reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Na stronce szpitala Karowa tez jest dieta do pobrania dla. Kobiet w ciąży ważne jest żeby jest 5 posiłków dziennie w odstępach max 3h

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
witam, u mnie pada, pierwszy raz tak dlugo od nie pamietam kiedy :-) dzisiaj czuje sie lepiej , mialam zamiar isc na jakies zakupy, ale przez deszcz sie wstrzymalam moze po poludniu bedzie pogodniej,
u mnie w szpitalu mozna wchodzic na oddzial z dziecmi

Ja bylam dzis u poloznej i z malym wszystko ok skierowala mnie na fizjo z tym moim spojeniem lonowym ... jeszcze pokazalam jej wyniki tsh i ft4 i ona twierdzi ze w pl sa normy zawyzone bo tutaj wszystko mam w normie ... za 3 tyg kolejna wixyta i ma mi kontrolnie pobrac krew raz jeszcze wiec zobaczymy

Ewel na Karową akurat nie dzwonilam bo to daleko ode mnie dość, ale zadzwonie spytam jak maja duzo bliższy termin to sie zapisze.

dzieki sciagnelam sobie tam te zalecenia co do diety i poczytam :-)

Ja dzis tez zaczelam dzien od mdlosci i krecenia glowy, rano przyszedl elektryk robic swiatlo w piwnicy, wiec myslalam ze to od tej piwnicy mi tak sie niedobrze zrobilo, a moze to od niskiego cisnienia i pogody.

finke pisalam jakis czas temu ze tez tak mialam - dziewczyny pisaly zebym odpoczela i tak zrobilam, odpuscilam sobie na kilka dni i troche przeszlo. No ale w twoim pryzpadku to nie wiem czy sie jakos przemeczasz z ta noga, jesli tak to moze musisz odpoczac.
Inna przyczyna moze byc ulozenie dziecka. Wtedy jak mnie bolalo to czylam kopniaki tak raczej na gorze, wiec wydaje mis ie ze mala naciskala mi glowa na spojenie, teraz za to sie obrocila bo kopniaki caly czas ida w pecherz a ja dostalam okropnej zgagi :(

Duzo nie pisze bo sie jeszcze ogarniam po wakacjach, dzisiaj moje dziecko wraca z wakacji z PL i jeszcze przywozi ze soba gosci. Za tydzien juz bedzie po wakacjach i po gosciach to w koncu moze i na BB bede miala wiecej czasu:)

Nie przemeczam sie ale juz moge chodzic nie skaczac na jednej nodze i dzis troche sobie w domu porobilam i przy obiedzie stalam tagze nie wiem... Jednak prawie dwa tyg lezalam a dzis wiecej ruchu i moze dlatego mnie boli.

Cześć!

A mnie dziś dziecko kopie wyjątkowo boleśnie. Córka też mnie tak kopała ale dopiero pod koniec, a teraz ta mała tak daje czasu, że aż mi skórę naciąga i muszę przyznać, że momentami to nieprzyjemne. Musze ją hamować ręką bo normalnie brzuch rozerwie i wyskoczy szalona.

Czy wy zamawiałyście już w tej aptece gemini? Oni mają potężny asortyment i ja mam w planie zamówić sobie tam wszystko od a do z, od witamin dla dziecka, poprzez pieluchy aż do pasa poporodowego. Czy to wszystko co jest na stronie mają dostępne rzeczywiście? Macie jakieś doświadczenia z nimi? Bo ceny chyba mają dobre nie?

Finke ja to jestem zdania, że jak pojawia się ból w ciąży to trzeba poleżeć, poczekać poobserwować, odpocząć a jak nie przejdzie to do lekarza. Choć pamiętam, że rzeczywiście w tym III trymestrze to dużo zależy od ułożenia dziecka i tego gdzie i jak kopie i różne niedogodności się pojawiają.
Na pewno taki ból nie świadczy o niczym złym z szyjką bo szyjka nie boli.

reklama
Do góry