reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Agami też tak uważam, nic na siłę,sumienie każdy ma a zmusić kogoś nie mozna,każdej kobiety indywidualna sprawa, ja chce karmić ale max 0d 3 do 6 miesięcy nie dłużej

reklama
A to agami uważasz że przez szczepionkę mw problem z napięciem.mięśniowych? U mnie syn dobrze Znosił i nie gdy się nie martwię i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby nie szczepić córkę też szpic będę według planu no chyba że będę mieć jakieś komplikacje to będę się radzić innych

Ciagle szukamy przyczyny.To jest jedna z opcji.Biopsja wykarze przyczyne.Natomiast moj syn do 4 roku ciagle sie przewracal.Nie umial skakac.Jezdzic na rowerze.On nie jest do teraz taz zwinny jak 2-latek nawet.Moze gdybysmy nie szczepili to szybciej bylyby efekty rehabilitacji.Jedna lekarka powiedziala nam ze nie powinnismy byli szczepic do czasu az nie zacznie chodzic.Neurolog.O problemach neurologicznych po szczepieniach bardzooo malo sie mowi.

Kąpiel pierwszą córka miała w pierwszej dobie. I to ok była całą obklejona mazia więc nie mialam nic przeciwko. Ale kolejne kąpiele to tragedia pod bierzaca wodą mała strasznie płakała i gdybym wtedy wiedziała że mogę zrezygnować z kąpieli napewno bym z tego skorzystała . teraz jedną kąpiel w szpitalu a kolejne chce już w domu .

wszystkie dzieci tak sie kapie.Wszystkie płaczą.Ja wiem ze emocje i hormony działają.Tez bylam zaskoczona.Ale czy ono bedzie to pamietac :):):) Nie wierze tez w mowienie ze dziecko nie lubi kapieli bo zrazilo sie w szpitalu.Mojego kapali pod kranem a w domu w wannie nigdy nie pisnal.Lubil sie kapac :)

Ja chce zaoszczędzić synkowi stresu podczas kąpieli i wcale mnie to nie pociesza że potem nie pamięta . Nie podoba mi się kapanie dziecka pod bierzaca wodą zawieszonego na jednej ręce . Nie chce i już .

U mnie młodego obmyli/powycierali zaraz po urodzeniu a potem ja sama na drugi dzień myłam :tak: O szczepienie nikt mnie się nie pytał - sama nie mam nic przeciwko szczepieniom, ale powinni pytać ponieważ coraz więcej matek nie chce szczepić.

Sa plusy i minusy szczepionek ciezko jest samodzielnie zdecydowac co lepsze zmjednejnstrony czasami sa powiklania z innej zas dzieki temu nie ma epidemii. Co lepsze ciezko stwierdzic.
Co do ospy rozmawialam niedawno prywatnie z pediatra i powiedziala ze kiedys ospa to prechodzila bable i czasami goraczka dziecko szybko przeszlo i po klopocie ale teraz ta nasza zwykla ospa zmutowala i mowi ze mnostwo dziexi z zapaleniem opon mozgowych u niej na oddziale lezy jako powiklanie po ospie wiec pewnie jak sprawa bedzie szpa w tym kierunku to wprowadza przymusowo na ospe. Moj cale szczescie juz mial ospe i przeszedl ja migiem.

ze szczepieniami to rzeczywiście temat rzeka :/ jakmój synek urodzi się zdrowiutki i będzie wszystko ok, toniech szczepią, w końcu tyle dzieci szczepionych i żyją, bylezdrowego. a co do mycia to też wolałabym uniknąć chociażby dlatego,że nie ma potrzeby kąpać noworodka, jakwrócimy do domku to na spokojnie go wymyję, mam jużwiaderko do kąpieli tummy tub, znajomi mają i zachwalają więc myślę, że i u nas da radę

reklama
Położna nam pokazywała jak sie w wiaderku trzyma malucha i dla mnie to bylo strasznie trudne i będzie wanienka nawet juz 3 dostalam w tym jedna dużą na później zeby obaj sie pluskali i jedną na stelażu :)

Do góry