reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Właśnie skończyłam prasować małej ubranka ufff, jeszcze czeka mnie druga tura ale wypiorę może jutro. Ugotowałam też żurek i oczywiście miseczkę już zjadłam, zagryzając słodkim wafelkiem. Też mam chcice na mleczne rzeczy, wcześniej nie przepadałam za mlekiem a teraz non stop piję. Ser żółty też uwielbiam i biały.
Zaraz ogarnę dom i chyba zrobię coś dla siebie, paznokcie, hennę, nie wiem, i oczywiście zaliczę drzemkę bo w nocy nie spałam.

reklama
do mnie właśnie dojechał biały przewijak. co prawda używany ale teraz to są towary deficytowe więc się cieszę że udało mi się upolować go i jeszcze z dostawą do domu. muszę zrobić listę rzeczy które już mam a które jeszcze muszę dokupić.... bo zaczynam się gubić :-)

Miniaaaa ja tez się gubię bo my tak trochę wszystko chaotycznie coś widzimy i kupujemy ale cały czas mi się wydaję że jeszcze dużo brakuje a jednak coś w szafce przybywa:)

ciuszków to mam w sam raz. tylko jeszcze parę sztuk nowych kupię do szpitala i to w sio na początek. jednak trzeba się wziąć za kupowanie butelek, smoczków, ręczników, kocyków itp. ja jeszcze nic z tego nie mam. do tego artykuły higieniczne. więc lista nie zaszkodzi

Cześć!

A ja zupełnie się nie spiesząc w przeciągu paru dni zgromadziłam wszystko.
Wczoraj lekarz po raz piąty potwierdził płeć więc już ostatecznie nabrałam odwagi by dokończyć zakup ubranek. Wczoraj złożyłam ostatnie zamówienie w coccodrillo, dziś w smyku zamówiłam przewijak, wanienkę, prześcieradło, ręczniczki.

Mam też już w przechowalni w aptece gemini wszystko odłożone więc jak przyjdzie pora to zrealizuje zamówienie, ale z tym nie chce się spieszyć. Poczekam jeszcze 2- 3 tygodnie.

I mam wszystko :)

Moja córa waży 1400 gram i wypytywałam lekarza o wszystko- przegroda w sercu pełna, zastawka się domyka, przepływy w sercu dobre, pępowina trzy-naczyniowa, profil buźki prawidłowy bez rozszczepu podniebienia, kręgosłup bez rozszczepu, nerki, żołądek ok, łożysko zdrowe, wydolne.
Jak sam czegoś nie oglądał to mu kazałam więc mam nadzieje, że już do końca będę znacznie spokojniejsza.

Ach no i oczywiście królewna leży sobie głową do góry.

Ostatnia edycja:
Gratulacje udanych wizyt , fajnie się czyta te coraz większe wagi dzieciaczków:)
Widzę, że sporo dopadło przeziębienie, ja też przez ból gardła dziś spać nie mogłam :/ Ale mleko z miodem pomogło. Rano też wstałam z bólem, ale teraz cały czas coś piję to jest dużo lepiej.
Mój synuś też się rozpycha, i mam często jakby się bawił moim pępkiem, bo się chowa i zaraz uwypukla, nie wiem co on tam świruje. Za miłe to uczucie nie jest, ale niech tam robi co chce przynajmniej go czuje:)

gratulacje dużych maluchów! oby do konca już tylko miłe wiadomości napływały:) ja na swoją wizytę musę poczekać jeszcze dwa tygodnie. a wyprawkę powoli kompletuję, jeszcze tylko z wózkiem nie możemy dojść do zgody :D

reklama
Zastanawiam sie, kiedy nasz listopadowy watep pojdzie do gory, bo lipcowe i sierpniowe mamy to juz chyba urodzily ;) Swoja droga widzialam ze juz sa majowki 2016, jak ten czas leci:)

Do góry