reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Mama290 lub dziewczyny z uk czy pracodawca ma prawo wyslac cie na macierzynskie 11 tyg przed data porodu jesli jestes na zwolnieniu lekarskim?

reklama
Kasia zadzwon do przychodni czy szpitala gdzie masz skierowanie i porozmawiaj z babka na rejestracji powiedz jaka sytuacja a ona ci doradzi kiedy najlepiej sie gdzie zapisac

Dzien dobry kobitki ! U mnie intensywnie wykorzystalam M przez caly weekend i skonczylismy generalne porzadki zostalo znosic ze strychu wszystko prac odswiezac i ukladac :) jeszcze gosc mi z mieszkania zrezygnowal ale na szczescie udalo sie kogos znalezc na wynajem bo inaczej z kasa byloby krucho.
Co do szpitali u mnie sa konkretne godz odwiedzin i max 2 os i przestrzegaja tego, synek na pewno na chwile przyjdzie zobaczyc braciszka bo sie boje zoltaczki i 7 dni w szpitalu i zeby starszaka nie widziec :)
Aleali gratulacje zawsze to mile jak cos sie wygra :)
U mnie w 26tyg bylo 1,1kg no i tez wyszedl mlody 2tyg starszy albo taki duzy chlopak bedzie juz sama nie wiem co o tym myslec? W szpitalu to 3 usg mam dopiero 06.10 bo miejsc juz nie mieli wg karty 34tyg a prywatnie ide 07.09 wiec zobaczymy co i jak ? Pierwszy mial zawsze brzuszek najwiekszy a jest wysoki ten ma najdluzsza kosc udowa zawsze i ciekawe jaki bedzie :)?
P,s u mnie brzuchol tez stanal w miejscu a waga gna do przodu...

Anushka, ale duży jest Twój syneczek, ja obstawiam, że moja córcia za 2 tyg. będzie ważyła ok. 1200, ale ona jest kruszynka, ważne, żeby maluszki były zdrowe :tak:
Co do chicco to w zestawie jest butelka, ja na pewno będę karmiła piersią i to bardzo długo, ale przyda się, bo będę czasami ściągała mleko, żeby mogła maluszka nakarmić babcia (ja karmiąc śpię często max 3-4h, a po paru miesiącach naprawdę czuć mega zmęczenie).
Co do szpitala to w moim był zakaz wprowadzania dzieci poniżej 6 roku życia, mnie będzie odwiedzał tylko mąż i to po to, aby przypilnować małej, jestem straszną przeciwniczką tabunów ludzi w szpitalach, hałasu a przede wszystkim ewentualnych przynoszonych chorób. Sale są u mnie 2-osobowe.

U mnie w szpitalu dzieci mogą wchodzić na oddzkal od 12 lat mają wysoki próg wiekowy :)) a co do porodu to tez nie wiem co mnie czeka może dobrze [emoji14], a jeśli chodzi o odwiedzenie to w szpitalu moim są sale 3 os i łóżka można zasłaniać parawanem taka zaslona od tego które jest obok.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Mi cos dzis nie dobrze mdlosci czy cos do tego jestem bardzo oslabiona ogolnie zle sie czuje dlonie mi sie trzesa. Moze cos slodkiego musze zjesc . Waga nadal stoi i dobrze bo 12 kg chce trzymac do konca ciazy.

Hej dziewczęta,

zapisalam sie do poradni specjalistycznej diabetologicznej na podstawie skierowania od gina dopiero na 14.09 na Madalińskiego w Wawie. Witaj NFZ! obdzwonilam kilka i terminy są jeszcze pozniejsze. Takze faktycznie pozostalo mi samemu kontrolowac co jem, juz sobie tabelki wydrukowalam pokarmów z indeksem glikemicznym i postaram sie nie jesc tych z wysokim poziomem.
Tak na wszelki zpisalam sie tez poprostu do diabetologa w Lux-med moze do czasu wizyty w poradni mnie jeszcze poinstruuje odpowiednio.

A dzieciaczki wasze fajne juz cialka nabierają.
Ja jeszcze 3go skierowania na usg nie dostalam pewnie przy nastepnej wizycie, ale chyba i tak jak zwykle pojde prywatnie wlasnie w 32 tygodniu.

Milego dnia;-)

reklama
Mama a dzwoniłas na Karowa? Tam w ciągu tygodnia można się dostać jest szkolenie które trwa 5h i ogólnie polecan:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry