reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

a ja wam powiem, że w tej ciąży postawiłam przez przypadek na NFZ . Okazało się że lekarz do którego chodziłam prywatnie jak się staraliśmy przeniósł się do innej kliniki i przyjmuje tam na NFZ. Terminy średnio czeka się 3-4 tyg ale ja sobie rozpisałam do sierpnia wizyty średnio co 4 tyg (sama Pani w recepcji mi to poleciła) Jutro mam wizytę i mam nadzieję że ujrzę tak długo wyczekiwane serduszko. Już się nie mogę doczekać !!!!!!!!! Martwi mnie tylko to moje podwyższone MPV ale reszta badań ok

Tez mam podwyzszone MPV i lekarka ogolna powiedziala ze moga to byc poczatki anemii ale nie musza. Moga sie zdarzyc male odchylenia od normy a wynik mamy identyczny wiec mysle ze tez nie masz sie czym przejmowac ;)

reklama
A mnie do tego wszystkiego zaczyna boleć pęcherz... Chyba mnie przewialo pije sok z żurawiny i herbatkę i ja jem właśnie... Aj

A mnie do tego wszystkiego zaczyna boleć pęcherz... Chyba mnie przewialo pije sok z żurawiny i herbatkę i ja jem właśnie... Aj
Ewel jak juz opisujesz to napisz co jesz ;) bo ja wlasnie kombinuje co bym zjadla.. Mam pyszna bulke paryska i wedlinke to chyba to pochlone i do tego pomidorek.. Choc ciagle mdlosci dzis mam..

Kinga miało być jem.żurawinę ;} ale się nie dodało kiepsko się mam... Jeszcze mi brakowało problemu z pecherzem...idę jutro na badanie moczu i krwi i z wynikiem.pójdę do doktorki w pt chyba

Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na usg, lekarz chciał, żebym przyszła za 2 tygodnie, więc poszłam, ale niestety nie dowiedziałam się za wiele. Jestem w 5 tygodniu i że widać pęcherzyk. Nie dostałam też żadnego zdjęcia z usg, żadnego zaświadczenia, że jestem w ciąży, po prostu nic. Mam się oszczędzać i tyle. Czy tak miała wyglądać ta wizyta? Jak Wy miałyście? I mam przyjść za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy to nie aby za wcześnie?

Moniqq lekarz może ciążę potwierdzić gdy jest zarodek z sercem.... A on pojawia się jakoś po 6 tygodniu np 6tydzien i3 dzień . Myślę że jak pójdzie z za 2 tygodnie to już zobaczysz swoją dzidzie

Kinga miało być jem.żurawinę ;} ale się nie dodało kiepsko się mam... Jeszcze mi brakowało problemu z pecherzem...idę jutro na badanie moczu i krwi i z wynikiem.pójdę do doktorki w pt chyba
Idz idz ;) bedzoe lepiej przezyjesz to ;)

Cześć dziewczyny,
Byłam dzisiaj na usg, lekarz chciał, żebym przyszła za 2 tygodnie, więc poszłam, ale niestety nie dowiedziałam się za wiele. Jestem w 5 tygodniu i że widać pęcherzyk. Nie dostałam też żadnego zdjęcia z usg, żadnego zaświadczenia, że jestem w ciąży, po prostu nic. Mam się oszczędzać i tyle. Czy tak miała wyglądać ta wizyta? Jak Wy miałyście? I mam przyjść za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy to nie aby za wcześnie?

Ja w 5 tygodniu yez mialam tylko pexherzyk. Teraz mialam serduszko ale bylam u nie swojej lekarki wiec nadal zaswiadczenia ani karty ciazy nie mam. Odpowiiadajac wiec na Twoje pytanie, z mojego doswiadczenia, tak, tak powinna wygladac wizyta w 5 tygodniu. Dopiero jak serce bedzie to wystawia cokolwiek ze w ciazy jestes.

Ewel ja też przecież ciągle na opak, ząb, antybiotyk, teraz jeszcze swędziawka , ale tak sobie tłumacze że to złe dobrego początki :) i tak musi być i już!
Moniqq nic się nie martw 5 tydz to zazwyczaj nawet usg nie robią, za wcześnie za dwa tygodnie już powinno być wszystko widać :)

no nie ma sensu chodzić do lekarza z nadzieją że zobaczy się dzidzię przed końcem 6 tygodnia. przykre ale prawdziwe. za 2 tygodnie będzie już super wszystko widać.
ja mam cały czas temperaturę 37,2. położyłam synka spać i sama też się kładę. jutro pójdę do ogólne a w środę nam wizytę u gina i biorę zwolnienie

reklama
Dzięki za odpowiedź dziewczyny:)
Mam nadzieję, że wytrzymam te 2 tygodnie:)

A jeśli chodzi o zachcianki to mnie ciągnie do mięska, przed chwilą jadłam pyszną kiełbaskę :p a znów słodycze nie smakują mi tak jak zawsze, nie muszę ich jeść, a byłam strasznym łasuchem :)

Do góry