reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

O to dużo miałaś. Myślałam, że tylko te 3 obowiązkowe- pewnie coś pomyliłam.

Wiadomo, że waga jest mocno szacunkowa. Mój lekarz twierdzi, że moja będzie miała 3300 maks, ale jemy łatwiej to ocenić bo wie ile ja miałam i ile pierwsza córa więc pewnie druga będzie podobna.
A w pierwszej ciąży lekarz trafił z wagą idealnie, ale czasami i o 1 kg się mylą bo to tylko obliczenia ze wzoru a wystarczy, że dziecko ma długie nogi i już wyjdzie, że ważny znacznie więcej niż waży naprawdę

reklama
Ewel gratuluje wizyty:) Na tą wagę moim zdaniem trzeba z przymrużeniem oka patrzeć moja koleżanka nie dawno miałam usg dzień po dniu i każde na innym sprzęcie i jednego dnia wyszła waga 2200 a drugiego już 2 kg

Ja jeszcze 3 usg będę mieć na pewno

Ewel ogromne gratulacje, duża już Twoja córeczka a waga na tym etapie wcale nie oznacza, że będzie miała w dniu porodu jakąś ściśle określoną, bo różnie dzieci przybierają pod koniec ciąży, u mnie dzieci zwalniają pod koniec. Miałaś już ocenę łożyska ? (mam na myśli jaki stopień jest na tym etapie)

ja dzisiaj też na obiad serwowałam kopytka :) na wagę dziecka też patrzę z przymrużeniem oka. pierwsza córka miała się wg gin urodzić mała bo mój brzuszek wyglądał podobnie jak i teraz i szacował nie więcej niż 2,5 kg a urodziła się 3,2 kg więc dosyć duża rozbieżność. zobaczymy jak będzie tym razem, najbliższą wizytę mam za 1,5 tygodnia więc jeszcze trochę poczekam na usg :(
moja starsza córka wróciła dzisiaj z przedszkola z chrypą :( szybko zaczynają się choróbska :( a szła rano to jeszcze zdrowa była. może przez weekend trochę się podkuruje

Aleali szczerze nie wiem... W każdym razie nie ma nic w opisie o stopniu starzenia się łożyska.. Może nie sprawdziła :( choć myślę że to widać jak by coś nie tak było chyba by mówiła, teraz to się zmartwilam choć to dobra doktorka nauk medycznych... A to się spr kiedy?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewel super, że ok :)
ja mam usg na każdej wizycie, jeszcze teraz KTG dochodzi na każdą wizytę ;)
najblizsza wizyta we czwartek ;)
potem kolejna po 2 tygodniach, a potem znowu po 2, lub juz po tygodniu ;) tak mój lekarz robi ;) wiec ja sie ciesze ;)

Wiesz Ewel ja miałam sprawdzane w poprzednich ciążach ok. 32tc dopiero, ale w I ciąży miało już wtedy III stopień dojrzałości i musiałam już to monitorować, a teraz też nie wiem, ale gin twierdzi, że jest idealnie, więc zapytałam Cię z ciekawości

reklama
No moja mówiła ze wszystko ładnie o pięknie,a to nie jest tak ze np jak dziecko słabo przybiera i mało rośnie to wtedy to sprawdzają?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry