reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Miniaaaa póki ból jest do zniesienia wole się nie faszerować niczym niepotrzebnie. Spróbuje zasnąć i dopiero jak mi się nie uda to wtedy w ostateczności coś wezmę.
Claudia no właśnie lepiej było w ciagu dnia, a jak juz się położyłam po powrocie do domu i wstałam po coś, nawet niewiem po co to juz ból kilkakrotnie gorszy :(

reklama
Natalkus to pewnie spojenie nie bierz żadnej nospy tylko przeciwbólowe jak już nie możesz wytrzymać nie można tego rozluźniać bardziej bo sie rozejdzie do reszty skontaktuj siecz lekarzem moze pas ci pomoże albo fizjoterapia znam ten ból az za nadatto strajk sie leżeć w wygodnej pozycji na boku podeprzy plecy poduszkami i odpoczywaj jeszcze za wcześnie narodzenie nie ma co ladowac w szpitalu i leżeć do terminu ja czasem nie moge założyć ubrań jak lekko podniosę nogę to mnie tak boli ze szok zmęczona tym jestem a i jeszcze włóż sobie jakaś poduszkę pomiędzy nogi żeby był mniejszy ucisk

Mi rozchodzi sie spojenie i jak pochodze to trzeba to odespac niestety boli a apap nie pomoze poloz sie na lewym boku i miedzy uda i kolana daj 2 poduszki zeby noga byla w poziomie z biodrem dla mnie to jedyna pozycja dajaca ulge a jak sie chcesz przewrocic na bok to najlepiej jak ktos ci pomoze bo jak bedziesz rozkladac nogi do przewrotu to sie posikasz z bolu i tak jak mama mowi zero nospy.
Jak nie masz stwierdzonego rozejscia sie spojenia to ba nastepnej wizycie zaznacz i opisz lekarzowi bo jak masz mocno to to jeat wskazanie do cc

Dzięki dziewczyny. Narazie nie będę nic brała, spróbuje zasnąć. Wizyta w poniedziałek na szczęście to powiem lekarzowi. Poza tym zobaczę jak będzie jutro i w razie w będę do niego dzwonić.

Natalkus ze spojeniem to jest rak ze ono nie boli cały czas ja jak sobie odpocznę to mi przechodzi ale jak tylko pocholguje to zaczyna sie poleczka czasami kładę sie spać moj mnie obkłada poduszkami wokoło i pomiędzy uda miejsca na niego brak a moja poduszka to już jest moj boyfriend i chyba domaluje oczy i zacznę mowić po imieniu :)

Mój lekarz też nie ocenił stopnia dojrzałości łożyska. Podobno wielu lekarzy odchodzi od stopniowania tylko ocenia czy jest dobre czy już nie. To widać od razu po pierwszym rzucie oka na łożysko bo jak jest niewydolne to widać zwapnienia a jak jest jeszcze młode to jest jak gładka szara masa na usg.
Moja na razie jak nówka :)

Martwi mnie natomiast to, że chyba nie będę miała ani jednego ktg.
Czy to jest niezbędne? Mój lekarz nie robi u siebie w gabinecie a nic nie wspominał.

ja dzisiaj miałam taki fatalny dzień ...przez duże F.
Od rana zaczęła mnie boleć głowa, ale tak strasznie że aż wymiotować mi się chciało. Ostatecznie jeden paracetamol wzięłam i poszłam do pracy...długo nie pobyłam tam bo w połowie dnia już wróciłam i się położyłam. Głowa bolała mnie jeszcze do 17, teraz już na szczęście nie boli ale nie czuję się za dobrze. Fajnie by było gdyby już była koncówka października, a tak to jeszcze tyyyyle muszę czekać

Maleja ją w pierwszej ciąży n
Też nie mialam ktg . Chodzilam do giną prywatnie w pl jeszcze .Nawet z ręką na sercu nie wiedziałam że się robi. Dopiero przy porodzie pierwszy raz. Teraz mialam raz w 30 tyg i już na każdej wizycie mam mieć robione .

Wydaje mi sie ze jak mamy co miesiac usg to ktg nie jest potrzebne bo przeciez widzi jak sie rusza i prace serduszka . ja leze w lozku spojenie boli ale nie jest zle za to mam jakies niespokojne nogi i nie potrafie ich ulozyc mam takie uczucie ze musze sie ciagle przeciagac

Tak bardzo chcialabym sie polozyc na brzuchu jak ja za tym tesknie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry