reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
U nas z siuskami poszlo szybko. Corcia nie miala nawet dwoch lat jak odstawilismy pampki. Poczadkowo nie chciala siadac chowala nocnik po kontach. Kupilismy taki ala klozecik dla dzieci postawilam w toalecie i gdy ja sadzalam ja tez na prawdziwym :D jej sie spodobalo ze razem robimy siusiu i ze ma swoj prawdziwy kibelek zaczela wolac a potem juz calkiem sama. Nocne oduczanie 2 tyg trwalo bardzo szybko sie nauczyla. Mialam te podklady na lozku i z boku juz naszykowana cala druga posciel. Oby z synkiem tez bylo mi tak latwo :)

Ja mialam znieczulenie w kregoslup bylo ok teraz tez bym chciala o ile zdaza... wlasnie bylam u GP i do 7 dni mam dostac list z terminem do fizjoterapelty zeby sprawdzic to moje spojenie. .. wracam do pracy na 6 h dziennie zobaczymy jak to bedzie. czy ktoras z was jeszcze pracuje?

Ja jeszcze pracuję i będędo końca ale nie przemęczam się.

Fajnie byłoby nie musieć wstawać, spieszyć się i robić sobie wszystko w domu, ale zrobię sobie tydzień wolnego i też ogarnę co trzeba. Jedyny minus jest taki, że po pracy już mi się nic nie chce.

U nas odpieluchowanie córy poszło błyskawicznie i bez problemowo. Miałam super nianie, której się chciało wysadzać 9 miesięczne dziecko na nocnik no i finalnie mała miała 13 miesięcy jak odstawiliśmy pieluchy. 20 miesięcy jak spała bez.
Nie ma jednak co się spieszyć i nastawiać bo różne są dzieci. My mieliśmy szczęście pod tym względem bo ją nocnik cieszył i szybko załapała o co chodzi.

Ja mam wizytę we wtorek ( to będzie początek 33tyg) to zobaczymy czy lekarz będzie mi kazał przychodzić częściej. Ale już nie mogę się tej wizyty doczekać, więc dla mnie byłoby na rękę, jakby były co 2 tyg, bo jakoś ostatnio znów mam durne myśli, co jakiś czas.

Ja nie wiem czy juz swiruje czy serio cos sie dzieje. Od rana bola mnie plecy w krzyrzu promieniuje ten bol na brzuch ale nie jest to ciagly bol tylko chwile i mija i tak co jakis czas. Moze poprostu bola mnie plecy i mam kolke jelitowa. Bardziej to odczuwam gdy leze na plecach . schizuje.

finkemma weź sobie łyknij podwójną dawkę magnezu dla spokoju i jakiś paracetamol. jeśli to skurcze przepowiadające to powinno przejść.
ja znowu przespałam cały ranek. masakra jakaś. zaraz ma przyjechać moja siostra więc będę miała na weekend towarzystwo :-)

Ja miałam znieczuleniepodpajęczynówkowe i dla mnie było bardzo ok. Tak naprawdę to nigdy w życiu nie miałam narkozy i trochę się jej boję. Mam nadzieję, że tym razem też narkozy nie będzie.

Jeśli chodzi o odpieluchowanie - ja cierpliwie czekam i nie naciskam. Nie jest gotowa - trudno, poczekamy. Raz na jakiś czas przypominam o nocniku, podkładce ale póki co słyszę "nie chce" :)

Finkemma tez miałam ostatnio taki ból chyba za długo leżałam w jednej pozycji i mi sie coś przygniotło jakiś nerw weź leki moze nospe magnez ledwo żyje pół nocy nie spałam przedrzemałam az do teraz no nie mogłam znaleść pozycji do spania ale żeby już brzuch mam wielki i przekręcanie meczy mnie z odpieluchowaniem idzie z chłopakami cieżko bo wogole nie złapali o co chodzi maja chyba z piec nocników i żaden im nie pasuje mamy nakładkę tez nie lubią ze starszymi poszło szybciej syn jeszcze nie chodził a już go sądziłam i robił pózniejial miał przerwę i w wakacje zaczął biegać na golasa i zrozumiał córka miała dwa latka zaczęła są z siebie zdejmować pieluchę i siadać tylko w nocy zakładałam jej pampka bo miała twardy sen a chłopaki to twardy orzech płaczą bez pieluch lamentują wręcz narazie daje spokój bo widzę ze nie są poprostu gotowi na to

reklama
Ja mialam zzo i dla mnie to byl blad mlody zatrzymal sie w kanale gdyby nie stary profesor ktory zgonil mnie z wyrka nie wiem co by bylo teraz sie nie nastawiam jak pojdzie szybko to odpuszcze jak bede sie miala meczyc z 12h to chyba skorzystam :)
Moj dopiero wiosna odpuscil pampersy M wszystkie schowal i powiedzielismy ze nie ma bo cwaniak byl i z wygody lal w pampka a potrafil juz sam isc i zrobic na kibelek i nic nikomu nie mowic kupe wolal tylko na nocnik odkad mial 2 lata bo mu bardzo przeszkadzala w pampku :) dzis mielismy pierwsza noc bez i jestem w szoku bo nie popuscil ani kropelki ale o polnocy na spiocha M go jeszcze wysadzil :)
Ja dzis dzien gotowania na dzis i weekend zeby miec spokoj i kregoslup juz mnie łupie ehhh

Do góry