reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Dzieki dziewczyny tak mnie zaczelo pobolewac od wczoraj chyba za dlugo chodzilam i tez sie schylalam sporo bo sprzatalam i pewnie to dla tego ...

reklama
Ja uwielbiam kawe więc mi ciężko z niej zrezygnować. Rano pije normalna rozpuszczalna a potem jeszcze jedna czasem dwie bezkofeinowe. Poranek bez kawy to nie to.samo :)

Hej dziewczynki. My juz od 14 w Karwii. Straaszny korek byl na obwodnicy gdańska. Cala droga tak mnie nie zmeczyla jak ten korek:/. W karwi tłumy mimo ze pogoda srednia. Cudem znalezlismy szybko nocleg ale stosunek jakosci do ceny masakryczny. Wazne ze czysto z łazienką i przy morzu. Tak to sie czuje jak w prlu ;) smiesznie, czas tu sie zatrzymał ;)
sylka, gdzie macie ten prlowski nocleg? :)

hej
dopiero wstaliśmy :-) mój lekarz też jest przeciwnikiem picia kawy w ciąży, w poprzedniej ciąży kazał mi pić bezkofeinową Jacobsa chyba, przez chwilę się go słuchałam, ale to nie to samo ..... teraz piję 1 kawę sypaną z mlekiem z dwóch łyżeczek. Ciśnienie mam 115/70. Herbaty nie piję, tylko wodę lub czasami zimnie mleko. Niestety żelazo mam niskie i muszę co 2 dni łykać tabletki ale jestem uzależniona od kawy ......
w tym tygodniu muszę zrobić badania na tokso i wizyta w poradni .....

Ja ma sporo i kupic musze jeszcze 2 bluzki do getrow i to juz wszystko. Dziewczyny a chodzicie w obacasach?
ja ogólnie nie chodze na obcasach, mam jedna okazjonalna pare. kregoslup mi nie pozwala.
Dziewczyny, piszecie, ze jestescie po porannych kawach... a pijecie taka normalna, z kofeina? Pytam bo moja ginekolog jest przeciwniczka. Ja kupilam sobie bezkofeinowa, smak niby tez sam ale "kopa" rano to ona nie daje...
moj gin w pierwszej ciąży mowił, ze jak pijam od dawna to zeby nie odstawiac bo to szok dla organizmu, chyba zeby było zbyt wysokie ciśnienie. ja PO kawie mam 90/60. bez tego to spie na okrąglo. pije tylko jedna espresso z rana. teraz w trzeciej ciąży mam inną lekarkę i ta mi mówiła, ze to zalezy jak sie czuje po kawie, jak ok i nie ma skoków ciśnienia to moge jedną pic.

Dzien dobry po weekendzie :) u mnie bylo imieninowo w sb u tesciow cale popoludnie a wczoraj caly dzien gosci :)
Co do ciuchow to kupilam 2 pary rybaczek z pasem dresowe z lidla i 2 bokserki ciazowe i narazie tyle mam troche luzniejszych ciuchow po 1 ciazy i narazie sie mieszcze :)
Z kawa u mnie roznie na poczatku wogole nie pilam a teraz jak mnie najdzie ochota to.max 2 w ciagu dnia z 1 lyzeczki rozp. :)
Odebralam wyniki hemoglobina mi spadla do 12,2 w czwartek wizyta to zobaczymy czy gin kaze zelazo lykac...?
Zabieram sie za porzadki i wywalanie zbednych rzeczy i musze szafy przeorganizowac na miejsce dla malucha :)

Moje żelazo to 11. 6 i nic nie dostałam. Przy normie 12to nie jest zly wynik. Tyle tez mialam w poprzedniej ciazy. Nie wiem jaki poziom uprawnia do leków.?

Mi lekarz zalecił właśnie już od 11,6 ale takie tabletki które w sobie nie miały czystego żelaza potniej zalecił mi dołożenie kolejnych z samym żelazem tylko teraz biorę żelazo i u mnie to spada jeszcze bardziej bo później miałam 11.0 a później 10.09 w przyszłym tygodniu będę robić badania to się okaże czy coś się podniesie

Ja nigdy nie musiałam pić kawy, okazjonalnie bardziej dla smaku , niż z potrzeby więc teraz pijam Inkę i to mi wystarczy, na początku to mi w ogóle zwykła strasznie śmierdziała.

reklama
No mi zlecialo z 13,5 i w 1 ciazy tez mi tak z miesiaca na miesiac lecialo i od 11,2 bralam juz zelazo i wlasnie nie wiem czy nie wartoby bylo juz sobie zaczac brac zeby znowu mi tak nisko nie spadlo....?

Do góry