reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Padłam wczoraj jak mucha....Ale id 3 już się wybudzałam z mega nudnościami :-(
już w czwartek pierwsza wizyta - wg wyliczeń kalkulatorem int. będzie to już 7 tydzien i 2 dni.

U nas piekne słonko ale my jeszcze w domku musimy siedzieć. Jutro kontrola.
Miłego poniedziałku

reklama
Przydało by się zaktualizować naszą listę z terminami jak kogoś na niej nie ma to piszcie datę porodu o nasza Kochana koleżanka będzie aktualizować ;-)
Mnie dziś trochę brzuch boli i ogólnie szybko się mecze umylam jedno okno i sił mi brak he

O ludzie baby ale macie tempo :o

Dzisiaj poniedziałek a za tydzień we wtorek kolejna wizyta będzie juz 8 tydz i 6 dzień wiec oby oby ładny Malý balwanek był na USG z bijącym serduszkiem.

Co do latania do któregoś tygodnia tylko można potem nie wouszczaja na pokład samolotu.

Ja wczoraj wieczorem poczytalam książkę i zasnelam kolo 22 pomimo iz w dzień przespalan chyba z 3 godz. Taki urok tej ciąży ze nonstop bym spala.

Wyczytalam ze SA tu mamusie w moim wieku z czego bardzo się cieszę. Witam tez nowe koleżanki .
Chodzi za mną znów rosol wiec pewnie dzisiaj znów upichce zupke choć nikt tak nie gotuje rosołu jak moja mama ktora niestety mieszka 50 km dalej. Echh pojadlabym jej rosoliska.

Ja dziewczyny smaruje się babydream zresztą w pierwszej ciąży tez tego uzywalam ale robię sobie jeszcE pilingi i to od samego poczatku tylko ze naturalne nie kupne. Nie wiem czy to mnie uchroniło od rozstepow ale próbować bez nie zamierzam.

Ewel dziewczyny sie chyba nie chca dopisywac do listy;-)okna tez ci sie zachcialo:szok:
Bluberry potraktuja cie powaznie tylko wpierw musisz sie zobaczyc z poloazna ja tez czekam na znak moi urodzili sie w 31 tyg jeden wazyl 1250 a drugi 1450 :-)
ale samolotem przed 12 tyg to ja bym napeweno nie latala zreszta wogole w ciazy to sie nigdy nie latam :-) jakos za bardzo sie boje ja chuham I dmucham co do cen biletow to ja najtaniej kupowalam chyba 19,99 funtow plus koszty rayanairem nie latam cenie sobie swoje zdrowie nerwowe:-D

Mama no święta idą a ja mama okna brudne po zimie Ale mąż mój powiedział ze w sobotę on umyje więc zostawiam mu;-))
Lista to fajną sprawa piszcie dziewczyny datę porodu :-))

Witajcie życzę miłego i spokojnego dzionka. Ja dziś się czuję jakby mnie czołg przejechał, znów kiepsko spałam i teraz brak siły na cokolwiek ale się nie dam i idę na godz na siłownie pojeździć na rowerku.
Co do lotu samolotem to w ubiegłej ciąży w 6 mca jeszcze latałam samolotem ale konieczne było zaświadczenie od lekarza

Dzień dobry :)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi na temat kosmetyków. Rozstępy mam niemiłosierne i mam wrażenie, że już nie ma miejsca na nowe...żaden kosmetyk na nie już nie pomoże ale chciałam chociaż troszkę uelastycznić skórę która mi została na brzuchu.

Dzień dobry z rana:)
Co do latania to chyba mam tak samo jak mama290, mimo że drugi trymestr jest najbezpieczniejszy to i tak się chyba nie odważę, w 1 i 3 w ogóle odradzają, w 1 jest prawdopodobieństwo poronienia w 3 przedwczesnego urodzenia, i dlatego linie lotnicze pod koniec ciąży nie wpuszczają żeby porodu nie musieli odbierać ;). Oczywiście wiadomo że masa kobiet lata i wszystko jest ok nawet w 1 i 3 trymestrze ale to tak samo jak z tymi lekami co piszą że nie wskazane. Jak nie ma wyjątkowej potrzeby lepiej ich nie brać. Do latania mam takie samo podejście.

Cholera chyba jednak się nie uchronię od swędziawki po antybiotyku. Już mnie coś zaczyna swędzieć a antybiotyk jeszcze do środy co najmniej :( lactovaginal to się bierze po skonczonym antybiotyku a co teraz? Kurde jak nie urok to.... :angry:

Co do smarowanoabrzuszka to lekarze odradzaja nienaturalnych w pierwszych 3 miesiacach bo sie wszystko rozwija u dzidziusia a jakakolwiek chemia temu szkodzi tyle ze kurcze jak tak czytam to w pierwszych 3 miesiacach najlepiej jesc ryz z jablkiem zapijac sokiem z kwasem foliowym i najlepoiej nie wstawac wiec nie dajmy siemzwariowac. Owszem sama czasami az placze z bolu z zatok ale przeciw bolowych nie wezme. Ja smaruje sie juz oliwa z oliwek naturalna nie szkodzi a kobiety ze strony taty w mojej rodzinie robia tak od pokolen zreszta albo fart albo genetyka ale w pierwszej zrobily mi sie 3 ale na biodrach .
Slysze jak moje dziecko grzebie w kuchni znowu ale mi sie tak nie chce wstac, moje dziecko to male trzesienie mziemi.
Ja mam zamiar powiedziec mamie na swieta ze bedzie 2 raz babcia :-)

reklama
Do góry