 dnia ciazy ppomimo iz bylo widac tylko pecherzyk. I to mi sie ppodoba u mojej lekarki zawsze zaklada ze bedzie jak najlepiej pprzez to czlowiek sie nie stresuj. Zawsze moge do niej zadzwonic i jechac do szpitala bo tam gdzie rodzilam i bede rodzic ona pracuje. Zreszta przy pierwszej ciazy jak tylko przeczytali nazwisko na kc juz bylam inaczej traktowana. Niestety protekcja w naszym kraju rzadzi .

Ja mam nudnosci teraz sporadycznie bol piersi tez zelzal. Tylko te zaparcia mnie wykoncza.

Dziewczyny sorki ze tak ciagiem pisze ale padl mi dysk w kompie i jest w naprawie a na tablecie to jakas maskra o telefonie nie wspomne

Do góry