reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Gosik ty barszczyk a ja dopiero śniadanie :) tez ostatnio stoję sobie w kolejce a koleś ze on ma tylko herbatę ładnie mu wytłumaczyłam żeby spadał na drzewo bo ja tu ledwo stoję i mnie zbawia te trzy minuty w uk nie na kultury ustępowania ciężarnym uważają ze ciąża to nie choroba i trzeba sobie radzić zupełnie inaczej podchodzą osoby starsze takie pokolenie powojenne niedość ze mnie zawsze dziadki przepuszczają to jeszcze zagadują i wogole
Anagoba fajny filmik :)

reklama
A ja jeszcze w lozku :D moja hemoglobina 11.1 spada skubana panie z przychodni radzą mi pietruszke codziennie peczek yhhh ale musze czyms naturalnym poki jest powyzej 11. Reszta badan ok wiec nie jest najgorzej.

Tu w de też nie trzeba być naczo. Nieraz mialam wizytę o 15 i przecież się nie da nie jeść do tej godziny. Lekarz mówił że nie ma znaczenia . Glukoza naczo.

Ja chodzę na czczo bo badanie i tak do 9 30

A ja dzisiaj 2,5 godziny w kolejce, byłam ciężarna z największym brzuchem ale odczekać musiałam swoje, ale na sam koniec już mi słabo było.
Dostałam żelazo i o dziwo nie dostałam drugiego skierowania na taxo a ja nigdy nie przechodziłam,jak się upomnialam to mi powiedziała że u nas starostwo raz refundację jak mówię że przy synu miałam dwa razy to się zdziwiła. Teraz nie wiem Cy zrobić prywatnie,,,,przez tyle lat się nie zarazila to może jest ok? Lekarka problemu nie widzi,,,
A usg u niej będę.mieć dopiero w 37 tyg szok, dobrze że idę osobno w czwartek to zobaczę jak mała uroela
Kobitki lecę po syna i na szczepienie mama nadzieję że krócej będę czekać :-)

Nie wiem... Ja na toxo miałam już 2 razy mam mieć jeszcze raz jakoś nie długo, tak jest z NFZ... Chore. Ciekawe co by zrobiła jak byś jednak złapała to toxo. Ryzyko w każdej chwili jest wg mnie.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja mialam toxo 2 razy: na poczatku ciazy i teraz, mimo, ze mam juz przechorowane przed ciaza. Z tego co pamietam z mojej ksiazeczki ciazy gdzie mam liste badan w kazdym trymestrze to wlasnie w III trzeba zrobic i mi wynik dali nawet w oryginale bo to juz do szpitala trzeba miec.
Wychodzi jednak na to, ze nadal rozne podejscia u roznych lekarzy.

Jade na 13ta do ginekologa - trzymajcie kciuki :)

Ja dziś znów zostałam zaskoczona przez starsze panie w aptece które stały przede mną w kolejce no normalnie aż się darły żebym podeszła do okienka M parskał śmiechem:)
Ale zauważyłam że teraz dużo więcej osób ustępuje mi miejsca i przepuszcza w kolejkach niż w 1 ciąży coś w tym jest:)

Dziś nic nie gotuje pół nocy nie spałam więc zaraz zjem zupkę o ile przełknę i idę się zdrzemnąć..

Toxo jest na nfz? Ja raczej nie powtorze.dzis robilam tez d3 sobie i synowi a laborantka mi mówi ze nie warto bo większość z nas ma niedobór i szkoda kasy.W sumie ma rację ale ja chciałam zobaczyć jak to u nas wygląda po wakacjach.W maju syn miał 11 po suplementacji tranem zima gdzie Wit D jest 400j.
Ostatnio w Rosmanie mialam wrażenie ze nawet ochroniarz do mnie leciał ze mam bez kolejki podejść ale w tym samym momencie otworzono drugą kase i podeszłam.
Ewel te badania co strikte na czczo to na czczo.ja mowie o zwykłej morfologi.

Mi sie snily jakies koszmary.porwania siekiery masakra.
No Sylka ty przy dwojce to na pewno wszyskie organy poprzestawiane i nie dziwię się ze więcej dolegliwości :)

reklama
Zdrzemnęłam się 10 minut, wstałam z wielką ochotą na naleśniki, usmażyłam 5 i każdy chciałam zjeść z czymś innym, 4 na słodko a ten piąty miał być z parówką i serem :zawstydzona/y: Zjadłam pierwszy z białym serem na słodko i mam dosyć .....
Na tokso ja miałam chyba z 5 razy ale jestem na to chora, wczoraj ryczałam wieczorem z tego powodu, zakaźnik i ginekolog mówią, że zaraziłam się krótko przed ciążą ale zapobiegawczo biorę Rovamycine. Boję się o niuńkę jak cholera. W tym miesiącu znów mam powtórzyć badania tokso i awidność i wizyta u zakaźnika mnie czeka .... Mi się nic nie śni bo ja prawie nie sypiam ....
Dostałam propozycję że dostaniemy wózek od kuzynki mojej, xlander xa i chyba pożyczymy, odpadnie jeden wydatek.
[h=1][/h]

Do góry