reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Lily ja na twoim miejscu skontaktowalabym sie jak najszybciej z lekarzem moze to pekniete naczynko a moze zapalenie pecherza powodow moze byc 100 zarowno bardzo powaznych I blachyh jakiekolwiek krwawienie w ciazy nie jest normalne

W sumie do krwawienia bym tego jeszcze nie zaliczyła... To był najpierw biały śluz,a w niektórych fragmentach biało -bladoróżowy... Pl lekarza mam dopiero w niedziele.. Do Gp nie mam nawet po co isc...

Lillamy a ktory tc? ja slyszalam ze krwawienia to moga byc i w 2 i 3 trymestrze i ze to moze byc normalne ze cos tam sie oczyszcza....ale oczywiscie i tak bym pedzila do lekarza zeby sie upewnic ze wszystko jest ok.

rany faktyczniie jakieś chore rzeczy słyszę o tym nfz, Jakiś cud mi się trafił że trafiłam na swoją dr . Dziewczynki jak was czytam to nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć.... Ja w ogóle nie mam ciążowych objawów! Cycki mnie troszkę bolą i to tyle. Ani zachcianek, ani mdłości, nawet spać mi się nie chcę, mam pełno energii.
We środę idę do gin nie zapisana tylko po pare porad odnośnie antybiotyku itd, no i żeby mnie zapisała na kolejne wizyty przy okazji. U mnie usg dopiero za ponad 2 tyg eeeeh długie to będą dwa tygodnie....
to się ciesz jak nie masz ciążowych objawów i korzystaj z tej dodatkowej prcji energii, albo sprzedaj np mnie:-)
a ja wam powiem, że w tej ciąży postawiłam przez przypadek na NFZ . Okazało się że lekarz do którego chodziłam prywatnie jak się staraliśmy przeniósł się do innej kliniki i przyjmuje tam na NFZ. Terminy średnio czeka się 3-4 tyg ale ja sobie rozpisałam do sierpnia wizyty średnio co 4 tyg (sama Pani w recepcji mi to poleciła) Jutro mam wizytę i mam nadzieję że ujrzę tak długo wyczekiwane serduszko. Już się nie mogę doczekać !!!!!!!!! Martwi mnie tylko to moje podwyższone MPV ale reszta badań ok
pewnie że zobaczysz serduszko a czemu miałabyś nie zobaczyć, ja też nie mogę doczekać się swojej wizyty

Witajcie, z wielką przyjemnością dołączę i ja do listopadowych mam ;) jej... po 4 latach starań... II kreski ujrzałam 07.03 ;) cud...
Gratuluję, rozgość się u nas i ciesz tym cudem razem z nami :-)

A ja wam powiem ze od jutrs mam plan tylko zdrowe jedzonko głównie warzywa i owoce + kurczak bo stanęłam na wadze i się przeraziłam 2,2 kg wiecej MASAKRA

kurczaka zamieniłabym na indyka ma mniej hormonów i antybiotyków a jest równie smaczny

W sumie do krwawienia bym tego jeszcze nie zaliczyła... To był najpierw biały śluz,a w niektórych fragmentach biało -bladoróżowy... Pl lekarza mam dopiero w niedziele.. Do Gp nie mam nawet po co isc...

nie mam pojęcia co to może być, nigdy tak nie miałam

Cały dzień mi się poprzestawiał... wczoraj poszłam spać przed 19 a dziś wstałam przed 6-tą ciekawe jak to będzie jutro ze wstaniem bo raniutko jadę do Grudziądza na egzamin na prawko, tyle razy go przesuwałam bo zawsze coś ale nie ma co jutro jadę i zdam!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ja wczoraj miałam wieczór zurawinowa ogórkowy. Wypilam 2 szkl soku z żurawiny potem herbatę potem zjadłam żurawinę i na kolacje kanapki z ogórkiem kiszonym mam pragnienie mega na warzywa. Na wadze nic więcej nie mam póki co;-))
Czekam na to usg ciągle już bym chciała być po i wiedzieć ze jest dobrze.
Lilla możesz mieć za mało progesteronu i stąd te plamienia... Ja bym poszła do lekarza szybko albo do szpitala

Ja. Wczoraj położyłam się o 20 zasnelam o 21 i dopiero wstaje.. Hehe. Która ma w Tym tyg usg? Albo czy któraś ma 3 kwietnia jak ja?

A ja byłam wczoraj u doktorki, założyła mi kartę ciąży;-)
Poza tym mam cukrzycę ciążową i muszę się zapisać do diabetologa i diety przestrzegać i mierzyć poziom cukru.

Ja mam w pt usg juz sie nie moge doczekac bo juz bedzie ladnie widac :-) zatoki dzisiaj duzo lepiej jeszcze kilka dni z takim bolem bez tabletek i by mnie wywiezli.

reklama
Calineczka ale nie miałaś usg jeszcze z biciem serduszka? Aż dziwne ze juz kartę ciąży założyła. Idz na karowa do poradni dla kobiet w ciąży z cukrzyca tam jest super szkolenie i potem glukometr się dostaje i można dzwonić zawsze na oddział i pytać jak coś się dzieje bo dają nr. Ja byłam tam i polecam.

Do góry