reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

cześć dziewczyny. jestem po pracy. podjęłam decyzję pier....e idę na zwolnienie bo dziś miałam gorączkę w pracy i gardło mnie boli. nikt się nawet nie przejął. dużo piszecie od godziny czytam posty.
witam nowe mamusie i serdecznie gratuluję ;-)

reklama
a ja wam powiem, że w tej ciąży postawiłam przez przypadek na NFZ . Okazało się że lekarz do którego chodziłam prywatnie jak się staraliśmy przeniósł się do innej kliniki i przyjmuje tam na NFZ. Terminy średnio czeka się 3-4 tyg ale ja sobie rozpisałam do sierpnia wizyty średnio co 4 tyg (sama Pani w recepcji mi to poleciła) Jutro mam wizytę i mam nadzieję że ujrzę tak długo wyczekiwane serduszko. Już się nie mogę doczekać !!!!!!!!! Martwi mnie tylko to moje podwyższone MPV ale reszta badań ok

asia9 wszystko jest super ja tez chodzilam zawsze na nfz ale teraz moj lekarz do ktorego zawsze chodzilam jest na dluzszym zwolnieniu a od pielegniarki uslyszalam ze robia tylko 3 usg na cala ciaze i to jeszcze nie na wizycie od razu ale musisz sie oddzielnie zapisywac i czekac....wiec na razie pojde do bylekogo i zobacze co tam sie wydarzy a swoja droga pojde na wizyte do enelmedu i juz. To jest chore, zeby babie w ciazy powiedziec ze prosze sobie przyjsc na 1 wizyte w 12 tygodniu i wtedy tez moze sobie pani zrobic isg. Łaske o i robia czy co? A jak jest ciaza pozamaciczna? Albo inne cos? No rece mi opadly i zla jestem ze trzeba jakies kombinacje dziwne robic zby ci ktos chociaz ciaze potwierdzil i powiedzial czy jest wszystko ok czy nie:/

A ja dla odmiany dzisiaj czuje sie jakbym nie byla w ciazy. To straszne oppuchniecie ppiersi zeszlo tylko jeszcze po bokach bola a brzucha w ogole nie czuje jefynie co mam to wzdecia

Zeby dostac becikowe trzeba byc od 10 tygodnia ppod oppieka lekarza i z tym usg to jakas patologia. Ja chodze pprywatnie i ppomimo ze kosztuje mnie to troche to nie zamierzam chodzic gdzie indziej.

rany faktyczniie jakieś chore rzeczy słyszę o tym nfz, Jakiś cud mi się trafił że trafiłam na swoją dr . Dziewczynki jak was czytam to nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć.... Ja w ogóle nie mam ciążowych objawów! Cycki mnie troszkę bolą i to tyle. Ani zachcianek, ani mdłości, nawet spać mi się nie chcę, mam pełno energii.
We środę idę do gin nie zapisana tylko po pare porad odnośnie antybiotyku itd, no i żeby mnie zapisała na kolejne wizyty przy okazji. U mnie usg dopiero za ponad 2 tyg eeeeh długie to będą dwa tygodnie....

migduch na poprzedniej wizycie byłam 2,5 tyg temu i lekarz sam zrobił mi USG dał skierowanie na badania i powiedział że mam przyjść z wynikami. Nawet sobie nie wyobrażam aby nie zrobiłby mi usg aby sprawdzić serduszko :szok::szok::szok: Normalnie szok za co my płacimy te chore zusy i inne. Jutro się przekonamy choć wątpię aby był problem

Migduch dla Ciebie nr na Karowa Telefon do rejestracji telefonicznej Polikliniki:

Przed godziną 15
22 59 66 175

W godzinach 15-18
22 59 66 301
22 59 66 302
22 59 66 303

reklama
Dziewczyny, dla mnie chore jest to, że niektorzy czekają z usg do 12 tygodnia... musi byc wczesniej, raz, zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna, a nie wiem, czy słyszałyscie cos n.t. zaśniadu graniastego... jak byłam w październiku w szpitalu po hiperdtymulacji, przyjeli dziewczynę, mówiła, ze ma 13 tydzien ciazy, a po usg okazało sie, ze to zasniad! a to przez lekarke, która nie kwapiła sie wczensiej usg zrobic...
Broń Boże nie chce nikogo straszyć, ale takie badanie jest na prawdę ważne.

A u mnie plamienie takie ciemnobrązowe, leżę i modlę się, by to nie było nic groźnego!!! Lekami jestem obstawiona, wypoczywam, poki co nic wiecej nie da sie zrobic... wizyta w piatek, za długie 4 dni...

Pozdrawiam :*

Takie plamienie tez mam i bylam u lekarki, mi powiedziala ze moze sie zdarzyc w dniah kiedy "powinna" pojawic sie miesiaczka. Ale przepisala luteine zapobiegawczo ;) nie martw sie ale do lekarza idz bo kazde plamienie moze byc inne ;)

Do góry