reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Oj ale naprodukowalyscie :-) co do rozstepow to raczej chyba uwarunkowanie genetyczne ja nie mam na brzuchu a roznie tylam w ciazy mam pare rozstepow na ceiel ale one wyskakiwaly mi po porodach :szok: taki gratis ja sie smaruje bio oil I palmersem ale to nie ma zadnego raczej wplywu na stan mojego brzucha po skore mam rozciagnieta teraz to juz wogole nic z tego nie bedzie I po porodzie odczekam ten czas jaki moge I robie plastyke brzucha bo juz w moim przypadku nic nie pomorze:-) ja mam coraz wiecej objawow dzis mi strasznie slabo nawet bylam w sklepie I musialam na chwilke usiasc bo mi sie w glowie krecilo mam mega pragnienie ale nie mam mdlosci chwala bogu za to dzisiaj zlapalm 2 drzemki I chyba wczesniej pojde spac co do usag jak to ze nie mozna isc z kims bliskim:szok:

reklama
Wątek tesciowych. .. Wspolczuje większości która się wypowiadala, ciężko macie. Szkoda bo jednak matka tak bliskiej nam osoby i zazwyczaj ciężko oodciąć ssię zupełnie. Ja na szczęście nie mam , co narzekać. Moja jakośssięnie wwtrąca, akceptuje nasze decyzje i nas wspiera. Ma kilka drażniacych mnie cech, ale da się to przeżyć.

Co do najlepszego czasu na dziecko, to chyba nigdy takiego nie ma. Zawsze jest coś , co moglibyśmy zrobić, a to praca , a to wiek. I tez myślę że wszystko ma swójsens i dzieje ssię po coś. My mieliśmy dość sporo trudności żebyddostać kredyt, w końcu się udało i teraz cieszymy się mmając tylko materac wannę kibel ppodłogi lodówkę i mmnóstwo kkartonów. A jakby pposzło łatwo pewnie tak bym tego nie doceniala. Na szczęście mam dobre koleżanki u kktórychmmogę skorzystać z kuchni i przygotować ciepłyoobiadek :)

Co do senności to mam dziś ogromną. Rano wstałam niby pełna energii ale szybko ze mnie wyparowala i ppół dnia na materacu spędziłam :p

Witam nowe koleżanki i gratuluję:)

Przecież badanie to prawie to samo co poród to on też nie będzie przy porodzie bo ktoś będzie tam zaglądał... Nie rozumiem takiego podejścia ale skoro ma się czuć lepiej to pewnie niech nie idzie:-)(

ewel ja nie wyobrażam sobie porodu z moim ślubnym, pierwszy raz rodziłam z moją ciocią pielęgniarką i za drugim razem też się chyba zdecyduję

ja idę spać. spędziłam dziś intensywny dzień a jutro do pracy. w sumie chciałam jutro pojechać do Gdyni z rana przed pracą na pobranie krwi ale chyba mi się nie będzie chciało. może we wtorek. życzę wszystkim Wam przespanej nocy i miłych snów :-) dobranoc

fajnie miec ciocie pielegniarke lub kogos bliskiego kto bedzie z toba przy porodzie....moj maz pracuje w branzy medycznej, operacji sie naoglada bardzo roznych a przy moim porodzie byc nie chce. Moja mama sie nie nadaje, bardzo ja kocham i gadamy 20 razy dziennie ale wiem ze ona zaraz bedzie mnie strofowac zebym sie uspokoila, zebym przestala przezywac teskty w stylu "przestan, nic ci nie jest, ja tez to przezylam to ty tez" w moim przypadku nie pomoga;) Zamiast mnie uspokajac to mnie bedzie wkurzac i moze tam byc w ogole wesolo;) a z 2 strony przeciez kolezanki ze soba nie wezme a siostry zadnej nie mam...:(

No przyjaciolke taka mam ale nie wiem czy bym chciala zeby akurat ona byla ze mna, tym bardziej ze ona na razie nie ma akcji pt dziecko (a jestesmy w tym samym wieku, rocznik 85). Ma chlopaka ale to takie spotykanie sie, no i ogolnie watpie zeby sie sprawdzila w takiej sytuacji;) Na szczescie mam jeszcze duzo czasu zeby cos wykombinowac;)

Na razie to ja w ogole jakos dziwnie sie czuje- zero objawow ciazy, troche bola cycki i tyle.... jakos to do mnie nie dociera jeszcze wszystko czy ktoras z was tez tak ma?? Wszystkie mamy termin na listopad wiec po zadnej z nas nawet nie widac ze jest w ciazy no i to jest jakis kosmos;))

Migduch ja też czasami czuje się nie ciążowo są dni ze mdli i piersi bolą i śpię a są takie co objawów brak;-) Będzie kosmos Jak brzuszki nam urosną już he

reklama
Hej dziewczyny! Weekend spędziłam u teściów i dopiero nadrobilam czytanie. Jeśli chodzi o moich tesciow, to trafili mi sie przecudowni ludzie. Nigdy nie komentują, nie wtracaja sie, starają sie nam pomoc gdy potrzeba, nigdy tego nie wypominajac.
85justyna ja tez jestem z Kujawsko - Pomorskiego:)

Do góry