reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Witajcie ;)
dziewczyny któraś tam wcześniej pisała coś o badaniach ;)
ja już dwukrotnie powtarzałam morfologię, mocz, progesteron, potas, magnez, CRP...

ja póki co o żadnych szczepieniach nie myślę, marzę o tym, by donosić tę ciąże! a jak już dziecko się urodzi, to zapewne będę szczepić ;)

reklama
Wcześnie te badania robicie choć chyba ja jestem na początku ciąży dopiero he mi lekarz około 7 tyg ma.robić badania a Wy w którym już macie? Miałam nie dawno w sumie badania przed ciąża z miesiac

cześć dziewczyny zrobiłam dziś betę i wynik mam 2443 :-)
co do szczepień to mój synek miał powikłanie po szczepieniu tym po roku. zapalenie płuc i szpital. lekarze umyli ręce. ja będę rodzić w Norwegii tam kalendarz szczepień wygląda inaczej trochę i szczepią troszkę lepszymi szczepionkami. w Polsce refundowane są kiepskiej jakość szczepionki a jak ktoś chce te lepsze to musi zapłacić ekstra.

Jest 18 a ja mam ochotę się juz położyć a tu jeszcze gora prasowania :/ Mam nadzieje ze maz jak przyjedzie to wykapie młodego j położy spać bo ja wpadam powoli w letarg a chciałam jeszcze mu spodnie uszyc. Ja miałam juz komplet badan robionych wizytę miałam 9 marca no i pewnie co 3 tygodnie będę musiała powtarzać TSH
Mamuski a nie macie na zbyciu jakaś burde z wykrojami dla dzieciaków??? A może jakaś znajoma chce się pozbyć ???

Mamba- też bym jaką burdę chętnie dorwała, ale nie mam na oku. A ty szyjesz zawodowo czy amatorsko?sama dla siebie???

co do szczepień- ja szczepiłam 5w1. u nas wszyscy wychodzą z założenia że trzeba szczepić, bo nas też szczepili.
co do tabelki- jest już gdzieś? przeoczyłam ją czy jej jeszcze nie ma?

u mnie objawy ustały trochę.zwłaszcza senność, aż się boję czemu.... jeszcze do wizyty 4dni. chyba umrę ze stresu.
ja jeszcze pracuje, ale mam nadzieję że mi da l4 bo pracuje w takim miejscu że nie jest to dobry pomysł na pracę ciężarnej, zwłaszcza że mój charakter pracy jest ciężki.

masakra... nie wiem o się ze mną dzieje dziś... wciska mnie normalnie w fotel i nie mam siły na nic a jestem dziś sama z młodym... chyba mu zafunduję dzień brudaska
tak mi wywaliło brzuch jakbym w jakimś piątym miesiącu ciąży była, ja wiem że ciąża i idzie wieczór ale aż tak? chyba muszę zafundować sobie aktivieZobacz załącznik 676687

Cześć dziewczyny. Dzisiaj byłam u gin. I jestem mocno zmartwiona... wg. miesiączki wychodzi że jestem w 7 tc. Natomiast z usg wyszło że pęcherzyk wygląda raczej na 6 tc. Lekarz powiedział że albo zaszłam tydzień później albo dzidzia nie rozwija się tak jak trzeba. Boję się bardzo bo poprzednie ciąże traciłam właśnie 7-8 tydzień :-( za dwa tygodnie kolejne usg. Wtedy okaże się czy jest w porządku czy nie :-(

reklama
Do góry