reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja mam jeansy leginsy dwie sukienki trzy tuniki i cztery bluzki z krótkim plus bluza:-) nie kupuję więcej chyba że coś będzie potrzebne. Ale brzuch mam coraz większy juz w spodnie sprzed ciąży się nie dopne brakuje z 5cm:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Sylka to udanego urlopu:) i oby się trochę poprawiła ta pogoda, bo dziś to nieciekawie.

Z ciuchów ciążowych to mam tylko leginsy i 2pary krótkich spodenek i 1 jeansy ciążowe i 1koszulę, a reszta to tuniki, bluzki i sukienki luźniejsze. Chociaż już co chwilę okazuje się, że jak, coś nakładam, to muszę odłożyć bo nie wygląda dobrze, więc zobaczymy, jak będzie dalej:p

Jeśli chodzi o poród, każda ma już jakieś przemyślenia, doświadczenie swoje lub opowieści innych i każda zdecyduję, a za kilka miesięcy będziemy opowiadały czy dokonałyśmy lub za nas dokonali prawidłowego wyboru:)

Dziewczyny, piszecie, ze jestescie po porannych kawach... a pijecie taka normalna, z kofeina? Pytam bo moja ginekolog jest przeciwniczka. Ja kupilam sobie bezkofeinowa, smak niby tez sam ale "kopa" rano to ona nie daje...

Kawe pije parzona - pół łyżeczki kawy + troche wody a reszta mleka, wiec jest to mleko z kawa :).
Butow na obcasie nie ubieram bo sa nie wygodne i nie zamierzam sie katowac :)

Wszędzie piszą ze kofeina nie szkodzi w ciąży oczywiście w odpowiedniej ilości chyba że ktoś ma nadciśnienie.... To już co innego. A swoją drogą herbata tez ma kofeine:) ja pije rozpuszczalna jedna dziennie z 2lyzeczek z mlekiem. Nie ma co dać się zwariować bo powietrze tez zanieczyszczonej i wtedy powinno się nie oddychać? :))
Angoba a czemu jest przecwniczka? :) uważa że 1 filiżanka kawy szkodzi?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewel, w sumie nie dopytalam dlaczego nie ale juz w czasie staran nie pilam kawy ani czarnej herbaty (za jej rekomendacja) i tak mam do dzis. Takie same zwyczaje jesli chodzi o kawe i herbate mialam w pierwszej ciazy.
Klopotow z cisnieniem nie mam.
No i zamiast latte z kofeina pije latte bezkofeinowa :)

Obcasy wysokie bardzo lubie, dodaja mi pare centymetrow i jakos tak noga lepiej wygladam ale nosze glownie do pracy (teraz nie), no i na wieksze wyjscia
Na codzien preferuje wygode: balerinki, conversy, itp.

Ostatnia edycja:
Do góry