reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dzieki dziewczyny tak mnie zaczelo pobolewac od wczoraj chyba za dlugo chodzilam i tez sie schylalam sporo bo sprzatalam i pewnie to dla tego ...

reklama
Ja uwielbiam kawe więc mi ciężko z niej zrezygnować. Rano pije normalna rozpuszczalna a potem jeszcze jedna czasem dwie bezkofeinowe. Poranek bez kawy to nie to.samo :)

Hej dziewczynki. My juz od 14 w Karwii. Straaszny korek byl na obwodnicy gdańska. Cala droga tak mnie nie zmeczyla jak ten korek:/. W karwi tłumy mimo ze pogoda srednia. Cudem znalezlismy szybko nocleg ale stosunek jakosci do ceny masakryczny. Wazne ze czysto z łazienką i przy morzu. Tak to sie czuje jak w prlu ;) smiesznie, czas tu sie zatrzymał ;)
sylka, gdzie macie ten prlowski nocleg? :)

hej
dopiero wstaliśmy :-) mój lekarz też jest przeciwnikiem picia kawy w ciąży, w poprzedniej ciąży kazał mi pić bezkofeinową Jacobsa chyba, przez chwilę się go słuchałam, ale to nie to samo ..... teraz piję 1 kawę sypaną z mlekiem z dwóch łyżeczek. Ciśnienie mam 115/70. Herbaty nie piję, tylko wodę lub czasami zimnie mleko. Niestety żelazo mam niskie i muszę co 2 dni łykać tabletki ale jestem uzależniona od kawy ......
w tym tygodniu muszę zrobić badania na tokso i wizyta w poradni .....

Ja ma sporo i kupic musze jeszcze 2 bluzki do getrow i to juz wszystko. Dziewczyny a chodzicie w obacasach?
ja ogólnie nie chodze na obcasach, mam jedna okazjonalna pare. kregoslup mi nie pozwala.
Dziewczyny, piszecie, ze jestescie po porannych kawach... a pijecie taka normalna, z kofeina? Pytam bo moja ginekolog jest przeciwniczka. Ja kupilam sobie bezkofeinowa, smak niby tez sam ale "kopa" rano to ona nie daje...
moj gin w pierwszej ciąży mowił, ze jak pijam od dawna to zeby nie odstawiac bo to szok dla organizmu, chyba zeby było zbyt wysokie ciśnienie. ja PO kawie mam 90/60. bez tego to spie na okrąglo. pije tylko jedna espresso z rana. teraz w trzeciej ciąży mam inną lekarkę i ta mi mówiła, ze to zalezy jak sie czuje po kawie, jak ok i nie ma skoków ciśnienia to moge jedną pic.

Dzien dobry po weekendzie :) u mnie bylo imieninowo w sb u tesciow cale popoludnie a wczoraj caly dzien gosci :)
Co do ciuchow to kupilam 2 pary rybaczek z pasem dresowe z lidla i 2 bokserki ciazowe i narazie tyle mam troche luzniejszych ciuchow po 1 ciazy i narazie sie mieszcze :)
Z kawa u mnie roznie na poczatku wogole nie pilam a teraz jak mnie najdzie ochota to.max 2 w ciagu dnia z 1 lyzeczki rozp. :)
Odebralam wyniki hemoglobina mi spadla do 12,2 w czwartek wizyta to zobaczymy czy gin kaze zelazo lykac...?
Zabieram sie za porzadki i wywalanie zbednych rzeczy i musze szafy przeorganizowac na miejsce dla malucha :)

Moje żelazo to 11. 6 i nic nie dostałam. Przy normie 12to nie jest zly wynik. Tyle tez mialam w poprzedniej ciazy. Nie wiem jaki poziom uprawnia do leków.?

Mi lekarz zalecił właśnie już od 11,6 ale takie tabletki które w sobie nie miały czystego żelaza potniej zalecił mi dołożenie kolejnych z samym żelazem tylko teraz biorę żelazo i u mnie to spada jeszcze bardziej bo później miałam 11.0 a później 10.09 w przyszłym tygodniu będę robić badania to się okaże czy coś się podniesie

Ja nigdy nie musiałam pić kawy, okazjonalnie bardziej dla smaku , niż z potrzeby więc teraz pijam Inkę i to mi wystarczy, na początku to mi w ogóle zwykła strasznie śmierdziała.

reklama
No mi zlecialo z 13,5 i w 1 ciazy tez mi tak z miesiaca na miesiac lecialo i od 11,2 bralam juz zelazo i wlasnie nie wiem czy nie wartoby bylo juz sobie zaczac brac zeby znowu mi tak nisko nie spadlo....?

Do góry