reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ah nie nadarzam czytać a co dopiero się w rozmowę inteligentnie włączyć ;) zapisałam się dziś do lekarza prywatnie wizyta 13go kwietnia. Będzie juz co nieco widać :) przynajmniej powinno. Chcialam zapisać się na nfz do którego kiedyś kiedyś chodzilam i zgadnijcie na kiedy wizyta. 22 CZERWIEC haha myslalam ze mój K na zawał padnie. Ale mimo wszystko ze prywatnie będę pewniej się czuć bo lekarz tez pracuje w szpitalu w którym bym chciała rodzic ponieważ mają dobre warunki i mam blisko od domu :) w środę lub czwartek idę na bete później w sobotę lub poniedziałek i pójdę jeszcze przed wizytą żeby nie iść tak bez niczego :)

reklama
Yogimum mnie też boli, z rana nie mam żadnych objawów procz temp w okolicach 37.3 brzuch mnie zaczyna pobolewac tak po 15tej wtedy mam też takie ogólne osłabienie, zawroty głowy, dziwne mdłości ale bez wymiotowania, burczy nie w brzuchu, wieczorem najbardziej brzuch dokucza skurcze podbrzusza kłucia różne. Czasem w nocy poczuje. No i procz tego ze bym spala na stojąco i tego ze jestem rozkojarzona ze wczoraj nie byłam w stanie oblec kołdry (mozg swoje a ręce swoje, nie wiem co to miało być jakieś kompletne zacmienie) to czuje się znośnie :)

Ej tak sobie teraz mysle dlaczego oni na nfz chca robic pierwsze usg w 12 tyg a co z ciaza bezzarodkowa np przeciez nie kazda sama sie traci czasami trzeba interwencji.
Z tym zacmieniem to moj gin w pierwszej ciazy powiedzial ze to normalne ze kobieta dostaje waty z mozgu w ciazy powiedzial ze tutaj chodzi o taki lekki stan upojenia ze niby wtedy kobieta mniej przezywa stresy klopoty wszystko jest takie mniej znaczace liczy sie tylko brzuszek i faktycznie moj sie ze mnie smieje wraz z ciaza odlywa moja inteligencja hahahahhahaha

Ja to sie czuje jak bym była w innym wymiarze ;) niby słucham kogoś ale wes to zapamiętaj co on chce ode mnie... A z ta kołdrą to aż sama z siebie się śmiałam :D robie jak zawsze a i tak mi coś nie wychodzi, a to nie ten rok a to poszewka jest założona ale na lewą stronę, z pol godziny się meczylam :) mam nadzieje ze nie będzie jeszcze gorzej :D

Witajcie! U nas w przychodni terminy są na koniec kwietnia ale jak sie powie ze jest sie w ciazy to położna wciska tak wizytę aby była przed 10tyg.
Ja rownież cierpię na ciazowe zaburzenia myślenia:)
85justyna ja jestem z Bydgoszczy a ty?

Ja tez na NFZ ale mimo ze terminy na czerwiec to trzeba wejsc z pacjentka do ganinetu i powiedziec o ciazy daje kartke i w rejestracji wciskają. A usg ile trzeba ja w tej mojej poronionej miałam 3 między 5a 8 tyg i nie musialam się o nic prosić. Raaaany dziewczyny byłam u koleżanki co urodziła 2 tyg temu synka. Aaaa jaki malutki <3

Dziewczyny, dla mnie chore jest to, że niektorzy czekają z usg do 12 tygodnia... musi byc wczesniej, raz, zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna, a nie wiem, czy słyszałyscie cos n.t. zaśniadu graniastego... jak byłam w październiku w szpitalu po hiperdtymulacji, przyjeli dziewczynę, mówiła, ze ma 13 tydzien ciazy, a po usg okazało sie, ze to zasniad! a to przez lekarke, która nie kwapiła sie wczensiej usg zrobic...
Broń Boże nie chce nikogo straszyć, ale takie badanie jest na prawdę ważne.

A u mnie plamienie takie ciemnobrązowe, leżę i modlę się, by to nie było nic groźnego!!! Lekami jestem obstawiona, wypoczywam, poki co nic wiecej nie da sie zrobic... wizyta w piatek, za długie 4 dni...

Pozdrawiam :*

Ostatnia edycja:
Letycja to jednk mamy do siebie daleko, ja mieszkam w małej mieścinie po drugiej stronie województwa
co do usg to w poprzedniej ciąży miałam robione co 3 tygodnie do 30 tygodnia i raz przed porodem
nie wiem czy wytrzymam ten tydzień do wizyty zastanawiam się czy nie iść prywatnie w tym tygodniu... moja znajoma ma termin na 10 listopada i już widziała serduszko a ja jeszcze nie tylko pęcherzyk a tak już bym chciała....

reklama
dziewczyny dobrze ze was podczytuje:) od kwietnia biore enelmed i tam sie zapisze, bede chodzila do enelmedu w razie potrzeby na usg itp a na nfz swoja droga tez a co mi szkodzi! Enelmed bede miala od kwietnia a na wizyte do lekarza na nfz to mysle czy nie isc juz w tym tyg, skoro i tak usg mi nie zrobi to chyba moge isc te kilka dni wczesniej i chyba tez lekarz rozpozna ciaze? a na usg sie zapisze juz jakos w kwietniu jak mi ruszy abonament w enelu:) co myslicie?:)

Do góry