reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

gosikkk, mi lekarz kazał kupić 75g glukozy w aptece, ale to zależy chyba od laboratorium. Ja zapłaciłam 5 zł.

To ja też mam opowieść. Jak pojechaliśmy do Gdańska z dwa tygodnie temu, to zaszliśmy do Tkmaxxa. Tam są jakieś dziwne kolejki takie pokręcone. A ja spocona, zmęczona, na dworzu ponad 30st stanęłam sobie obok kasy i dopiero po dłuższej chwili się skapnęłam, że kolejka jest trochę dalej. To mówie do D., że się wepchaliśmy, śmieje się i ruszam do kolejki. I wtedy kasjerka mówi, że ja w ciąży, to bez kolejki. Trochę byłam speszona, bo to pierwsza taka reakcja do mnnie i mówię, że dziękuję. I oczywiście się musiał znaleźć jakiś element, któremu to się nie spodobało i krzyczy "zapieprzać po sklepie to miała siłę, a w kolejce postać to już nie ma siły!" No to mój D. do niego, żeby się lepiej uspokoił, bo zaraz się zdenerwuje i z nim sobie pogada. Ale gościu zamilkł i stał grzecznie dalej w kolejce;p

Ostatnia edycja:
reklama
Gosikkk 3 razy jest pobranie na czczo po wypicu glukozy po godzinie i jeszcze po następnej godzien czyli na czczo po 1h i po 2h. Ja korzystam z tego ze jestem w ciąży i mogę wejść bez kolejki....

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Jestem po glukozie,pierwsza godzina po wypiciu byla ciezka dobrze ze pojechalam z D. bo bym tam chyba zemdlala.
Dziecko strasznie to przezywalo bo szalała jak nigdy.
Pielegniarki zaprosily mnie do siebie i chwile lezalam na kozetce :) wiec zle nie bylo.

Glukoza w smaku jest taka słodko-mdła da sie wypic ale co sie potem z czlowiekiem dzieje to jest kosmos.
Widzialam ze pare kobiet po glukozie biora ksiazki i czytaja :) ja probowalam ale jak nachylilam twarz to mi bylo niedobrze wiec nie probowalam.

Za glukoze nic nie musialam placic :-)

U każdego inaczej. Dla mnie żaden kosmos:) myślałam tylko ze nigdy nie zjem nic słodkiego hehe. A dziecko dostaje dużą dawkę glukozy czyli przez to zastrzyk energii i szaleje to tak jak po zjedzeniu słodkiego :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja po wypiciu mialam napad kaszlu od nadmiaru slodkosci ;) ale 5-10 min i bylo ok. Nawet glodna mocno nie bylam przez te 2 godziny a tego najbardziej sie balam

Moje buszowanie po lumpkach okazalo sie strata cxasu. Ile tam ludzi pchaja sie jak opetane te baby weszlam i wyszlam tragedia . Kupilam w c&a 3 sukienki akurat na ciaze tanie zobaczymy jak po praniu chyba sylka tez je kupowala .

reklama
A może by tak to glukozę wypić przez słomkę żeby ominąć język bo jednak słodki smak rozpoznawany jest w ustach ja nigdy tego badania nie miałam ale tak sobie myśle może to był by dobry pomysł
Finkemma ja jak sie ktoś pcha to biorę sobie ręce pod boki i taranuje łokciami :) ja ostatnio byłam w aldi bo mieli uniformy i chciałam kupić córce koszule do szkoły to tak ludzie przekopywali te kosze ze szok ale kupiłam pare paczek bo weszłam z łokciami a pojechal z kolega i sie śmiał ze chyba chciałam tańczyć krakowiaka przez te ręce

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry