reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Inna sprawa jest taka, że wiele szpitali ma nadal tragiczne warunki (mówię ogólnie o Polsce) więc nawet jak w mieście są 3 szpitale powiedzmy to i tak prawie każda kobieta jedzie do tego samego. Więc jak nie ma jeszcze zaawansowanego porodu to każą wracać do domu albo jechać do innego szpitala.
Rodzących jest dużo ale zależy też od dnia.
Jak byłam oglądać porodówkę była jedna pani rodząca i cała porodówka dla niej, a jak sama szłam rodzić to 4 łóżka porodowe zajęte+ 7 kobiet czekających w kolejce. Położne się bały, że urodzą na korytarzach. A jeszcze te kobiety potem trzeba mieć gdzie położyć więc się nie dziwię, że odsyłają ale to przykre jest bo człowiek się nastawia i odchodzi z kwitkiem.

reklama
Ja mam na tyle komfortowa sytuacje ze szpital jeden i do tego wielki i mamy dom narodzin w lesie wiec i widoczki fajne co do odsyłania to praktykuje sie ale przy większej ilości dzieci ( miałam tak z chłopakami) nawet jak już sie urodzi to stabilizują dzieci i przeworza co do ref szpitala to tak po 32/33 można już spokojnie rodzic w 2 jeżeli wcześniej to 3 moi urodzili sie a szpitalu 2 ref bo tak wyszło na dodatek tezy bliższe szpitale miały komplet już sie bałam ze mnie wyślą do Londynu jak tak dalej pójdzie chcieli mnie wiesc karetka ale odmówiłam pojechałam z moim dostałam pełna dokumentacje do ręki i stad tez wiem ze mnie nie chcieli w innych szpitalach bo tam wszystko opisali bardzo dobrze sie zajęli dziećmi ale szpital tragiczny jedzenie ochydne położne nawet w miarę nie wyobrażam sobie czekać na rodzenie w korytarzu to chyba nie te czasy ja jestem rozłożona na łopatki dobrze ze sie dziecko rusza bo już bym była w szpitalu ale mi sie pcha na szyjkę jak sie położę ze szok tak sobie myśle ze kończę 37 tydz i idę rodzic

Ja korzystam, odpoczywam a po obiedzie biore sie za prasowanie :)
Wy juz macie wszystko przygotowane a ja jestem w ciemnym lesie :p ale i tak zdążę :-D

A ja ledwo zipie poziom bateri 0 co za choróbsko mnie dopadło szok a muszę wyzbyć do sklepu i już mnie wywraca w nocy strasznie sie spociłam i miałam mokre spodnie od piżamy i mowię do mojego albo sie posiekałam albo mi wody odeszły jak spał to skoczył na rowne nogi i takim wytrzeszczonymi wzrokiem patrzy sie i sie pyta jakie wody :) rozbawił mnie jeszcze mówi przecież ty nie masz żadnych wód :) on tez chory ale przynajmniej leczy sie naturalnie ( Soplica ) i trochę sie bałam ze będę musiała w razie czego sama zawieść ale doszłam do wniosku ze tylko sie spociłam

Ja dziś odpoczywam a M robi obiadek więc korzystam bo popołudniu czeka mnie chodzenie po galeriach i szukanie butów dla niego a to może być bardzo męczące

Oj tak mój jak szuka butow to gorzej jak baba . 20 razy jedną parę mierzy :/ U nas remont pokój córki - malowanis. Wiąże się to z mega balaganem :( bo wszystko z jej pokoju gdzieś po rozkładane . A mój mąż co 30 min przerwą 4 godziny. Zastrzelcie mnie :/ jak ją Nienawidze remontów syfu nieladu i całej tej reszty. Dziś o 17 umowieni jesteśmy do zoo ale jak nie dokończył malować to nici z wyjścia . A najlepsze jest to że jak my z córka wychodziły to On odrazu łapie okazjie i TV , tel do mamuni lub śpi :/ muszę go ciągle pilnować i poganiac. Bo inaczej malowanie pokoju zajmie mu tyd,ien a nie max dwa dni . Więc u mnie nerwowo ją się wpieniam że Pn się leni a On się wpienia że go poganiam.

Oj... z moim spojeniem chyba coraz gorzej. Boli już nie tylko wieczorami jak się nachodzę w ciągu dnia ale także rano... :( Zobaczymy co powie moja ginekolog we wtorek.

U mnie córka śpi a ja mam chwilę dla siebie to sobie czytelnię urządziłam.

hej ,
u mnie w miescie tez jeden szpital, moge jeszcze rodzic w innym oddalonym 20 km , ale chyba sie nie zdecyduje
natalkus to sie roumiemy :-D:-D u mnie maz kiedys jezdzil na dluzej, teraz wraca na weekend i na to sie zgodzilam , ale jak slysze, ze moze go nie byc to mnie normalnie zlosc ogrnia. Ja dlugo nie chcialm drugiego dziecka , bo wlasnie obawialam sie tego jak dam rade.
m powiedzial, ze w razie co wroci, mamy plany, ze moze wtedy jak ja wroce do pracy bedzie dobry moment, bo samej z dwojka dzieci na pelny etat ciezko. Tylko do tego momentu to ponad rok , wiec sama nie wiem mam nadzieje, ze dam rade i ze bedzie mogl brac wiecej wolnego, narazie z tym wolnym oszczedzamy, zeby byl po porodzie jak najdluzej.
fakt pieniadze z tego sa, stac nas bylo na remont czy wakacje, ale czasem sie zastanawiam czy to az takie wazne. z jednym dzieckiem dawalam rade , ale jak bedzie z dwojka to nie wiem, tym bardziej na mame i tesciowa malo co liczyc moge. Na szczescie siotra bedzie wynajmowala mieszkanie na moim osiedlu i sie z nia umowilam, ze przed praca bedzie syna prowadzila do przedszkola, wiec nie bede musiala malutkiego dzieciatka zrywac rano w zime :-D najlepsza nowina od dluzszego czasu dla mnie bo bardzo sie martwilam o to .

maz wczoraj tez poodkurzal pomyl podlogi, potem wzial syna na rower i przespalam sie 2 godziny w dzien, szkoda ze tak nie jest codziennie heheh

dziwczyny to wy bierzecie az tak duzo tych tabletek z magnezem, ja biore chela mag mama i tam napisane jest by brac 1, ale biore 2 i tak mam bole rak okropne nic mi to nie daje , ale boje sie brac wiecej tabletak???? Brac wiecej, czy moze zmienic lek na inny ?

reklama
To jest suplement wiec średnio lekarze je polecają... Lepszy magnez po prostu magnez b6 np. Jak w ciąży większości jest polecany bo jest lekiem. Doktorka mi pow żeby magnez działal trzeba brać do dużo... W twoim niby jest 100mg magnezu w magne b6 48mg ale lepiej się przyswaja jako lek... I jest przebadany suplement nie. Wiec ja biorę 2x3 magne b6 czyli jakieś 300mg magnezu dziennie i większość z nas tez podobnie:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry