reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Pije kawę czasem dwie bo ciśnienie niskie rozpuszczalna ale ona ma więcej kofeiny niż zwykła ha kupowałam dziś farbę i patrzyłam na rozjaśniaczy i jest napisane ze w ciąży nie można i kto nakłada tez nie może być w ciąży ciekawe to ja obcasy mam w szafie do oglądania :) kolekcje nie mam narazie okazji by nosić słabo sie biega i auto prowadzi

reklama
Ja typowo ciążowych mam kilka rzeczy - parę legginsów, dwie pary spodenek krótkich, tunikę, sukienkę (ale kupiłam ją specjalnie na wesele) i dostałam koszulę do szpitala do karmienia. A tak to ja noszę rzeczy swoje tylko takie, które mnie mieszczą ;p takie luźniejsze bluzki, noszę tylko i wyłącznie legginsy (przed ciążą tak samo było, ja się od jeansów odzwyczailam i zakładałam sporadycznie), dostałam od teściowej jedną spódniczkę na gumce idealną na ciążę i znalazłam taką też podobną u siebie w szafie. Nie kupuję za bardzo, czekam na jesień, bo wtedy będę musiała zainwestować i kupić jakąś kurtkę, bo ja już w żadną się nie zapinam, nawet w mojej mamy kurtki, i do tego kupić jakieś spodnie grubsze.

Obcasów nie noszę, bo jestem za wielka (prawie 180cm) :D jedyne co, to mam zamiar na wesele koleżanki założyć, ale pewnie tylko do kościoła, a na samym przyjęciu już założę płaskie.

Co do kawy - ja piję raz dziennie do śniadania kawę normalną sypaną (dwie płaskie łyżeczki) i to tyle. Kupuję czasami w Rossmannie "MamaCoffee" czy jakos tak, i to jest kawa bezkofeinowa i jak mnie najdzie w ciągu dnia ochota na smak kawy, to ją sobie robię.

Ostatnia edycja:
U mnie kiebsko z ciazowymi leginsy tunika sukienka rybaczki i ciagle nie mam w co sie ubrac.A co do kawy to dwie rozpuszalki z mlekiem dziennie :)

Ostatnia edycja:
Ja przeważnie pije jedną kawę dziennie z dużą ilością mleka czasami zdarzy się dwie.... Chociaż nie powinnam bo kawa wypłukuje żelazo z organizmu ale nie potrafię sobie odmówić...

A co do butów to obecnie preferuje japonki lub sandały ewentualnie baleriny:)

Zamontowałam sobie dzisiaj adapter do pasów i o niebo lepiej sie w tym jeździ oczywiście ja juz go mam jakiś czas ale ciagle zapominałam o nim ja żelaza nie biore bo mam dobre wyniki 13 sierpnia idę do położnej i znowu będziemy sie kłuć na wszytsko miejmy nadzieje ze wyniki w normie bedą byłam na zakupach i kupiłam sobie zwykła bluzkę a moja matka sie śmieje ze chyba za mała no to jej tłumacze ze w końcu całe życie w ciazy nie będę chodzić :)

Z synem chodziłam w ciąży IX-V i można powiedzieć ze chodziłam w jednych ciuchach. Teraz zachaczamy aż 3 pory roku. Doszłam do wniosku ze nie będę wydawać pieniędzy i kupię w miarę tanio i mało. Mam spodnie 3/4, spodnie dresowe z Lidla, 2tuniki i 2 na wąskich ramiączkach z lidla, kupilam spodniczke i ubralam z dwa razy. Bardzo wygodne dzinsy, t-shirt i spodenki krotkie poprostu rozm L, i wchodze w 3 swoje tshirty. Kupilam tez wygodne sportowe baleriny ecco a to byl wydatek. Do pracy praktycznie chodzilam albo w dzinsach albo w spodniach 3/4. Nie przeszkadzalo mi to. A i zakup 3 stanikow i koszuli I 2 tanich bluz nna przecenach.

Ostatnia edycja:
ja pije 1 czasami 2 kawy , zalezy od dnia

z ciuchow mam spodnie ciazowe ale narazie ani razu nie bylam, czekam na jesien, na chlodniejsze dni, getry dlugie i krotkie , kupialam sobie tez letnie sukienki, nie typowo ciazowe ale w sam raz pasuja bo odcinane pod biustem, mam tez kila bluzek takich luzniejszych i 2 na ramioczkach sazeszych dluzsze to do getrow nosze...

na jesien mam tez kilka dluzszych swetrow wiec pewnie bede je nosic do porodu :)

reklama
ja mam tylko spodnie i koszulkę ciążowe z Lidla, a tak chodzę w zwykłych leginsach, długich sukienkach swoich. Dzis kupiłam 4 bluzeczki zwykle rozpinane z HM, będą do karmienia. Jeszcze przeglądam się za koszulkami nocnymi do szpitalu.

Do góry