reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Mój mąż też ciągle w delegacjach. Właśnie wrócił po 1,5 tyg nieobecności. Jeszcze musiał przez tą granicę z Węgrami przejechać. A tv akurat wiadomości, że grupa uchodźców wyszła na drogę. Siedziałam jak na szpilkach.

reklama
Ja dziś pojechałam z mężem na pobranie krwi do Luxmed w centrum, kolejka do registracji chyba z 25 osób, babeczki mnie wypchnęli na początek, bo myślałam stać grzecznie. Byłam już po pobraniu, a kolejka jeszcze by do mnie nie doszła, jakbym stala sobie. W końcu zabrałam rzeczy z pracy tez, niby 5,5 lat przepracowanych, a rzeczy osobiste zmieściły sie w małym kartoniku (jak w filmach).
U nas w luxmed KTG nie ma, jak kobieta nie rodzi w terminie, to ginekolog juz daje skierowanie do szpitalu i dalej juz tylko do szpitalu sie chodzi,no i tam sie ktg robi tez.
Myslalismy wybrac sie do Kazimierza w niedziele, ale zrezygnowalam, bo boje sie i nie czuje najlepiej, brzuch mnie uciska jak siedze. Maz oczywiscie zly, bo zmieniam plany a on sie juz nastawil na wyjazd, hehe:) Ja jestem bardziej elastyczna co do planowania.

Tak myslam ze juz wyszlas ale tymi bliźniaczkami mnie zmylilas :) szyja super moja tez była ostatnio ponad 4 ale przez miesiac mogło sie duzo zmienic... juz stresuje sie trochę tą środa to w sumie ważna bardzo wizyta. I stan szyjki i pomiar dzieci. Oby rowno rosly, stan łożysk u mnie dwie sztuki. A 30tc juz brzmi tak powaznie...

Cheetah u mnie mąż tez taki planowany, ja tam moge na spontanie czasem albo w tą albo we drugą.
A on musi miec zaplanowane z wyprzedzeniem juz szczegolnie wyjazdy no i zeby jeszcze mu tematycznie odpowiadały a nie jakies pitu pitu spacery tylko :-)

Chyba jednak lepiej w tygodniu do Luxmed na badania chodzic chociaz moze niekoniecznie moze sezon na choroby sie zaczal dlatego tyle ludzi.

Ta szyjka to podobno tak po 35tyg się po malu skraca i to juz wtedy normalne:)) Sylka na pewno wszystko dobrze u Was:))
Tez mi się cofa czasami tak odbija kwasami A fuj :) dziewczyny a co do terminów myślicie że ten z okresu się liczy czy z usg bardziej?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Mama_32, trafilo mi na Mariotte, a tam kilka przychodnich bylo zamkniety bo okres wakacyjny (hm, 12 wrzesnia), no i kolejka poszla na otwarte pietro. A tam zawsze tlumy. Ja badania robie w sobote teraz, bo na czczo mnie maz zawozi, a tak bym musiala kolejka jechac, wole nie ryzykowac.
Dzis zmienilam decyzje o szpitalu, myslalam o Pruszkowie, teraz jestem nastawiona na Inflancka, bo lepsze warunki i lekarzy. Tyle ze 25 km od nas, a nie 3 km.
Ewel, ja na pierwszych USG nie mam terminu, dopiero w 12 tygodniu wyszedl termin, a podobnie najbardziej wiarygodny na samym poczatku ciazy (6-7 tydzien).

reklama
Do góry