reklama
finkemma
Fanka BB :)
Ja też nie mialam z odbytu w ciąży . W ogóle pierwszy raz słyszę . u mnie też ciężką noc .Wczoraj psy dostały krople na kleszcze i pchly na wizycie kontrolnej i nie można było ich dotykać i nadal nie można więc spały w łazience jaki lament jaki płacz ile pisku nikt sie nie wyspal mąż wściekły do pracy poszedł ją odespalam. Muszę je przyzwyczaić do bycia w jednym pomieszczeniu bo jak synu się urodzi to już nie będzie biegania po całym domu.
ja w pierwszej ciąży nie miałam, w drugiej juz tak. nie ma co sie nastawiac hehehe sekunde to trwa? teraz nie wiem jeszcze czy bede to miała, dowiem sie we wtorek.Hejka, a ja nie wtsawalam z wyra do 10tej to chyba dalszy ciag depresji (popimo tego ze moj kregoslup juz mial dosc lezenia) no i chyba cos mnie choroba rozklada caly czas to gardlo ....
Stwierdzilam ze nie chce mi sie wstawac i juz bo po co.
Dziewczęta uslyszalam od kolezanki ze gin robi jakies badania na paciorkowce i pobiera wymaz z odbytu czy juz mialyscie takie badania troche sie zdziwilam ale moze lepiej ze wiem bo bym sie zdziwila na wizycie :-) ?
to jest max 4 tyg przed porodem, jak cos wyjdzie to sie od razu leczy zeby dziecku nie przekazac, no chyba ze sie ma zaplanowana CC to wtedy chyba nie robią tego wymazu(tak slyszalam, ale pewnosci nie mam i pewnie duzo zalezy od lekarza
hej. ja od rana latam. powiem wam że świetnie się ostatnio czuję. oprócz twardnienia brzucha. od kilku dni codziennie się maluję więc i samopoczucie lepsze. dziś rusza u mnie wielka akcja zakupów. zobaczymy jak sprawnie mi to pójdzie :-) miłego dnia
angoba
Claudia, fajnie, że w przedszkolu coraz lepiej. Trzymam kciuki za dalszą adaptację.
Miniaaa, ja też miałam taką energię na początku tygodnia... ale już mi się skończyło Szkoda. Liczę, że wróci.
Ja w poprzedniej ciąży miała dodatni gbs - miałam wpis do książeczki ciąży i po przyjęciu mnie do szpitala dostałam antybiotyk. Ciekawa jestem czy teraz będę też miała dodatni... ale pewnie jak się już ma to na całe życie? Nie wiem.
Ja edukuję się właśnie w kwestii odpieluchowania, bo chce zacząć II podejście w przyszłym tygodniu.
Miniaaa, ja też miałam taką energię na początku tygodnia... ale już mi się skończyło Szkoda. Liczę, że wróci.
Ja w poprzedniej ciąży miała dodatni gbs - miałam wpis do książeczki ciąży i po przyjęciu mnie do szpitala dostałam antybiotyk. Ciekawa jestem czy teraz będę też miała dodatni... ale pewnie jak się już ma to na całe życie? Nie wiem.
Ja edukuję się właśnie w kwestii odpieluchowania, bo chce zacząć II podejście w przyszłym tygodniu.
Katarzyna92
U mnie w szpitalu jak się zgłasza na porodówkę to mają wymóg że należy mieć wynik tego badania ze sobą... Ja miała robiony 2 lata temu to i z pochwy i odbytu...
Ja poluje na jakieś paki z ubraniami na olx bo na ciuchach dziś byłam ale taki rój bab tak się przepychały stwierdziłam że jednak sobie odpuszczę...
Ja poluje na jakieś paki z ubraniami na olx bo na ciuchach dziś byłam ale taki rój bab tak się przepychały stwierdziłam że jednak sobie odpuszczę...
reklama
Cześć dziewczyny!
Dobrze, że to już piątek.
Ja miałam wymaz w pierwszej ciąży tylko z pochwy. Najlepiej mieć też z odbytu bo zarażenie jest niebezpieczne dla dziecka dlatego rzeczywiście wiele porodówek wymaga wyniku przy przyjęciu na oddział.
Trzeba się upominać o to badanie bo to bardzo ważne dla dziecka. Jak dziecko się zarazi to może sobie z takim zakażeniem nie poradzić.
Z odbytu robią rzadziej bo pewnie tną koszta i mniejsza szansa, że dziecko złapie ( w sumie nawet bardzo mała szansa), ale mimo wszystko w ostatnim czasie sporo się o tym mówi i namawia kobity by dopominały się u lekarzy o wymaz również z odbytu.
Mi z badań została ostatnie mofrologia i mocz+ po raz drugi toxo.
Na szczęście lekarz nie wymaga powtarzania HIV HCV HBS i innych bo bym się chyba musiała nie zgodzić.
Mam do was jeszcze pytanie. Nigdy nic używanego nie sprzedawałam, ale mam bardzo dużo ubrań ciążowych z tej ciąży- wiele prawie nie ubranych i tak się zastanawiam czy jak to wystawię to ktoś kupi? Jak myślicie? Ludzie kupują używane ubrania?
Mam sporo fajnych spodni, letnie tuniki, chętnie bym się tego pozbyła a w sumie naprawdę nic nie zniszczone. Nie mam komu dać bo to rozmiar 34 więc mało kto taki nosi
Dobrze, że to już piątek.
Ja miałam wymaz w pierwszej ciąży tylko z pochwy. Najlepiej mieć też z odbytu bo zarażenie jest niebezpieczne dla dziecka dlatego rzeczywiście wiele porodówek wymaga wyniku przy przyjęciu na oddział.
Trzeba się upominać o to badanie bo to bardzo ważne dla dziecka. Jak dziecko się zarazi to może sobie z takim zakażeniem nie poradzić.
Z odbytu robią rzadziej bo pewnie tną koszta i mniejsza szansa, że dziecko złapie ( w sumie nawet bardzo mała szansa), ale mimo wszystko w ostatnim czasie sporo się o tym mówi i namawia kobity by dopominały się u lekarzy o wymaz również z odbytu.
Mi z badań została ostatnie mofrologia i mocz+ po raz drugi toxo.
Na szczęście lekarz nie wymaga powtarzania HIV HCV HBS i innych bo bym się chyba musiała nie zgodzić.
Mam do was jeszcze pytanie. Nigdy nic używanego nie sprzedawałam, ale mam bardzo dużo ubrań ciążowych z tej ciąży- wiele prawie nie ubranych i tak się zastanawiam czy jak to wystawię to ktoś kupi? Jak myślicie? Ludzie kupują używane ubrania?
Mam sporo fajnych spodni, letnie tuniki, chętnie bym się tego pozbyła a w sumie naprawdę nic nie zniszczone. Nie mam komu dać bo to rozmiar 34 więc mało kto taki nosi