reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Pije kawę czasem dwie bo ciśnienie niskie rozpuszczalna ale ona ma więcej kofeiny niż zwykła ha kupowałam dziś farbę i patrzyłam na rozjaśniaczy i jest napisane ze w ciąży nie można i kto nakłada tez nie może być w ciąży ciekawe to ja obcasy mam w szafie do oglądania :) kolekcje nie mam narazie okazji by nosić słabo sie biega i auto prowadzi

reklama
Ja typowo ciążowych mam kilka rzeczy - parę legginsów, dwie pary spodenek krótkich, tunikę, sukienkę (ale kupiłam ją specjalnie na wesele) i dostałam koszulę do szpitala do karmienia. A tak to ja noszę rzeczy swoje tylko takie, które mnie mieszczą ;p takie luźniejsze bluzki, noszę tylko i wyłącznie legginsy (przed ciążą tak samo było, ja się od jeansów odzwyczailam i zakładałam sporadycznie), dostałam od teściowej jedną spódniczkę na gumce idealną na ciążę i znalazłam taką też podobną u siebie w szafie. Nie kupuję za bardzo, czekam na jesień, bo wtedy będę musiała zainwestować i kupić jakąś kurtkę, bo ja już w żadną się nie zapinam, nawet w mojej mamy kurtki, i do tego kupić jakieś spodnie grubsze.

Obcasów nie noszę, bo jestem za wielka (prawie 180cm) :D jedyne co, to mam zamiar na wesele koleżanki założyć, ale pewnie tylko do kościoła, a na samym przyjęciu już założę płaskie.

Co do kawy - ja piję raz dziennie do śniadania kawę normalną sypaną (dwie płaskie łyżeczki) i to tyle. Kupuję czasami w Rossmannie "MamaCoffee" czy jakos tak, i to jest kawa bezkofeinowa i jak mnie najdzie w ciągu dnia ochota na smak kawy, to ją sobie robię.

Ostatnia edycja:
U mnie kiebsko z ciazowymi leginsy tunika sukienka rybaczki i ciagle nie mam w co sie ubrac.A co do kawy to dwie rozpuszalki z mlekiem dziennie :)

Ostatnia edycja:
Ja przeważnie pije jedną kawę dziennie z dużą ilością mleka czasami zdarzy się dwie.... Chociaż nie powinnam bo kawa wypłukuje żelazo z organizmu ale nie potrafię sobie odmówić...

A co do butów to obecnie preferuje japonki lub sandały ewentualnie baleriny:)

Zamontowałam sobie dzisiaj adapter do pasów i o niebo lepiej sie w tym jeździ oczywiście ja juz go mam jakiś czas ale ciagle zapominałam o nim ja żelaza nie biore bo mam dobre wyniki 13 sierpnia idę do położnej i znowu będziemy sie kłuć na wszytsko miejmy nadzieje ze wyniki w normie bedą byłam na zakupach i kupiłam sobie zwykła bluzkę a moja matka sie śmieje ze chyba za mała no to jej tłumacze ze w końcu całe życie w ciazy nie będę chodzić :)

Z synem chodziłam w ciąży IX-V i można powiedzieć ze chodziłam w jednych ciuchach. Teraz zachaczamy aż 3 pory roku. Doszłam do wniosku ze nie będę wydawać pieniędzy i kupię w miarę tanio i mało. Mam spodnie 3/4, spodnie dresowe z Lidla, 2tuniki i 2 na wąskich ramiączkach z lidla, kupilam spodniczke i ubralam z dwa razy. Bardzo wygodne dzinsy, t-shirt i spodenki krotkie poprostu rozm L, i wchodze w 3 swoje tshirty. Kupilam tez wygodne sportowe baleriny ecco a to byl wydatek. Do pracy praktycznie chodzilam albo w dzinsach albo w spodniach 3/4. Nie przeszkadzalo mi to. A i zakup 3 stanikow i koszuli I 2 tanich bluz nna przecenach.

Ostatnia edycja:
ja pije 1 czasami 2 kawy , zalezy od dnia

z ciuchow mam spodnie ciazowe ale narazie ani razu nie bylam, czekam na jesien, na chlodniejsze dni, getry dlugie i krotkie , kupialam sobie tez letnie sukienki, nie typowo ciazowe ale w sam raz pasuja bo odcinane pod biustem, mam tez kila bluzek takich luzniejszych i 2 na ramioczkach sazeszych dluzsze to do getrow nosze...

na jesien mam tez kilka dluzszych swetrow wiec pewnie bede je nosic do porodu :)

reklama
ja mam tylko spodnie i koszulkę ciążowe z Lidla, a tak chodzę w zwykłych leginsach, długich sukienkach swoich. Dzis kupiłam 4 bluzeczki zwykle rozpinane z HM, będą do karmienia. Jeszcze przeglądam się za koszulkami nocnymi do szpitalu.

Do góry