reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja dziś odebrałam wyniki i glukozę na czczo mam 90, tsh i reszta ok jedyne co jest podwyższone to MPV mam 11,4 a norma to (8-11) mam nadzieję że to nic poważnego. Jutro idę do in więc się dopytam. Stres mam jak cholera :no::no:

reklama
Migduh niewiem jak teraz ale chyba nic sie nie zmienilo zeby dostac becikowe karte ciazy musisz miec zalozona do 10 tyg ciazy i musisz odbyc przynajmniej 5 wizyt chyba w czasie ciazy inaczej nie dostaniesz becikowego ja urodzilam wczesniaka i wyszko ze bylam poznoej jusialam doniesc zaswiadczenie ze to wczesniak i do lekarza poszlam przed 10 tyg

Claudia kartę ciąży można mieć założona później Ale trzeba być pod opieka lekarza wcześniej niż od 10 tyg ciąży. By ubiegać się o becikowe.

Współczuje, że macie taki problem z dostaniem się do lekarza. Ja mimo, że na NFZ byłam już 3 razy i usg za każdym razem.

Ale słabo się dziś czuje, w ogóle nie mam sił, niby jestem głodna, ale cokolwiek zacznę jeść, to już nie mogę i mam wrażenie, że zaraz zwymiotuję:/ A tyle miałam dziś zrobić, wyjdzie na to, że przeleżę cały dzień.

Pytanie do dziewczyn z Wawy: Gdzie chodzicie do lekarza ze od razu macie wizyte i jeszcze wam usg robia i nie mędzą ze mozna robic tylko 3 w czasie calej ciazy? helppppp!:)

ewel87 jakbys podala ten numer na karowa to ja chetna, mnie tez pewnie wysla w koncu na te wszystkie badania wiec moze sie przydac tym bardziej ze u mnie w rodzinie w ogole wystepuje cukrzyca:/

kurde wszystkie juz w polowie badan a ja jeszcze nawet na 1 wizycie nie bylam o rany przezywam jak jakas walnieta ale sie stresuje:/

Pytanie do dziewczyn z Wawy: Gdzie chodzicie do lekarza ze od razu macie wizyte i jeszcze wam usg robia i nie mędzą ze mozna robic tylko 3 w czasie calej ciazy? helppppp!:)

ewel87 jakbys podala ten numer na karowa to ja chetna, mnie tez pewnie wysla w koncu na te wszystkie badania wiec moze sie przydac tym bardziej ze u mnie w rodzinie w ogole wystepuje cukrzyca:/

kurde wszystkie juz w polowie badan a ja jeszcze nawet na 1 wizycie nie bylam o rany przezywam jak jakas walnieta ale sie stresuje:/
Wyśle wieczorkiem jak wrócę do domu bo jestem.u siostry.
Kurczę was też czasami brzuch zaboli jak.na @ jeszcze?

Hej :)
Witam nową członkinię:tak:

Więc tak, ja chodzę do lekarza na NFZ i chodziłam zanim byłam w ciąży i bez szemrania i pytań robią zawsze cytologię i usg dopochwowe. Tak samo jak poszłam na kontrolną wizytę i powiedziałam, że podejrzewam ciążę to lekarz od razu powiedział "proszę się położyć, zaraz sprawdzimy czy fasolkę już widać", także tutaj bez problemu, a że to był 4 tyg i nie było nic widać jeszcze, to zapisał mnie za 3 tyg, czyli będę w połowie 7 tygodnia i powiedział, że zrobimy jeszcze raz usg, żeby sprawdzić to tam się dzieje.
Także wszystko zależy od podejścia lekarza i od tego, jakie ma z góry nałożone obowiązki i możliwości, bo też wiadomo, że nie w każdym gabinecie jest np. ultrasonograf.

ewel87, mnie tak samo czasami zaboli jak na @, ale boję się wtedy strasznie, że coś się dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja widziałam serduszko w 5tc 6 d ale u mnie do zapłodnienia doszło między 9-14 dniem cyklu.
Koleżanka długo starała sie o dziecko i jak zaszła to miała zakaz jeżdzenia dalej niż na 15 km.
Ja poroniłam bo na początku drugiej ciąży pojechałam na urlop w góry i tam się dowiedziałam że zaszłam.Jestem znad morza. Pęcherzyk był za mały na ten wiek ciąży i w 8 tyg poroniłam samoistnie.

Do góry