reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny, jak się interpretuje te wyniki:
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG0,1IU/ml
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,180Index
Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgG10,80IU/ml
Wirus różyczki (Rubella virus)Różyczka- przeciwciała w kl. IgM0,33Index
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG0,4U/ml
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgM0,160Index

reklama
jaagan ja miałam usg na początku 6 tygodnia a na usg wyszedł 4w3d, w poprzedniej ciąży też tak było i skończyło się pomyślnie myślę że i u Ciebie też będzie wszystko ok i trzymam za to magiczne kciuki :-);-)

Pierwsze słyszę żeby autyzm był genetyczny. oficjalnie w 2014 r przyznano ze autyzm jest wynikiem mmr. Problem jest w jakości szczepionek. Fundują nam koreańskie świństwa. Osobiście boję się szczepień ale mimo to zaszczepilam na obowiązkowe. Syn ma problemy mięśniowe. Od 2 lat go diagnozujemy. Stanę na rozdroźu czy szczepić drugie jak mam przedszkolaka w domu a mam podstawy żeby nie szczepić. odmówiłam szczepień po porodzie i teraz też tak zrobię. Zrezygnuje calkiem z gruźlicy.

jagaan nie martw sie na pewno bedzie dobrze... zobaczysz kochana wiem ze niepewnosc jest trudna ale czesto wlasnie tak jest a potem sie okazuje ze ciaza jest mlodsza:-)

Calineczka jakos dziwnie masz te badania napisane... nie znam sie az tak mialam robione ale bylo napisane czy byl czy wirus jest a nie tak cyferkami:)

ja też mając te badania miałam opisane jak ewel, więc też nie mam pojęcia ale pewnie nie masz się czym zamartwiać na zapas.
jagaan postaraj się mysleć pozytwnie przez te dwa tygodnie, a w chwilach zwątpienia czytać pocieszające słowa 85justyny :) często tak bywa że się owulka przesunie i stąd takie kwiatki. Tego drugiego nie dopuszczaj do siebie :) musi być dobrze!
Ja też dziś mam dzień zamartwiania :( jak już wspomianalam mam źle wyleczonego zęba i zrobił się pod korzeniem jakiś ropień pasudny, wczoraj byłam u lekarza czyscila mi go i zmieniała opatrunek i pól nocy mi spać nie dał a procha przeciwbólowego nie wzielam. Dziś poszłam do niej a ona mówi że jedyne wyjście antybiotyk, powiedziałam jej o ciąży. Powiedziała że ciąża najważniejsza i jak ten ząb się nie uspokoi będzie trzeba wyrwac. W nosie z tą dolną 5tką, boje się ze taki beznadziejny stan zęba może się przyczynić do kolejnej straty :( cholera jasna chodzę tak często do dobrego stomatologa, wszystkie zęby wyleczone, dziąsła tez. I mi wychodzą takie kwiatki po cholernym moim byłym dentyście konowale :[ :wściekła/y:

Calineczka znalazłam coś takiego o toxo

Obecność we krwi 8 jednostek oznacza wynik ujemny, natomiast wynik od 8-300 jednostek oznacza wynik dodatni. Oznaczenie powyżej 300 jednostek może świadczyć o niedawnym lub obecnie toczącym się zakażeniu. Czyli nie masz się tu czym zamartwiać, szukać dalej czy sama poszperałaś już u dr googla :)

co do wieku ciąży przy tak wczesnych ciążach decyduje moment zagnieżdżenia się zarodka u każdej z Nas następuję to w innym terminie. a później wszystko się wyrównuje albo usg wskazuje że dziecko jest starsze niż w rzeczywistości. więc nie ma się czym martwić. u mnie w pierwszej ciąży w piątym tygodniu jeszcze nic nie było widać a są kobiety których dzieci mają już bijące serduszka w 5 tygodniu. dla tego teraz idę do lekarza dopiero w połowie 7 tygodnia.
mnie też na wieczór strasznie wywala brzucho i mam zaparcia co mi nastroju nie poprawia....
takich norm ja nie znam więc nie pomogę

reklama
Do góry