reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Potwierdzam Iwonka1985 Ziajka jest naprawdę super, jak byłam w pierwszej ciąży to kosztowała 8 zł,a teraz już widziałam, że podrożała,ale na pewno jak będe w Polsce to sie w nią zaopatrzę.

Ja dziś mało wykwitnie - ugotowałam rosół z makaronem. Później mięsko z zupy z ziemniaczkami i gotowaną marchewką. Ojej jakie dobre :-) przypomniało mi sie dzieciństwo. A synek zamiast zupy, kulki czekoladowe i to bez mleka. Załamka :-(
Jakie witaminy przyjmujecie aktualnie??? tylko kwas foliowy czy coś jeszcze? tutaj w UK nic nie mówią na temat witamin.

reklama
ja biorę witaminki dla cięzarnych kupione w Bootsie, 3 w cenie 2 aktualnie ;-) ach te promocje angielskie :-) moja położna zaleca bo na pewno nie zaszkodzą, są specjalnie dobrane dla ciężarnych, poza tym włosy i paznokcie miałam super jak je brałam.

Moj gin w pierwszej ciazy polecil mi oliwke dla dzieci do smarowania brzuszka i naprawde bardzo pomoglo. Smarowalam tym na noc, a rano kremem na rozstepy Perfecta Mama. Dzieki temu mialam tylko jeden maly rozstep na brzuszku :)

Teraz jeszcze nie stosuje nic na brzuszek, ale planuje juz zakupic i miec pod reka. tak samo preparat do pielegnacji biustu Perfecta Mama bo juz nie moge zniesc gdy mnie piersi bola :(

Hej:tak: Miałam zajęty weekend więc mam dużo czytania do nadrobienia...Jestem padnięta bo byliśmy dzisiaj na długaśnym spacerze, taka piękna pogoda, są już bazie i stokrotki:tak: Od razu mam lepszy humor jak jest takie słoneczko i łatwiej jest mi ignorować te okropne mdłości które mam cały czas...
Co do witaminek to lekarz polecił mi PHARMATON, jest w nim wszystko. Też planuję zakup czegoś na brzuszek i biust. W pierwszej ciąży używałam MUSTELI, droga sprawa ale skuteczna:shocked2:
Dzisiaj nie miałam południowej drzemki i czuję że zaraz padnę. Na szczęście nic nie muszę już robić, kochany małżon zrobił kolację i teraz kąpie synka:tak:

hej laseczki!
ale nadajecie :) zabierałam się za czytanie chyba ze 3 razy i za każdym razem usypiałam hehe ;) dzisiaj dobrnęłam do końca, juuupi :D

Widzę temat teściowych się przewinął, no cóż, moja jest beznadziejna, hipochondryczka, bez uśmiechu, wiecznie ją coś boli, coś dolega, jeszcze nigdy jej nie widziałam żeby się z czegoś szczerze cieszyła, ale całe szczęście mieszka 300 km od nas więc kontakt jest sporadyczny, nie dzwonię do niej ani ona do mnie, mi taki układ pasuje :) Poza tym jesteśmy prawie 2 lata po ślubie, a ja jej jeszcze nie powiedziałam mamo, więc to też chyba o czymś świadczy ;p

A myśmy dzisiaj otworzyli sezon grillowy :D obżarłam się jak głupia, teraz mi niedobrze ;) cały dzień na świeżym powietrzu spędziliśmy, uwielbiam takie dni :) w sierpniu przeprowadzamy się do naszego nowego mieszkania, z ogródkiem, wtedy to będzie grill za grillem, już się nie mogę doczekać!

Ja jutro jadę do pracy powiedzieć szefowej o ciąży, jestem już od tygodnia na L4, ale ona była na urlopie więc jeszcze nic nie wie, ciekawa jestem jak zareaguje ;p

Drugi punkt do wykonania na jutro: zakupy, w cyckach już się w niczym nie dopinam, spodnie też już ledwo, ledwo, szok!

