reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Np właśnie żeby już do końca było tak jak z początku to dotrwamy do końca innej opcji nie widzę a ty będziesz mieć cc ?

Dziewczyny zostalo mi niecale 13 tygodni ciazy o matko ale teraz najblizsze conajmniej 6 w wysokich temp i to juz nie jest taka fajna wiadomosc

Moje ukochane taktowne dziecko biega dzisiaj za mna i spiewa a ty jestes gluba nanana bo mas w bzusku dzidziusia nananan az zaniemowilam

Z tym zusem wcale mnie nie dziwi kontrol jak kontrol ale też można dostać wezwanie na wyjaśnienia bo często spr czy umowa nie jest fikcyjna szczególnie gdy ktoś miał podwyżkę w czasie lub nie długo przed ciążą... Są okropni fakt.
Ja dziś miałam kontrolna wizytę szyjka ok nic się nie skraca dzidzia leży w poprzek wiec głowka w dół się jej znudziło juz widać. Ogólnie wszystko dobrze zalecenia dużo pić w upaly:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Np właśnie żeby już do końca było tak jak z początku to dotrwamy do końca innej opcji nie widzę a ty będziesz mieć cc ?

Mama, ja bym chciała cc. Wydaje mi się, że mam wskazania ale nie mam znajomego lekarza pracującego w szpitalu. A w Pl. z tego co wiem nie da się tak zwyczajnie umówić na cc. Jeżeli prowadzi się ciążę u lekarza ze szpitala to jeszcze, a tak to nie wiem jak to załatwić... Nie chciałabym znowu przeżywać tego co z synkiem - oksytocyna, godziny bólu i ostatecznie CC zrobione w ostatniej chwili - już na skurczach partych.
A przy dziewczynkach z kolei nie mogli mi zrobić CC bo miałam zakażenie wewnątrzmaciczne i nie chcieli roznieść zakażenia po organizmie - rozumiem to. Ale miałam bóle krzyżowe przy tym porodzie i to był koszmar. Błagałam o znieczulenie i usłyszałam, że skoro miałam CC (7 lat wcześniej) to istnieje ryzyko pęknięcia macicy. Jeżeli dostanę znieczulenie to mogę się nie zorientować, że coś jest nie tak. No to ja sobie myślę, że skoro po tylu latach od cc jest ryzyko pęknięcia macicy to ja się generalnie nie zgadzam na poród SN i chcę cesarkę. Tylko czy ktoś mnie będzie słuchał?? Musiałabym to wcześniej ustalić, a nie mam z kim...

Ostatnia edycja:
O kurczę to nieciekawie a jak w szpitalu w którym chcesz rodzic patrzą na cc ? Myśle ze paniczny strach i twoje przeżycia powinny być wskazaniem do cc tak mysle

O kurczę to nieciekawie a jak w szpitalu w którym chcesz rodzic patrzą na cc ? Myśle ze paniczny strach i twoje przeżycia powinny być wskazaniem do cc tak mysle

Mieszkam w Gdańsku. Są tu 3 duże szpitale. Tylko w jednym jest ciśnienie na poród SN (mają największy odsetek porodów SN). Dwa pozostałe w tym Kliniczny mają dość duży odsetek cesarek. Ale nie sądzę, że to działa tak, że przyjeżdżam sobie już z akcją porodową i mówię, że chcę CC a oni mi robią. Musiałabym być umówiona, tak jak na planowaną operację. Moje znajome tak robiły, ale prowadziły ciążę u lekarza pracującego w szpitalu. On je umawiał, przyjeżdżały danego dnia rano, na stół, cesarka i po sprawie.

reklama
Jeśli chodzi o sn to z doświadczenia wiem że najlepiej jak wody odejdą na końcu. Bo jak na początku to wtedy wywołują i bywa roznie. Sam poród sn to tez geny.

Do góry