reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

gosikkk, mi lekarz kazał kupić 75g glukozy w aptece, ale to zależy chyba od laboratorium. Ja zapłaciłam 5 zł.

To ja też mam opowieść. Jak pojechaliśmy do Gdańska z dwa tygodnie temu, to zaszliśmy do Tkmaxxa. Tam są jakieś dziwne kolejki takie pokręcone. A ja spocona, zmęczona, na dworzu ponad 30st stanęłam sobie obok kasy i dopiero po dłuższej chwili się skapnęłam, że kolejka jest trochę dalej. To mówie do D., że się wepchaliśmy, śmieje się i ruszam do kolejki. I wtedy kasjerka mówi, że ja w ciąży, to bez kolejki. Trochę byłam speszona, bo to pierwsza taka reakcja do mnnie i mówię, że dziękuję. I oczywiście się musiał znaleźć jakiś element, któremu to się nie spodobało i krzyczy "zapieprzać po sklepie to miała siłę, a w kolejce postać to już nie ma siły!" No to mój D. do niego, żeby się lepiej uspokoił, bo zaraz się zdenerwuje i z nim sobie pogada. Ale gościu zamilkł i stał grzecznie dalej w kolejce;p

Ostatnia edycja:
reklama
Gosikkk 3 razy jest pobranie na czczo po wypicu glukozy po godzinie i jeszcze po następnej godzien czyli na czczo po 1h i po 2h. Ja korzystam z tego ze jestem w ciąży i mogę wejść bez kolejki....

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Jestem po glukozie,pierwsza godzina po wypiciu byla ciezka dobrze ze pojechalam z D. bo bym tam chyba zemdlala.
Dziecko strasznie to przezywalo bo szalała jak nigdy.
Pielegniarki zaprosily mnie do siebie i chwile lezalam na kozetce :) wiec zle nie bylo.

Glukoza w smaku jest taka słodko-mdła da sie wypic ale co sie potem z czlowiekiem dzieje to jest kosmos.
Widzialam ze pare kobiet po glukozie biora ksiazki i czytaja :) ja probowalam ale jak nachylilam twarz to mi bylo niedobrze wiec nie probowalam.

Za glukoze nic nie musialam placic :-)

U każdego inaczej. Dla mnie żaden kosmos:) myślałam tylko ze nigdy nie zjem nic słodkiego hehe. A dziecko dostaje dużą dawkę glukozy czyli przez to zastrzyk energii i szaleje to tak jak po zjedzeniu słodkiego :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja po wypiciu mialam napad kaszlu od nadmiaru slodkosci ;) ale 5-10 min i bylo ok. Nawet glodna mocno nie bylam przez te 2 godziny a tego najbardziej sie balam

Moje buszowanie po lumpkach okazalo sie strata cxasu. Ile tam ludzi pchaja sie jak opetane te baby weszlam i wyszlam tragedia . Kupilam w c&a 3 sukienki akurat na ciaze tanie zobaczymy jak po praniu chyba sylka tez je kupowala .

reklama
A może by tak to glukozę wypić przez słomkę żeby ominąć język bo jednak słodki smak rozpoznawany jest w ustach ja nigdy tego badania nie miałam ale tak sobie myśle może to był by dobry pomysł
Finkemma ja jak sie ktoś pcha to biorę sobie ręce pod boki i taranuje łokciami :) ja ostatnio byłam w aldi bo mieli uniformy i chciałam kupić córce koszule do szkoły to tak ludzie przekopywali te kosze ze szok ale kupiłam pare paczek bo weszłam z łokciami a pojechal z kolega i sie śmiał ze chyba chciałam tańczyć krakowiaka przez te ręce

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry