reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam to usg w 30tygodniu i 1dniu doktorka kazała zrobić około 30 tyg wiec tak się umówilam. Wy wszystkie wiecie ile ważą dzieci już a ja od usg polowkowego nie wiem:)) ciekawe ile moja mała ma.
Przyjechałam do teściów pod Kraków ciągle goście... Od rana do wieczora. Siedzę i potem brzuch dołem ciągnie... Chyba trzeba lezec

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
ja idę teraz to będzie 27 tydz., następne badanie jak zwykleza miesiącwięc już co najmniej 31 tydz.; ale teraz to już myślę, że nie ma się co przejmować. te pierwsze były ważnew którym tygodniu - bo za późno już nie widać przezierności no i połówkowe pewnnie żeby jeszcze dobrze przez cieniutką skórę obejrzeć serduszko. moja gin np. co miesiąc sprawdza obwód główki, brzucha, długośc kości udowej i ogląda narządy, żołądek, pęcherz buźkę, nawet paluszki u stópki mi ostatnuo pokazywała, że dobrze ustawiona stopa względem podudzia;)

Aleali dzięki.poprzednia ciąże prowadził inny gin.od polowkowych nie robił mi usg tylko słuchaliśmy bicie serduszka.dopiero w 36 tyg. z szacunkowa waga 2900.urodziłam ponad 4 tyg pozniej z waga 3150.9 dni po terminie.przez 16 tyg luka w usg wiec nie mam porównania.

Mialam dzisiaj okropny dzien od samego rana okazalo sie ze z zalozeniem nowego pieca grzewczego bedzie problem i z planu max 10 tys bedziemy musieli zaplacic 17-18 tys zl az mi sie plakac chce z takim nastawieniem zaraz czuje sie jak chora

claudia współczuję :-( jednak musisz trochę nabrać dystansu bo nerwy Ci nie są potrzebne. remonty mają już to do siebie że zawsze wychodzą drożej niż się planowało

Ja się wagą przejmuje strasznie ale przez to że mam obawy po pierwszej ciąży:( I na każdej wizycie pytam o wagę i czy aby na pewno prawidłowa... Ja ide 12 września na tą akcję u nas w mieście ale mam też skierowanie do szpitala na to usg i może mi podpowiecie w którym tygodniu iść bo w 33 tyg mam się zgłosić ze świeżym usg do neurochirurga i za bardzo nie wiem kiedy się wybrać żeby było dla niego dobrze...

reklama
Ale chyba skierowanie jak mam z tamtego miesiąca to nie będą się czepiać bo wolałam wcześniej wziąć a nie mam na nim napisane że pilne ani nic takiego bo nie chce znowu prosić o kolejne...

Do góry