reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Dzięki za odpowiedź dziewczyny:)
Mam nadzieję, że wytrzymam te 2 tygodnie:)

A jeśli chodzi o zachcianki to mnie ciągnie do mięska, przed chwilą jadłam pyszną kiełbaskę :p a znów słodycze nie smakują mi tak jak zawsze, nie muszę ich jeść, a byłam strasznym łasuchem :)

Mam to samo, z tym ze po slodyczach mnie mdli ;) a szyneczki miesko i wszystko co z tym zwiazane jest teraz numerem 1 stawiam ze bedzie chlopak tylko kiszonych ogorlow nienawidze a lubilam ;) a i zaczelam namoetnie pic herbate mietowa, pomaga mi troszke na zgage i mdlosci;)

reklama
A w ogole dziewczyny tez macie ciagle pragnienie ? Kurcze ja ciagle pije i sie napic nie moge.. Juz nie wiem co mam pic zeby sie napic cala butelke 1.5l wody juz wychlapalam a nadal chce mi sie pic :(

no nie ma sensu chodzić do lekarza z nadzieją że zobaczy się dzidzię przed końcem 6 tygodnia. przykre ale prawdziwe. za 2 tygodnie będzie już super wszystko widać.
ja mam cały czas temperaturę 37,2. położyłam synka spać i sama też się kładę. jutro pójdę do ogólne a w środę nam wizytę u gina i biorę zwolnienie
o nie jest normalna ciązowa temperatura? ja mam ok 37 codziennie
A czy t

A w ogole dziewczyny tez macie ciagle pragnienie ? Kurcze ja ciagle pije i sie napic nie moge.. Juz nie wiem co mam pic zeby sie napic cala butelke 1.5l wody juz wychlapalam a nadal chce mi sie pic :(

Mam identycznie... Non stop bym piła, najgorsze ze woda którą tak lubiłam, mnie odrzuca... Ewentualnie jakaś lekko gazowana.... Strasznie chce mi się pić, ale mam do wszystkiego odrazę...:/

Też mam codziennie podwyższona temp.

Ostatnia edycja:
kinga1111, ja tak samo, pić, pić, pić.
Leżą przede mną chipsy paprykowe, i tak mi się je chce zjeść, że aż do mnie one mówią. Chyba się skuszę, takie małe grzeszki raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzą, co nie? :zawstydzona/y:
A co do smaków, to ja mam tak, że mam dzień na mięso i słone jedzenie, a mam tak, że słodkie. Dzisiaj np. zjadłam pół tabliczki czekolady i batonika. Zjadłam... wchłonęłam.:rofl2:

Dziewczyny, czy to nienormalne, że nie mam mdłości? Zazwyczaj mdli mnie rano, a tak to bardzo sporadycznie i zaraz przechodzi.:confused:

Ja dziś po pracy, w toalecie na papierze zobaczyłam śluz biały i blado-różowy... Nie wiem co myślec... Wizyta u pl gin dopiero w niedziele... Martwie się :(

LillaMy, z tego co czytałam, możliwe jest plamienie na początku ciąży (związane z zagnieżdżeniem zarodka, ale u Ciebie z tego, co widzę po suwaczku już się zagnieździł, albo możliwe jest plamienie w terminie kiedy powinna być miesiączka gdybyś nie była w ciąży), ale jeśli się będzie ono utrzymywało to skonsultuj się z lekarzem telefonicznie i wtedy Ci powie co robić.

A ja wam powiem ze od jutrs mam plan tylko zdrowe jedzonko głównie warzywa i owoce + kurczak bo stanęłam na wadze i się przeraziłam 2,2 kg wiecej MASAKRA

A ja wam powiem ze od jutrs mam plan tylko zdrowe jedzonko głównie warzywa i owoce + kurczak bo stanęłam na wadze i się przeraziłam 2,2 kg wiecej MASAKRA

Z tym kurczakiem nie przesadzaj bo to same hormony :/ indyk milion razy lepszy.
Jak się historii o tym jak dzieciom piersi rosną, albo dojrzewają dziewczynki 8 letnie to ograniczyłam kurczaka do minimum. bleh

reklama
kinga1111, ja tak samo, pić, pić, pić.
Leżą przede mną chipsy paprykowe, i tak mi się je chce zjeść, że aż do mnie one mówią. Chyba się skuszę, takie małe grzeszki raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzą, co nie? :zawstydzona/y:
A co do smaków, to ja mam tak, że mam dzień na mięso i słone jedzenie, a mam tak, że słodkie. Dzisiaj np. zjadłam pół tabliczki czekolady i batonika. Zjadłam... wchłonęłam.:rofl2:

Dziewczyny, czy to nienormalne, że nie mam mdłości? Zazwyczaj mdli mnie rano, a tak to bardzo sporadycznie i zaraz przechodzi.:confused:

Ja ostatnio chipsy pochlonelam bo so mnie mowily.. Za to od 4 tygodni nie moge slodyczy jesc a tak je lubilam.. Ale aprobuje na swieta swoje ciasto zrobic to moze choc to zjem ;)

U mnie kroluje mieso i slone "przekaski" ostatnio mam smaka na smazony boczek taki na chrupko.. W koncu go zrobie ;) ahh mimo mdlosci, ciaglefo zmeczenia i innych niedogodnosci uwielbiam ten stan.. Szczegolnie jak moj mezczyzna sie przytula i gladzi brzuszek.. I te jego pytania.. "Znasz jiz plec.. Kiedy bedzie wiadomo?" :D

Do góry