Moje dIecko cala noc przeplakalo ze nie chce isc do przedszkola a jak on placze to mala bardzo mocno reaguje na jego placze i tez cala noc tunel kopala uspokoila sie jakas godzine temu i pewnie reszte dnia przespi no chyba ze moja kochana beksa dzisiaj tez da popis tesknoty za mamusia
reklama
Moje dIecko cala noc przeplakalo ze nie chce isc do przedszkola a jak on placze to mala bardzo mocno reaguje na jego placze i tez cala noc tunel kopala uspokoila sie jakas godzine temu i pewnie reszte dnia przespi no chyba ze moja kochana beksa dzisiaj tez da popis tesknoty za mamusia
Oj Claudia bardzo Ci współczuje bo pewnie pęka Ci
serce. Moja wczoraj miała łzy w oczach jak wchodziła na salę ale podobno potem nie płakała. Chodzi dość chętnie choć bez szału, ale przynajmniej nie płacze mi. Tyle, że ona zaprawiona żłobkiem.
To bardzo trudne rozstawać się z dzieckiem, które nie chce iść. Ech...oby szybko się zaaklimatyzował.
reni84
Fanka BB :)
Ja też byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia waży 1532g więc też jakby 2 tygodnie do przodu :-)
Ale przy pierwszym synku też tak miałam. Ostatecznie zwolnił i urodził się w 39 tyg z wagą 3470g.
Lekarz trochę mnie nastraszył, że mam szyjkę na granicy normy tj. 3,5cm i mały mocno napiera na nią główką. Mam nie spacerować, sprzątać itp. Plackiem leżeć nie muszę ale im więcej tym lepiej.
Jak u Was jest z tymi szyjkami? Też musicie się tak oszczędzać? Dziewczyny, które mają krążki - przy jakiej długości lekarz kazał Wam je założyć?
Ester u mnie alarm szyjkowy pojawił się przy długości 3,2 cm a krążek miałam założony przy 2,6 cm. Ale to był 22tc, lekarz powiedział że gdybym była powyżej 30 tc to nie zakładałby mi tego krążka. A Twoja szyjka jest twarda i zamknięta czy coś się zaczęło dziać?
Agami trzymam kciuki, zaciskaj nogi i niech dzidzia się tak szybko na ten świat nie spieszy, bo nigdzie nie będzie jej lepiej niż u mamy w brzuszku
Mama_32 jak chodzisz do luxmedu to nie masz usg na każdej wizycie? Myślałam że u nich to standard.
Reni84, mi nic nie wiadomo o takim standardzie na portalu pacjenta pojawia mi sie opcja USG ciążowe zeby sie zapisac ale tylko wtedy gdy wpłynie do systemu skierowanie od gina. Nie wiem moze to zalezy od pakietu jaki sie ma wykupiony. Nie wiem jak ma Cheetah ? np ja mam pakiet wykupiony u męża w firmie, moze gdybym w swojej pracy miala pakiet medyczny byłby on bardziej obszerny nie wiem. W kazdym razie tutaj wizyta u gina a wizyta na usg to sa dwie oddzielne. Usg robi mi ten do kogo sie zapisze ale nie kazdy gin prowadzący.
Agami, trzymaj się i dawaj znać. Wierze ze będzie dobrze i dziecko posiedzi jeszcze sobie w brzuszku te ostatnie miesięcy.
Co do luxmedu, to nie jest standard, nie zależy od pakietu, mam bardzo obszerny pakiet w pracy. Tyle ze nie każdy gin ma uprawnienia robić USG, i nie każdy przyjmuje w gabinecie gdzie jest sprzęt. Wiec gin wystawia skierowanie i potem się zapisuje oddzielnie. A wystawiają jakoś niechętnie. Jeden tylko raz na wizycie dodatkowej jedna babeczka z marszu zrobiła mi USG. Generalnie trzymają sie tych 3 usg obowiązkowych. Mam farta bo jedno skierowanie w systemie mi nie odhaczyli przy zapisach, wiec będę miała dodatkowe usg za 3 tygodni.
A mi od 2 dni boli krocze, niefajne uczucie, chyba ta duza główka dziecka na niego ciśnie.
Co do luxmedu, to nie jest standard, nie zależy od pakietu, mam bardzo obszerny pakiet w pracy. Tyle ze nie każdy gin ma uprawnienia robić USG, i nie każdy przyjmuje w gabinecie gdzie jest sprzęt. Wiec gin wystawia skierowanie i potem się zapisuje oddzielnie. A wystawiają jakoś niechętnie. Jeden tylko raz na wizycie dodatkowej jedna babeczka z marszu zrobiła mi USG. Generalnie trzymają sie tych 3 usg obowiązkowych. Mam farta bo jedno skierowanie w systemie mi nie odhaczyli przy zapisach, wiec będę miała dodatkowe usg za 3 tygodni.
A mi od 2 dni boli krocze, niefajne uczucie, chyba ta duza główka dziecka na niego ciśnie.
stokrotka
Mnie tak boli od 2 tygodni :/A mi od 2 dni boli krocze, niefajne uczucie, chyba ta duza główka dziecka na niego ciśnie.
reni84
Ja też w luxmedzie prowadzę ciążę ale lekarz ma usg w gabinecie i mam robione na każdej wizycie. Teraz to mnie zaskoczyłyście i to bardzo Niby ta sama firma a co miasto to jednak inaczej.
Ester to najważniejsze ;-)oszczędzaj się a będzie dobrze, przy kapryśnej szyjce trzeba trochę grawitację oszukiwać. A przyspieszył Ci lekarz kolejną wizytę przez tą szyjkę?
Ester to najważniejsze ;-)oszczędzaj się a będzie dobrze, przy kapryśnej szyjce trzeba trochę grawitację oszukiwać. A przyspieszył Ci lekarz kolejną wizytę przez tą szyjkę?
reklama
stokrotka
Ja mam najwiekszy pakiet wykupiony i nie mam na kazdej wiyzcie usg, to tez zalezy od uprawnien lekarza.Ja też w luxmedzie prowadzę ciążę ale lekarz ma usg w gabinecie i mam robione na każdej wizycie. Teraz to mnie zaskoczyłyście i to bardzo Niby ta sama firma a co miasto to jednak inaczej.