reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

mama290 więc możesz, oby Ci pomogło
Ja uwielbiam porządek, ale niestety jestem teraz mniej aktywna niż bym chciała. Zmieniłam pościel i posprzątałam mieszkanie a za godzinę idę po dzieci i na plac zabaw, od jutra sporo deszczu to będziemy uziemieni. Łączę się w bólu z tymi z Was, które mają zmienne nastroje, czasami sama siebie mam dość ;-)

reklama
Mama 32 ją to sama robię sobie włosy od bardzo dawna bo 99% fryzjerski nigdy nie wie o co mi chodzi :/ mało kiedy jestem zadowolona . Mam jedną koleżankę która mi obcina ale farby zrobić już jej nie dam . lepiej zrobię to sama a mąż z tyłu i jest dobrze .Natalus mnie też bardzo dużo sytuacji doprowadza do placzu. Dziewczyny a ja znowu o tych ruchach :). Kopia was dzieci tak gwałtownie ? Np. W jednym miejscu szybko kopniaki że aż pół brzucha podskoczy ? Szkoda że filmów nie można wrzucac bo bym pokazała o co mi chodzi

Ostatnia edycja:
Finke ja mam tak az sie przestraszam czasem :-) jak mi kopa zasadzi tak gwaltownie to caly brzuch zadrzy. To mi się zdarza.

Ogolnie mi wlosy ostatnio kolezanka z pracy robila, znalazla pasje swoją i dodatkowo skonczyla sobie weekendowo jakas szkole fryzjerską a teraz sie uczy na swoich prywatnych kolezankach, ona ma w tym pasje co widac i niezle jej idzie wiec ja jej daje eksperymentowac. Niestety za dwa tygodnie wychodzi za maz i nie miala ostatnio wogole czasu na to wiec jej glowy nie zawracam i chyba sama sobie zrobie moze meza tez zatrudnie chociaz u mnie nie bedzie łatwo bo odrosty mam z 7 cm swoje, a reszta to jasniejszy wyplowialy blad z odblaskami rudosci, wyplowialy po czerwieni bo mialam w zeszlym roku czerwone a teraz chce sobie jakis zlocisty braz zrobic ale nie wiem dokonca jak zeby pokryc te jasne to trzeba chyba pigmentacje zrobic zeby z tych jasnych kolor sie szybko nie zmywal takze jest z tym zabawy w odpowiednich proporcjach dlatego mam obawy czy dam rade ale i tak w domu siedze jak nie wyjdzie to bede czekac az kolezanka po sluvbie znajdzie czas na ratunek :-)

Natalkuś dzieci bywają cwane czasem przepraszają bo chca cos ugrac a mama moze juz mu nie wierzyla wtakie przeprosiny:-)
Ja staram sie z dystansem do takim maluchow, bo naprawde czasem daja czadu.
Kiedys w kolejce w sklepie jeden chlopczyk tak sie na mnie patrzyl taki moze z 4-5 lat mial no to ja sie do niego usmiecham zyczliwie .....a on co pokazal mi srodkowy palec heheheheh masakra zamurowalo mnie tak jak rzadko kiedy :-)

Mama 32 moj tez jest cwaniak i podlapal ze jak szybko przeprosi to cos ugra takze natalkus dzieciaki teraz sa tak cwane ze brak slow z boku moglo to wygladac nieciekawie ale pewnie mama dobrze wiedziala co robi :)
Ja chce do 10go paxdziernika max wszystko ogarnac dla malucha zeby potem juz lezec i czekac az cos sie zacznie dziac i odpoczywac ile sie da :) ale ja z tych nie lubiacych zostawiac wszystko na ostatnia chwile :)
Dopijam kawusie i jade na galerie podreptac za tymi stanikami jak nic nie znajde fajnego bede zamawiac przez internet i tyle :)

Natalia gdybym ja miala wymiekac zawsze jak moj mlody przeprasza z maslanymi oczami to by na glowe wlazl dzieci sa cwane i potrafia szybko wnioski wyciagac

Nie wspomnę jaki cwany potrafi być 10 latek :tak:
Zupa zrobiona, henna na brwi położona, młody leżakuje a ja tak myślałam, co poprawi mi humor i już wiem, wezmę się za porządki :tak: Jutro mąż przyjeżdża "aż" na tydzień ;-) Super, bo pojedziemy razem do lekarza w poniedziałek.

kinia trzymam kciuki.
ja lecę po Jasia do przedszkola i na spacer bo ładna pogodna :-)
dziewczyny te które mają wysokie ciśnienie nie wiem czy wiecie ale bardzo ładnie pomagają orzechy laskowe :-) to tak z ciekawostek :-)

reklama
Dziewczyny też mam ciężkie humory, mąż już ledwo wytrzymuje, chociaż ostatnio powiedział, że się trochę uspokoiłam, za to na początku ciąży myślał, że ze mną oszaleje :)
A dzisiaj jestem zła, bo zamówiłam bluzki do karmienia i przyszły mi nie dość, że inny rozmiar, inny kolor to jeszcze obie z długim rękawem :[ i teraz na pocztę trzeba iść odsyłać. Czasem myślę czemu ja mam zawsze takiego pecha, napisałam sprzedawcy parę słów, żeby mi ulżyło. Zbieram się na pocztę, a potem robić obiadek.
Miłego dnia, nie takiego jak u mnie, mam nadzieję, że już się dzisiaj nic nie wydarzy :p

Do góry