reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny co tam 3kg w brzuchu 5-6 to jest cos :p teraz mi sie troche rozkopuja ale ja mam wrażenie ze juz nie bede ich czula tak jak np tydzien temu ze im coraz ciasniej jak jeden wazy juz pewnie min 1.30 to mam ponad 2.5kg to tak jak prawie przed normalnym porodem tak domniemywam ze stad takie te ruchy ograniczone. Mama32 ja poki co mam usg co miesiac bo moja ciąża jest z tych latwiejszych i nie ma potrzeby bardziej kontrolować. Zobaczymy co powie przy najbliższej wizycie. Musze jeszcze tydzień wytrzymac. Ale juz jak na szpilkach

reklama
Ja chyba tez będę chora nosz u mnie babie lato dzisiaj mnie chłopaki wykończyli przespałam sie z dwie godziny i coś mnie bierze mi sie tez dziecko rozpycha podkopuje lekko 8 października ode na usg zobaczymy ile już wazy

cześć śpiochy :-) ja dziś lekko zaspałam do przedszkola. ale Pani wychowawczyni wie że dla Jasia trzeba zostawić śniadanko :-) lecę do piekarni po bułki i po ser ( tez macie taką jazdę na ser??? ja jem od 2 tygodni tylko ser i popijam litrem mleka, podobno koło 30 tygodnia zwiększa się zapotrzebowanie na wapń )

Hej ja już dawno nie śpię korzystam z jako takiej pogody i robię pranie:)
Też mam jazdę na ser czy biały czy żółty to już wszystko jedno i oczywiście mleko litrami pije i sok porzeczkowy:)

Miniaaa ja też odczuwam zapotrzebowanie na wapń, ale to normalne na tym etapie, bo maluszek tego bardzo potrzebuje
Jak czytam o Waszych terminach październikowych to zaczynam się troszkę bać, że to już niedługo ;-) Gin mi powiedziała, że max w przyszłym miesiącu muszę już podpisać umowę ws. porodu. Wspominała mi też, że w moim szpitalu nie ma zzo, ale poleca gaz, bo wypróbowała go na sobie podczas porodu jej szwagierki :-D
Czy Was też boli kręgosłup ? Mam na plusie 4kg, ale czuję jakby to było 40, istny koszmar :eek:

Ja mam zachcianki owocowe ale hamuję się bo później dopada mnie straszna zgaga. Nigdy nie miałam więc to nowość dla mnie ale... niefajne to.
Byłam w przychodni - upuścili mi nieco krwi, mam nadzieję, że wyniki będą OK.

Aleali, a gdzie będziesz rodzić? Ja temat porodu będę szczegółowo omawiać na poniedziałkowej wizycie.

Angoba ja jestem z Płocka i tu rodzę, zresztą w miejscu gdzie sama się urodziłam ;-) będę miała poród komercyjny i dobrą położną (rodziłam już z nią synka), muszę tylko podpisać umowę i zapłacić za wszystko. Po porodzie 1 dobę będę miała dodatkowo w sali jednoosobowej.

Hej ja dzis w nocy kiepsko spalam :/ najpierw chlopcy do 1 udowadniali mi ze w dzień to mieli lenia a noc jest od zabawy :D kichy wywrocone. Pozniej jak oni poszli spać to mnie meczyly te niespokojne nogi i doszła jeszcze dretwiejaca dlon i rownie niespokojna. Maskarada! W końcu usnelam jakoś a dzis mamy miec sesje brzuszkowa nie wiem jak ja te worki zatapetuje ale przynajmniej slonce swieci i oby tak zostalo bo nie chce juz przekładać.

reklama
Sylka nie martw sie zdjecia pewnie wyjda przepiekne :) dobry fotograf umie sobie swietnie poradzic nie z takim rzeczami jak worki pod oczami ;)
Ja z zachcianek wczoraj na sniadanie zjadlam paczka a na to sledzie z majonezem :) zgagulec masakra :)
U mnie mlody juz tez cos podziebiony i mnie tez cos z lekka bierze przez ta pogode ehh niby slonko swieci przyjemne 17st a wiatrzysko mrozne bo na sniezce spadl snieg ;)
Ja dzis po wizycie na pc wszystko pozamykane szyjka dluga podgladalismy mlodego na usg i lezy tak ze glowe na na pecherzu a raczki i jedna nozke przy buzi od taka gimnastyka :)
Wczoraj sie dowiedzialam ze 2 znajome z pracy w ciazy hahaha poszlo u nas po calosci w sumie 4 pozytywne zarazki :)

Do góry