reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Tak myslam ze juz wyszlas ale tymi bliźniaczkami mnie zmylilas :) szyja super moja tez była ostatnio ponad 4 ale przez miesiac mogło sie duzo zmienic... juz stresuje sie trochę tą środa to w sumie ważna bardzo wizyta. I stan szyjki i pomiar dzieci. Oby rowno rosly, stan łożysk u mnie dwie sztuki. A 30tc juz brzmi tak powaznie...

:) bo z mamą bliźniaczek jestem w kontakcie :)

reklama
Na Madalinskiego przyjechalam z poronieniem w listopadzie, wiec dobrze mi sie nie kojarzy, choc wiem ze dobre lekarze i sprzet.
Karowa mnie nie przekonala po tej szkole rodzenia, maja duże kolejki a mniej sal porodowych, często czeka się na korytarzu. Na Inflanckiej rodzily moje koleżanki, dobre warunki, 8 sal porodowych, nikogo nie odsyłają, a dla mnie to ważne. Żelazna ma najlepsze opinie ale wiem ze male szanse sie dostac.
Pruszkow oczywiscie najblizej, ale jest tylko 1 stopien referencyjnosci, wiec tylko jak nic sie nie dzieje to ok. Poza tym, szefowa położnych podobnie jest bardzo zachłanna i opiekuje sie tylko tymi dobrze, kto daje kase na polozna (idzie jej do kieszeni, co najgorzej). No i rutynowe tna krocze tez, bardzo mi sie to nie podoba.

Cheetah no masz racje jak mąż Cię moze zawiezc to lepiej skorzystac, a w Mariocie zawsze zawsze jakby to powiedziec korki są. A nie blizej na Jerozolimskich 162? to po drodze z Pruszkowa i do centrum nie trzeba dojezdzac? ostatnio tam nie bylo remontow ja tam mam najblizej jesli chodzi o luxmed.
Jakos przyzwyczailam sie robic badania w Mariocie jak jestem na zwolnieniu, ale tak, Jerozolimskie 162 to blizej od nas.

Aaa chyba ze tak :) wszystko poszlo sprawnie? Daj znac po ilu dniach wyszly. Jak jest wszystko ok to tez sie wychodzi po 3 dniach? Hmm. Co do zelaznej to chyba nie jest az tak strasznie wiele moich kolezanek rodziło bez znajomości. Tez powiększyli ilość sal jakis czas temu. Ewel 3st jest wazny przy wczesniakach przy zdrowym porodzie w terminie spokojnie sobie poradzą z 2 st. Np dziewczyna z października z blizniakami rodzi normalnie w Madalińskim bo ponoc po 32 tc juz 2 st wystarczy by opanowali sytuacje. Ja się jakos uparlam na 3 ale chyba tylko ze względu na blizniaki. Jakbym szła rodzic w 40tc to bym na to nie patrzyla. Dobrze jest poznac szpital przed oni z chęcią pokazują. I tak jak Ewel masz zaufajnie do karowej bo ją znasz. Ja jeszcze myślę o wykupieniu jedynki z mozliwoscia poslania dla męża. Boje sie jak po tej cc dadza mi dzieci a ja taka obolala i zielona w temacie a jest ich dwoje... ale to narazie pomysly zobaczymy

Zależy kiedy na co się trafi w szpitalu na Madalińskiego tak moja koleżanka ostatnio czekała ze skurczami na przyjęcie 6h...i pow ze jednak nie ma miejsc a w sumie poród się nie zaczyna wiec niech już jedzie nie czeka... Myślę że zależy na kogo się trafi akurat czy jest obłożenie itp ale słyszałam że z Inflanckiej nie odsylaja

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja mimo wszystko nastawiona jestem na szpital o 3st refernwcyjnosci :)) Sylka no Tobie się nie dziwię po cc z dwójką to fajnie mieć kogoś bliskie przy sobie do pomocy.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Zona mojego szefa rodzila w lipcu, chodzila na ktg na zelazna, mieli dac tam 600 zl na cegiełkę charytatywnie - to znaczy wykupiona polozna, ale i tak ja odeslali bo porod sie nie zaczynal, i skonczylo sie na Iflanckiej. Mialam tez warsztat z polozna z Zelaznej, mega mi sie podobalo podejscie, porod naturalny, bez naciecia krocza rytunowo ale sama sie przyznala ze jest bardzo ciezko do nich trafic. Wiec sobie odpuszczam :)

reklama
Dziewczyny z Wawy - jesli chodzi o szpitale to dobre opinie slyszalam o Bielanskim, sama dosc dobrze wspominam Orlowskiego (poza warunkami), a moja kolezanka kilka dni temu rodzila sn na Inflanckiej (odeslali ja z Madalinskiego) i bardzo dobre wrazenia (trafili na super polozna z dyzuru, takze lekarza no i warunki tez fajne).
Ja mam najblizej na Madalinskiego ale nie rozwazam ich bo tym jak sie mna zajeli po krwotoku i jaka diagnoze postawili, czy raczej nie postawili.

Do góry