reklama
ona_13
Fanka BB :)
no ja wlasnie moja corke szczepilam tylko i wylacznie na szczypienia ktore byly obowiazkowe nic po za tym. Ale ostatnio tyle sie czyta o tym zeby nie szczepic. Ale jednak po cos te szczepienia sa . Ja jako dziecko tez bylam szczepiona i nie jestem jakas uposledza jak to niektorzy przeciwnicy szczepien twierdza ze prowadzi to do uposledzenia.
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Ja się nie wypowiadał bo rozgodzeje tutaj zażarta dyskusja. Powiem tylko tyle jakby te matki widziały na własne oczy jak ludzie umierali na odre np. To lecialyby szczepić dzieciaki jak znpieprzwm w dupie. I blagam cieszmy się okresem ciąży na szczepionki przyjdzie czas
M
mama290
Gość
Wrocilam wlasnie od lekarza polozna ma zazwonic ale nie wiadomo kiedy scan bedzie nie wiadomo kiedy :-)ja szczepie wszyskie dzieci szczepilam mmr I nie bylo zadnego NOP co do kontrowersji na temat szczepien to sie nie opowiadm za zadna strona chlopaki sa wczesniakami z 31 tyg I dopoki neurology nam nie pozwolil to nie szczepilam w autyzm nie wierz nie wiem jaki ma to miec zwiazek ze szczpieniem skoro to choroba genetyczna
ja tez się na ten temat nie wypowiem bo rozpetalabym tu niezla awanture
ale ide wg kalendarza szczepien tu w NO...i mam tu trochę inne szczepienia niż w PL...np mamy obowiązkowe pneumo i rotawirusy...co w pl jest dodatkowo płatne....
ale ide wg kalendarza szczepien tu w NO...i mam tu trochę inne szczepienia niż w PL...np mamy obowiązkowe pneumo i rotawirusy...co w pl jest dodatkowo płatne....
ona_13
mama290 hehe to tak samo jak ja nic niewiem , ani kiedy odwiedzi mnie polozna ani kiedy bedzie pierwszy scan tutaj trzeba czekac ... dobrze ze przynajmnie bede na urlopie w PL to sama dla siebie zrobie badania bo jestem juz niecierpliwa
ja jestem na zwolnieniu od ponad tygodnia ze względu na środowisko pracya ktores z was sa już na zwolnieniu lekarskim??albo planujw w najbliższym czasie?
ja powiem tylko jedno: a pamiętasz jak w dzieciństwie chorowałaś na polio czy odrę... no właśniea tak sorry ze poza tematem ale ostatnio tak huczy w internecie o nieszczepieniu dzieci ... co o tym wogole myslicie ?
w Polsce też przydałoby się zreformować kalendarz szczepień... no ale niestety płacz i płać np. szczepionka przeciw ospie kosztuje u nas 540zł.ja tez się na ten temat nie wypowiem bo rozpetalabym tu niezla awanture
justyna ja mysle ze kazda proba zreformowania polskiego kalendarza szczepien bylaby odebrana dość "ostro" wlasnie przez nasza polska mentalność przy aktualnej nagonce na szczepienia byłoby to odebrane jako próba trucia, okaleczania czy zabijania....
przykładu daleko szukac nie musze....
u mnie w gminie w PL...była dotacja na szczepienia na pneumokoki..i rodzice mogli zaszczepić za darmo....rodzicow zbyt dużo na szczepienie nie przyszlo...czemu? bo podejrzenia ze to pewnie partia szczepien do testów....i ze z dzieci robi się króliki doświadczalne....ech...czasami jak ten temat się zaczyna gdzies wśród rodzicow to rece opadają na ich brak wiedzy i szerzenie głupot....
przykładu daleko szukac nie musze....
u mnie w gminie w PL...była dotacja na szczepienia na pneumokoki..i rodzice mogli zaszczepić za darmo....rodzicow zbyt dużo na szczepienie nie przyszlo...czemu? bo podejrzenia ze to pewnie partia szczepien do testów....i ze z dzieci robi się króliki doświadczalne....ech...czasami jak ten temat się zaczyna gdzies wśród rodzicow to rece opadają na ich brak wiedzy i szerzenie głupot....
calineczkaa
Mam już wyniki morfologii, te główne składniki są ok, tylko mam zaniżone limfocyty, eozynofile, i podwyższone neutrofile.
Tak mi się zdarza mieć.
Tak mi się zdarza mieć.
reklama
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
No wiedziałam ze tak będzie ale widzę ze na razie te co się wypowiedziały trzymają jeden front
Odebralam młodego z przedszkola. Ludzie jak ja kocham przedszkole. Oli spokojny wygoniony bawi się ładnie w swoim pokoju i żyje jutrzejszym dniem bo jutro maja dogoterapie
Spacer dobrze mi zrobił ale pewnie za niedługo znów zrobię się senna jak to ostatnio codzienne bywa
Odebralam młodego z przedszkola. Ludzie jak ja kocham przedszkole. Oli spokojny wygoniony bawi się ładnie w swoim pokoju i żyje jutrzejszym dniem bo jutro maja dogoterapie
Spacer dobrze mi zrobił ale pewnie za niedługo znów zrobię się senna jak to ostatnio codzienne bywa