Hej dziewczyny na wstępie anus, andrzelika , gola dzięki za słowa otuchy:-D
ja również mam nadzieje na jej zmianę ale ludzie raczej w jej wieku się nie zmieniają - no ale zobaczymy bo i tak jest bardziej znośna jak kiedyś :nerd:
andrzelika ale się naśmiałam jak czytałam Twoją wypowiedz :-)
co do mycia bobasa - zrób to przed nią niech Ci nie odbiera tego pięknego momentu przyjdzie do Was wykąpać dzidzie -a Wy mamusiu już to sami zrobiliśmy he he moja raczej w wychowanie chce ingerować ale co tam nie dam się :nerd:
co do rodziców to możemy na nich liczyć mąż też oni są spoko i nie są tacy jak teściowa która wie wszystko najlepiej w każdej dziedzinie.
co do oliwek to ta hipp ma faktycznie dobry sklad ja jeszcze trafilam na oliwke z rossmana i nawet sie zdziwilam nazywa się babydream fur mama niemieckiej produkcji i ma same natur.olejki migdal, macadamia, jojba, sojowy slonecznikowy i wit.e
jeśli moge Wam doradzić wystrzegajcie się ,również dla dzieci oliwek które w składzie maja paraffinum liquidum bo to sub.ropo-pochodna zatykająca pory itp itd mozna już znaleść w rozsądnej cenie dobre naturalne oliwki sądze że w ciąży natluszczanie jest jak najbardziej oki ja bym nie kupilam mustelli bo juz 2 osoby mi mowily ze mimo stosowania mialy rozstepy (może to zbieg okoliczności ale wyszly im jak leżały na podczymaniu a tak było oki) pozdrawiam

hej laseczki!
ale nadajecie :) zabierałam się za czytanie chyba ze 3 razy i za każdym razem usypiałam hehe ;) dzisiaj dobrnęłam do końca, juuupi :D

Widzę temat teściowych się przewinął, no cóż, moja jest beznadziejna, hipochondryczka, bez uśmiechu, wiecznie ją coś boli, coś dolega, jeszcze nigdy jej nie widziałam żeby się z czegoś szczerze cieszyła, ale całe szczęście mieszka 300 km od nas więc kontakt jest sporadyczny, nie dzwonię do niej ani ona do mnie, mi taki układ pasuje :) Poza tym jesteśmy prawie 2 lata po ślubie, a ja jej jeszcze nie powiedziałam mamo, więc to też chyba o czymś świadczy ;p

A myśmy dzisiaj otworzyli sezon grillowy :D obżarłam się jak głupia, teraz mi niedobrze ;) cały dzień na świeżym powietrzu spędziliśmy, uwielbiam takie dni :) w sierpniu przeprowadzamy się do naszego nowego mieszkania, z ogródkiem, wtedy to będzie grill za grillem, już się nie mogę doczekać!

Ja jutro jadę do pracy powiedzieć szefowej o ciąży, jestem już od tygodnia na L4, ale ona była na urlopie więc jeszcze nic nie wie, ciekawa jestem jak zareaguje ;p

Drugi punkt do wykonania na jutro: zakupy, w cyckach już się w niczym nie dopinam, spodnie też już ledwo, ledwo, szok!

Ja mojej powiedziałam z bólem aż 2 razy he he mamo ale też mi bardzo ciężko bo mnie tak wkurza ...
Co do grilla dobry pomysł ja może w tygodniu zadziałam w tym temacie bo mi apetytu narobiłaś :))
a no i łączę się z Tobą w potrzebie zakupu ''namiotów'' u mnie masakra biust rośnie jak szalony !!!! a w nocy jak leże na brzuchu boli jak chole...
pozdrawiam serdecznie widze że z w-wy jesteś mieszkasz w centrum czy na peryferiach? pytam bo mąż ma tam rodzinke :)

Kati, jestem z Wrocławia :) jeżeli masz tutaj rodzinę, to teraz mieszkam w samym centrum, ale już niebawem przenosimy się na wiochę i będziemy wieśniakami ;p już się po prostu nie mogę doczekać :D

taaa, ja na brzuchu już dawno nie mogę spać, a kiedyś to była jedyna pozycja, przy której zasypiałam, ciekawe co to będzie, jak bęben będzie tak duży, że ani na plecach, ani na boku ;p

reklama
Dziewczyny co robicie z mdlosciami. Ja już nie daje rady. Od jakiegoś tygodnia dzień zaczynam od rozmowy z klopem a potem mdłości mnie trzymają tak do 17. Nic mi sie przez to nie chce robić. Najchętniej bym lezala i przesypiala. Pochwałę sie tez ze w piątek pierwszy raz widziałam moja dzidzie i widziałam serduszko jak bije. Cudowny moment. Jestem już dużo spokojniejsza, ale i tak wciąż obawa pozostaje.
Pomóżcie plis z tymi mdlosciami.

Do góry