reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja mam jeansy leginsy dwie sukienki trzy tuniki i cztery bluzki z krótkim plus bluza:-) nie kupuję więcej chyba że coś będzie potrzebne. Ale brzuch mam coraz większy juz w spodnie sprzed ciąży się nie dopne brakuje z 5cm:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Sylka to udanego urlopu:) i oby się trochę poprawiła ta pogoda, bo dziś to nieciekawie.

Z ciuchów ciążowych to mam tylko leginsy i 2pary krótkich spodenek i 1 jeansy ciążowe i 1koszulę, a reszta to tuniki, bluzki i sukienki luźniejsze. Chociaż już co chwilę okazuje się, że jak, coś nakładam, to muszę odłożyć bo nie wygląda dobrze, więc zobaczymy, jak będzie dalej:p

Jeśli chodzi o poród, każda ma już jakieś przemyślenia, doświadczenie swoje lub opowieści innych i każda zdecyduję, a za kilka miesięcy będziemy opowiadały czy dokonałyśmy lub za nas dokonali prawidłowego wyboru:)

Dziewczyny, piszecie, ze jestescie po porannych kawach... a pijecie taka normalna, z kofeina? Pytam bo moja ginekolog jest przeciwniczka. Ja kupilam sobie bezkofeinowa, smak niby tez sam ale "kopa" rano to ona nie daje...

Kawe pije parzona - pół łyżeczki kawy + troche wody a reszta mleka, wiec jest to mleko z kawa :).
Butow na obcasie nie ubieram bo sa nie wygodne i nie zamierzam sie katowac :)

Wszędzie piszą ze kofeina nie szkodzi w ciąży oczywiście w odpowiedniej ilości chyba że ktoś ma nadciśnienie.... To już co innego. A swoją drogą herbata tez ma kofeine:) ja pije rozpuszczalna jedna dziennie z 2lyzeczek z mlekiem. Nie ma co dać się zwariować bo powietrze tez zanieczyszczonej i wtedy powinno się nie oddychać? :))
Angoba a czemu jest przecwniczka? :) uważa że 1 filiżanka kawy szkodzi?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewel, w sumie nie dopytalam dlaczego nie ale juz w czasie staran nie pilam kawy ani czarnej herbaty (za jej rekomendacja) i tak mam do dzis. Takie same zwyczaje jesli chodzi o kawe i herbate mialam w pierwszej ciazy.
Klopotow z cisnieniem nie mam.
No i zamiast latte z kofeina pije latte bezkofeinowa :)

Obcasy wysokie bardzo lubie, dodaja mi pare centymetrow i jakos tak noga lepiej wygladam ale nosze glownie do pracy (teraz nie), no i na wieksze wyjscia
Na codzien preferuje wygode: balerinki, conversy, itp.

Ostatnia edycja:
Do góry