reklama
Witanko, zgadzam się ze wczorajszy dzien był nie do wytrzymania upal taki ze szok ledwo moglam oddychac.
Teraz sobie milo leze w łózeczku okienko otwarte i troche swiezego powietrza jest po deszczu.
A mój Bąbelek kopie coraz częściej teraz też, wkoncu potrafie rozpoznawać ruchy i kopanie:-) Pewnie głodny jest
Mój Mąż nawet wczoaj poczuł pierwsze kopniaki :-)
Oby dzis był lżejszy dzień.
Pozdrawiam Was cieplo
Teraz sobie milo leze w łózeczku okienko otwarte i troche swiezego powietrza jest po deszczu.
A mój Bąbelek kopie coraz częściej teraz też, wkoncu potrafie rozpoznawać ruchy i kopanie:-) Pewnie głodny jest
Mój Mąż nawet wczoaj poczuł pierwsze kopniaki :-)
Oby dzis był lżejszy dzień.
Pozdrawiam Was cieplo
No ja też czuje juz takie większe kopniecia nie pukania:-) a częstotliwość jest różna są dni ze mała jak dużo chodzę śpi i dopiero kiedy się położę daje o sobie znać a są takie jak dziś ze o 5.30 ja juz czułam i tak do tej pory.
To niesamowite ze takie maleństwo kocha się tak bardzo od momentu gdy się tylko jest w ciąży... Jeszcze jak ja wczoraj na usg zobaczyłam widać już dobrze żeberka... Taki dzidziuś juz (
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
To niesamowite ze takie maleństwo kocha się tak bardzo od momentu gdy się tylko jest w ciąży... Jeszcze jak ja wczoraj na usg zobaczyłam widać już dobrze żeberka... Taki dzidziuś juz (
kiniasw86
Fanka BB :)
Ehh te tyg to sa pokrecone haha :-) Ewel ciesze sie ze wszystko ok na usg bylo wczoraj ja mam nastepne usg w pl 3 sierpnia po podrozy okolo 2 tys km jazde samochodem znosze ok wiec powinno byc wporzadku :-) ja tez czuje ruchy coraz bardziej ale nie tak mocno jeszcze :-) ewel kocha sie kocha jak ja i moj M slyszelismy jak malemu bije serduszko to az mielismy lzy w oczach ze szczescia
Wzruszające to i wręcz takie czasami. Nie wyobrażalne ze z 6mm jest już taki duży mały człowieczek w brzuchu, to kawał macie przed sobą ale na pewno dasz rade. Zawsze można się zatrzymać. Choć ja np jechałam od teściów 300km i brzuch mnie cała drogę bardzo bolał.
Mama_32 Twój suwaczek stoi w miejscu czy naprawdę będziesz grudniówką ?
Kinia dobrze napisała Ci Ewel, jesteś w 21 tc, ale dla lekarzy w 20, bo oni liczą zawsze skończone tygodnie, jeśli np. urodzisz w 39t5d to i tak do książeczki dziecka masz wpisane, że rodziłaś w 39 a nie 40 tc, co do podróży to wszystko zależy jak się czujesz, ale wszelkie kołysania i niedogodności podróży mogą wywoływać twardnienia brzucha albo skurcze, więc łatwiej w II trymestrze, szczególnie długie podróże
Czy Wy robicie przeciwciała, ja mam teraz zrobić, oboje mamy Rh-, ale zdarzają się mutacje, rodzice z + mają dziecko z - lub odwrotnie ?
Część mam robiła już krzywą cukrową i też mam pytanie, robiłyście krew na czczo i po 2h, czy po 1h też ? Ja w poprzednich ciążach na czczo i po 2h a teraz nie dopytałam. Kupiłam glukozę cytrynową, więc mam nadzieję będzie odrobinę łatwiej.
Kinia dobrze napisała Ci Ewel, jesteś w 21 tc, ale dla lekarzy w 20, bo oni liczą zawsze skończone tygodnie, jeśli np. urodzisz w 39t5d to i tak do książeczki dziecka masz wpisane, że rodziłaś w 39 a nie 40 tc, co do podróży to wszystko zależy jak się czujesz, ale wszelkie kołysania i niedogodności podróży mogą wywoływać twardnienia brzucha albo skurcze, więc łatwiej w II trymestrze, szczególnie długie podróże
Czy Wy robicie przeciwciała, ja mam teraz zrobić, oboje mamy Rh-, ale zdarzają się mutacje, rodzice z + mają dziecko z - lub odwrotnie ?
Część mam robiła już krzywą cukrową i też mam pytanie, robiłyście krew na czczo i po 2h, czy po 1h też ? Ja w poprzednich ciążach na czczo i po 2h a teraz nie dopytałam. Kupiłam glukozę cytrynową, więc mam nadzieję będzie odrobinę łatwiej.
No tak lekarze. Liczą skończone tygodnie ale te dni tez są potrzebne żeby wiedzieć kiedy zaczął się następny tydzień a wiadomo ze dzidzia na pewno ciut większa jest w 21t i 5 dniu niż w równym 21 tygodniu. Jak coś się dzieje to każdy dzień jest na wagę złota tak. Naprawdę.
Ja glukozę mam po 1h i po 2h
Ja glukozę mam po 1h i po 2h
Aleali a Ty widzisz mój suwaczek? bo ja nie widze żadnego ani swojego ani waszych. nie wiem czemu grrrr. Nie wiem co ten mój suwaczek pokazuje ale pewnie sie zatrzymał. U mnie dzis 21t i 1d, termin wychodzi caly czas i z OM i ze wszystkich USG na 28 listopad caly czas jak narazie ale u mnie w rodzinie tendencje do przenoszenia wiec kto wie moze i bedzie grudzien ;-)
Glukozy jeszcze nie mialam mam zrobic przed nastepna wizyta u gina czyli gdzies za 3-4 tygodnie. Przeciwcial mi nie zlecili, mialam na poczatku chyba tylko robione chyba ze myle badania.
Co ja wcisnelam ze nie widze Waszych suwaczków i ciekawe czemu moj suwaczek wogole nie ruszyl...
Glukozy jeszcze nie mialam mam zrobic przed nastepna wizyta u gina czyli gdzies za 3-4 tygodnie. Przeciwcial mi nie zlecili, mialam na poczatku chyba tylko robione chyba ze myle badania.
Co ja wcisnelam ze nie widze Waszych suwaczków i ciekawe czemu moj suwaczek wogole nie ruszyl...
reklama