reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

a ja wam powiem, że w tej ciąży postawiłam przez przypadek na NFZ . Okazało się że lekarz do którego chodziłam prywatnie jak się staraliśmy przeniósł się do innej kliniki i przyjmuje tam na NFZ. Terminy średnio czeka się 3-4 tyg ale ja sobie rozpisałam do sierpnia wizyty średnio co 4 tyg (sama Pani w recepcji mi to poleciła) Jutro mam wizytę i mam nadzieję że ujrzę tak długo wyczekiwane serduszko. Już się nie mogę doczekać !!!!!!!!! Martwi mnie tylko to moje podwyższone MPV ale reszta badań ok

Tez mam podwyzszone MPV i lekarka ogolna powiedziala ze moga to byc poczatki anemii ale nie musza. Moga sie zdarzyc male odchylenia od normy a wynik mamy identyczny wiec mysle ze tez nie masz sie czym przejmowac ;)

reklama
A mnie do tego wszystkiego zaczyna boleć pęcherz... Chyba mnie przewialo pije sok z żurawiny i herbatkę i ja jem właśnie... Aj

A mnie do tego wszystkiego zaczyna boleć pęcherz... Chyba mnie przewialo pije sok z żurawiny i herbatkę i ja jem właśnie... Aj
Ewel jak juz opisujesz to napisz co jesz ;) bo ja wlasnie kombinuje co bym zjadla.. Mam pyszna bulke paryska i wedlinke to chyba to pochlone i do tego pomidorek.. Choc ciagle mdlosci dzis mam..

Kinga miało być jem.żurawinę ;} ale się nie dodało kiepsko się mam... Jeszcze mi brakowało problemu z pecherzem...idę jutro na badanie moczu i krwi i z wynikiem.pójdę do doktorki w pt chyba

Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na usg, lekarz chciał, żebym przyszła za 2 tygodnie, więc poszłam, ale niestety nie dowiedziałam się za wiele. Jestem w 5 tygodniu i że widać pęcherzyk. Nie dostałam też żadnego zdjęcia z usg, żadnego zaświadczenia, że jestem w ciąży, po prostu nic. Mam się oszczędzać i tyle. Czy tak miała wyglądać ta wizyta? Jak Wy miałyście? I mam przyjść za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy to nie aby za wcześnie?

Moniqq lekarz może ciążę potwierdzić gdy jest zarodek z sercem.... A on pojawia się jakoś po 6 tygodniu np 6tydzien i3 dzień . Myślę że jak pójdzie z za 2 tygodnie to już zobaczysz swoją dzidzie

Kinga miało być jem.żurawinę ;} ale się nie dodało kiepsko się mam... Jeszcze mi brakowało problemu z pecherzem...idę jutro na badanie moczu i krwi i z wynikiem.pójdę do doktorki w pt chyba
Idz idz ;) bedzoe lepiej przezyjesz to ;)

Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na usg, lekarz chciał, żebym przyszła za 2 tygodnie, więc poszłam, ale niestety nie dowiedziałam się za wiele. Jestem w 5 tygodniu i że widać pęcherzyk. Nie dostałam też żadnego zdjęcia z usg, żadnego zaświadczenia, że jestem w ciąży, po prostu nic. Mam się oszczędzać i tyle. Czy tak miała wyglądać ta wizyta? Jak Wy miałyście? I mam przyjść za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy to nie aby za wcześnie?

Ja w 5 tygodniu yez mialam tylko pexherzyk. Teraz mialam serduszko ale bylam u nie swojej lekarki wiec nadal zaswiadczenia ani karty ciazy nie mam. Odpowiiadajac wiec na Twoje pytanie, z mojego doswiadczenia, tak, tak powinna wygladac wizyta w 5 tygodniu. Dopiero jak serce bedzie to wystawia cokolwiek ze w ciazy jestes.

Ewel ja też przecież ciągle na opak, ząb, antybiotyk, teraz jeszcze swędziawka , ale tak sobie tłumacze że to złe dobrego początki :) i tak musi być i już!
Moniqq nic się nie martw 5 tydz to zazwyczaj nawet usg nie robią, za wcześnie za dwa tygodnie już powinno być wszystko widać :)

no nie ma sensu chodzić do lekarza z nadzieją że zobaczy się dzidzię przed końcem 6 tygodnia. przykre ale prawdziwe. za 2 tygodnie będzie już super wszystko widać.
ja mam cały czas temperaturę 37,2. położyłam synka spać i sama też się kładę. jutro pójdę do ogólne a w środę nam wizytę u gina i biorę zwolnienie

reklama
Dzięki za odpowiedź dziewczyny:)
Mam nadzieję, że wytrzymam te 2 tygodnie:)

A jeśli chodzi o zachcianki to mnie ciągnie do mięska, przed chwilą jadłam pyszną kiełbaskę :p a znów słodycze nie smakują mi tak jak zawsze, nie muszę ich jeść, a byłam strasznym łasuchem :)

Do góry