reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

dziewczyny jestem zalamana....dzisiaj poszlam do lekarza umowic się na wizyte...a w recepcji grzecznie i z uśmiechem baba wywalila mi termin na 21 kwietnia:szok:przeciez to będzie ok 12 tydzień...a ja mam isc na pierwsza wizyte ciazowa???:no:SZOK.........

reklama
hej dziewczyny!!! ale nie rozpisalyscie;)
Poczytalam was troche i kurcze niektore jak np Mamba2008 jest w 8 tyg, wizyta co tydzien i miala juz usg....a ja dzis zadzwonilam do swojej przychodni no i owszem umowilam sie na za tydzien w pon ale usg mi nie zrobia bo na usg to trzeba skierowanie dostac no i mozna zrobic tylko 3 w czasie ciazy wiec 1 usg sie robi w 12 tyg:/ Nosz ku**a ? a jak ja tam mam blizniaki? to lekarza mi je wymaca? czy to wychodzi na usg i ewentualnie w ktorym tyg? To jest jakis kretynizm, pielegniarka ktora odebrala tel powiedziala ze za tydzien na usg i tak nie bedzie nic widac (a za tydzien bede w 6 tyg i 4 dniu ciazy) I wez tu badz madry pisz wiersze ehhhh.......

ooo anastazi widze tez ma przezycia:) mi pielegniarka dzis powiedziala ze jak najbardziej 1 wizyta to w 12 tyg i do widzenia bo wczesniej to lekarz nic nie pomoze a jesli juz to moze tylkomwyluczyc ciaze pozamaciczna....TYLKO??? to chyba jak najszybciej sie powinno isc wlasnie zeby wykluczyc? ale ehh ja sie nie znam...

Anastazi, może spróbuj w inne klinice?
Migduch, dla mnie to też dziwne, że pierwsze USG w 12 tyg. Myślę, że powinnaś iść w 7 tyg, napewno będzie widać, czy jest jeden zarodek czy też dwa;-)Przecież, trzeba się upewnić, czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona, czy jest zarodek z serduszkiem.

Anastazi idzie gdzie indziej albo prywatnie bo jak bedzie to 12 tydzien to newet becikowego nie dostaniesz albo w przychodni tak powiedz moze znajdzie cos wczesniej
Mnie od miesa tez odpycha zreszta dzisiaj zjadlam rano kawalek marcepanu i jest mi tak zle ze mam ochote zwymiotowac
Co do Usg to przepisowo jesli nie ma zagrozenia to kobiecie na kase chorych przysluguja 3 i pierwsze wlasnie w 12 tyg wiem ze to glupie ale w takim kraju zyjemy mimo ze placimymzusy srusy to zmuszaja nas do prywatnej praktyki bo matka dla dziecka wszystko nie zja ale na badanie znajdzie.
Ja poszlam na kase chorych w 1 ciazy na pierwsza wizyte w 7 tyg zbadala mnie manualnie kazala jesc kwas foliowy i zapisac sie w 12 tyg chyba ze bede krwawila to zaraz sie zglosic albo na pogotowie jak to uslyszalam to w tym dniu pobieglam prywatnie i tak juz zostalo.

Ostatnia edycja:
migduch ja w pierwszej ciąży pierwsza wizyte miałam wlasnie kolo 8-9 tyg i miałam robione usg...wlasnie czy to ciaza prawidłowo umiejscowiona i czy pojedyncza....bo u mnie jest duże prawdopodobieństwo mnogiej bo i mama i babcia z blizniakow....ale bylam w szoku jak ta mi powiedziała ze dopiero 21 kwietnia mam pierwsza wizyte,,,:szok:

w pierwszej ciąży to w tym tyg ja miałam już prenatalne badania robione a nie dopiero pierwsza wizyte ciazowa....dlatego jestem tak zniesmaczona ze ten sam lekarza a tak różne podejście....

witam nową mamusię :)co do terminów do ginekologa to u nas też są takie długie dlatego ja się zapisałam jak tylko test zrobiłam. w pierwszej ciąży pierwszą wizytę miałam prywatnie bo na nfz to mogłam się zapisać po 12 tygodniu ciąży
dzisiaj znalazłam winowajcę mojego złego samopoczucia zaparć i bólów głowy- witaminki dla kobiet w ciąży a właściwie końska dawka żelaza... u mnie zawsze po syntetycznym żelazie takie rewelacje nawet nie wiem czemu
u mni dziś pięknie słonko świeci, chyba namówie męża na spacer:)

ooo anastazi widze tez ma przezycia:) mi pielegniarka dzis powiedziala ze jak najbardziej 1 wizyta to w 12 tyg i do widzenia bo wczesniej to lekarz nic nie pomoze a jesli juz to moze tylkomwyluczyc ciaze pozamaciczna....TYLKO??? to chyba jak najszybciej sie powinno isc wlasnie zeby wykluczyc? ale ehh ja sie nie znam...

A wiesz czy mąż może Cię dopisać do enel medu?

a prywatne wizyty? nie wchodzą w grę?
Ja musiałam jak najszybciej iść, jako, że umarłabym z niepewności. Na szczęście mi się szybciutko udało, ale niestety to dlatego, że moja siostra pracuje w przychodni :/

U mnie cudne słońce, troszkę zimno, ale pogoda spacerowa zdecydowanie:)

Ja miałam ochote na warzywka,owoce i fistaszki, a teraz mam na nabiał ( ser biały zjadam oczami). Na mięso raczej nie, bo jestem od 10 lat wegetarianką ;)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas standardem jest pierwsze usg w 12 tyg;-) ale powoli odchodzi sie od tego I robia pierwszy scan zaraz na poczatku zeby wogole stwierdzic ciaze co do ciazy pozamacicznej lekarz moze ja wykryc w zwyklym badaniu ginekologicznym I pra zeczy moze sie skladac na podejzenie jej np niski przyrost bety albo przebyte operacje w obrebie macicy ja sie dowiedzialm o blizniakach wlasnie w 12 tyg ciazy :-) u mnie tez ladna pogoda polozylam cholpakow na dzreme I chyba sama tez pojde spac bo cala noc przewracalam sie z boku na bok :szok: snia mi sie jakies glupoty I budze sie co chwile

Do góry