reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Mam wyniki glukozy i tak na czczo mam 105, po obciążeniu po godzinie 196, po dwóch godzinach 159.
Chyba mam cukrzycę ciążową, a raczej napewno;-(
Jestem zdziwiona, bo z trzy miesiące temu albo cztery badałam cukier po obciążeniu i wyszedł mi na czczo owszem podwyższony jak teraz, bo mam taką skłonność, ale po obciążeniu miałam 115 a nie 196!:-(

Claudia31 o co chodzi z tym becikowym ze mozesz nie dostac?? Wyjasnij prosze, bo ja sie tym jeszcze nie interesowalam:)

Na pewno się da Tylko pewnie będziesz musiała odczekać zanim zacznie to obowiązywać u mojego męża np jest tak że od 10 dnia następnego msc zaczyna pakiet dzialac

Calineczka ja mogę Ci wysłać taką dietę i wytyczne bo w poprzedniej ciąży miałam cukier nad czczo 93 i doktorka mi zapobiegawczo dietę zalecilaa. Ważne jest 5 posiłków dziennie ostatni musi być ok 21-22 ;-)

Ale jaki cukier się liczy, na czczo, czy po obciążeniu?Jestem w szoku, że mam taki po obciązeniu, gdzie pół roku temu miałam zdecydowanie mniejszy;-(
Ewel poproszę o dietkę;-)Na priva;-)

reklama
Calineczka kochana nad czczo jak jest powyżej 90 świadczy o cukrzycy a jak jest po obciążeniu jeszcze tak wysoki to już wogole... Lepiej zacząć dietę szybko żeby insuliny w brzuch nie brać.
Jest program na Karowej w szpitalu dla kobiet w ciąży jest szkolenie i dostaje się za darmo glukometr. Mogę dac Ci numer tylko będziesz musiała mieć skierowanie do poradni takiej od lekarza.
A dietę wyśle najlepiej na e maila bo to skany . Napisz mi swój adres e mailowy i wieczorem Ci wyślę

Do góry