reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam wizytę u gin w wtorek ale czuję jakiś wewnętrzny niepokój, wszystko mnie denerwuje. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Chociaż mam złe przeczucia i nie potrafię się ich pozbyć.
Co do kremów to też o tym myślałam w poprzedniej ciąży nic nie używałem i też było ok. Teraz jednak chce używać i myślałam o Palmers

reklama
metka metką może być napisane że bawełna a czuć coś sztucznego pod palcami, u nas w małej mieścinie to nie ma za wielkiego wyboru bo i tak wszędzie dostanie się to samo tylko kwestia ceny, jak kupowałam poprzednią wyprawkę to musieliśmy zachaczać o duże miasta bo tam był większy wybór i nie nadwyrężał portwela
Co do usg w ostatniej ciąży też byłam w identycznej sytuacji tylko tamten lekarz tylko potwierdził ciąże a nie mówił nic że widać tylko pęcherzyk i ja nie byłam poprostu świadomamże może być coś nie tak dopiero jak było widać serduszko to się wygadał że mogło być różnie... tak żałuję że zakończył już praktykę

Ja na brzuch od dawna używam oliwki dla dzieci baby dream z rossmanna i póki co przy niej zostane, i chyba nie będę zmieniać wcale bo dla mnie te kremy to tylko działają na kieszeń producentów a większe znaczenie ma nawodnienie od środka, lekkie ćwiczenia, geny i sam fakt masażu a czy smaruje się kremami po 100zl czy oliwka dla dzieci czy nawet zwykła oliwa z oliwek to nie ma zbytnio moim zdaniem znaczenia ;) ja juz od tygodnia najchętniej bym nie wstawala z łóżka za to wieczorem wstępuje we mnie nowe życie bym posprzatala, przeszła się, poćwiczyć, w łóżku się kręce do 3 i w końcu nie usypiam a padam ze zmęczenia.. I nie pomaga nawet bardzo wczesne wstanie rano, polozylam się już o 19 a usnelam i tak po pierwszej nocy. Mam nadzieje ze to minie :)

Dziewczyny, tak sobie myślę, czy mogę poprosić lekarza o to, żeby mój narzeczony był przy badaniu usg? On bardzo chce usłyszeć serduszko i zobaczyć dzidzie. Gdzieś czytałam, że mam prawo do tego, żeby bliska mi osoba była przy badaniu.

Kasieczna tak masz prawo do tego i ja też bede prosiła o to by mój mąż mógł wejść ze mną uprzedze go oczywiście ale wiem ze czasami lekarze robią problemy gdy badanie jest robione dopochwowo bo podobno czasami partner odczuwa dyskomfort duzy

gosi93 i tu się z Tobą zgodzę ja też nie stosowałam żadnych drogich kremów. przytyłam w ciąży 30 kilo zgubiłam to i mam co prawda kilka rozstępów ale przy takim rozciągnięciu każdy by miał. popieram używanie baby dream ponieważ są z naturalnych składników i są bezpieczne. polecam też naturalne olejki altera z rossmanna. ja jestem lekko eko więc na pewno nie będę używała produktów które mają w swoim składzie pochodne ropy naftowej, parafinę czy oleje mineralne ani dla siebie ani dla nowego członka mojej rodziny w listopadzie.
85justyna fajnie że wreszcie będziesz miała dobry tani sklep pod nosem. i dla starszaka się przyda i dla dzidzi :-)

Jezeli chodzi o dopochwowe to jest tylko I wylacznie wasz wybor, jezeli twoj partner chce przy tym byc, nikt nie moze ci tego odmowic...

Bluberry nie tylko jedno bo czasami jeśli jest potrzeba powtórki to takich usg może być jeszcze więcej. A jeśli też kobieta nie jest szczupła to czasami następne też są dopochwowe moja koleżanka tak np miała. Są lekarze którzy zabraniają jednak tego by partner był o wiem ze to bzdura mojej koleżance pow że to nie jest widowisko i da jej zdjęcie. Ale nie da się zrobić zdjęcia bijacego serduszka a widok jest bezcenny...

u nas jest tak że najpierw gin bada na samolocie a później ewentualnie robi usg. ja czułabym się nie komfortowo w takiej sytuacji... nie chciałabym żeby mój facet oglądał jak inny grzebie mi tam gdzie tylko on może... zresztą mój nie wyraża chęci do bycia przy usg, co innego ktg- jak słyszał pierwszy raz serduszko naszego synka to się popłakał i jeździł później ze mną na każde ktg, niezapomiane wspomienie :-)

reklama
ja też idę z mężem a jak ktoś będzie się burzył że razem to zazna huśtawki nastrojów ciężarnej :-) hehehe... jak facet może się oburzać że jej kobiecie robi się badanie. to lekko niedojrzałe...

Do góry