reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam Was wszystkie troche mnie nie było ale praca mnie męczy i chodzę wcześniej spać.
Pozwolę się wtrącić w wątek TEŚCIÓW , po pierwsz zazdroszczę Wam u mnie teścia brak.. ale za to teściowa i to jaka :wściekła/y:
zawsze swoje 3 grosze wtrąci itp. był okres że jej przeszło ale ostatnio znowu swoje mądrości (uszczypliwości) głosi:baffled: dodam że nawet dziś podniosła mi ciśnienie wiec SZCZERZE ZADZROSZCZE fajnych tesciów . Wiem napewno że będzie się wtrącała do wychowania bo mi już napomkniała coś w tym temacie:szok: a mieszka .... obok mnie :crazy:
Ale jak to się mówi trzeba mieć nadzieję żę będzie oki :-(

reklama
agutek79 ja też chociaż nie raz wiadomo jest trudny okres w każdego życiu nie oczekliwałam pomocy, sami sobie radziliśmy i tak jest najlepiej, bo później co do czego może być jakieś wypominanie, a ja wole żeby tego nie było...

Kati82 współczuję ci ja jestem pewna, że pomimo tego, że mam dobrą teściową i tak będzie chciała coś mi tak mówić jak mam co robić, już gadała, że przez pierwszy miesiąc będzie nam kąpać dziecko, bo ja nie dam rady, bo będe po porodzie i nie będe też wiedzieć jak,a mój mąż jak to mąż, że super i wogóle. Ja mu mówiłam, że ułomna nie jestem kąpałam już małe dziecko i jakiś czarów nie trzeba, ja wiem, że ona chcę pomóc, ale ja sobie dam rady. Ona będzie aż za dobrą babcią, bo już swojej córce tak rocznego dziecko rozpieściła, że teraz nie dają sobie radę z nim, a tak go upaśli jest grubiutki jak nie wiem :)

Witam Was wszystkie troche mnie nie było ale praca mnie męczy i chodzę wcześniej spać.
Pozwolę się wtrącić w wątek TEŚCIÓW , po pierwsz zazdroszczę Wam u mnie teścia brak.. ale za to teściowa i to jaka :wściekła/y:
zawsze swoje 3 grosze wtrąci itp. był okres że jej przeszło ale ostatnio znowu swoje mądrości (uszczypliwości) głosi:baffled: dodam że nawet dziś podniosła mi ciśnienie wiec SZCZERZE ZADZROSZCZE fajnych tesciów . Wiem napewno że będzie się wtrącała do wychowania bo mi już napomkniała coś w tym temacie:szok: a mieszka .... obok mnie :crazy:
Ale jak to się mówi trzeba mieć nadzieję żę będzie oki :-(

Witam Kati82 doskonale Cię rozumiem, ja też nie mam wspaniałej teściowej, teściu z resztą też ma swoje jazdy, nie możemy na nich liczyć, nawet już nie chcemy i na to nie liczymy. Moi rodzice są zupełnie inni i za to ich kochamy najmocniej na świecie:)

Moj mąż jest jedynakiem, jednak traktują go jak obcego, nigdy, przenigdy żadnej pomocy i wsparcia z ich strony, jedynie ciągłe roszczenia i pretensje, żałosne jest to wszystko i przykre, ale nie zaprzątamy sobie już tym głowy;) Bo nie warto.

Witam was dziewczyny :-)
Widze ze temat tesciow nadal w toku,wspolczuje dziewczyna ktore maja zatargi ze swoimi tesciami,jest to na prawde przykre,mam nadzieje ze znajdziecie dziewczyny sile w sobie zeby sie nie dac im ;-) Wczoraj zapowiadalo sie na deszcz a popoludniu niebo nagle zrobilo sie niebiesciutkie i czysciutkie,i super sloneczko swiecilo :-D posiedzielismy na dworze w ogrodku z moim A.Zrobilam koktajl mleczny,mniami :-D az mi slinka cieknie na sama mysl o nim :-D Dzisiaj jest tak samo swietnie na zewnatrz,sloneczko swieci i wieje lekki wiaterek ale jest przyjemnie w sloneczku i tak cieplutko :-)
Pytanie teraz z innej beczki dziewczyny :-) czy wy juz stosujecie jakies preparaty dla kobiet w ciazy do pielegnacji skory czy tylko jakies balsamy.Ja osobiscie stosuje balsam do skory suchej i czasem oliwke dla dzieci,tak na zmiane zaleznosci co mam blizej pod reka :-D Ale sie wlasnie zastanawiam czy moge tak stosowac czy takie balsamy albo ta oliwka nie szkodza fasolce?? :-)

Ssabrinaa ja też narazie zwykły balsam jak mam więcej czasu to masuje brzuszek oliwka, ale drugi dzień z rzędu swedzi mnie skóra na brzuchu :( to moja druga ciąża i na pewno szybciej urośnie mi brzuchol(już urósł) wiec niebawem zaopatrzę sie w jakiś krem dla kobiet w ciąży.
Zwykłe balsamy , a tym bardziej oliwka nie powinny szkodzić fasolce, należy na pewno odstawić kremy anty-celluitowe (niestety)

Raczej nie zaszkodzą - zwłaszcza oliwki dziecięce. :-) Polecam oliwkę Hipp, zawiera tylko wartościowe, olejki roślinne i pięknie pachnie :-)

Ssabrinaa na ebay'u można zamówić dobry olejek na rozstępy Bio Oil,ja sie powoli zaczne za nim rozglądać, a w tesco kupisz krem do brzuszka.

U mnie też brak koncepcji na obiad, rano cierpie na jadłowstręt, więc szykujemy sie na spacerek. Udanego dnia Wszystkim życzymy

reklama
Ssabrinaa na ebay'u można zamówić dobry olejek na rozstępy Bio Oil,ja sie powoli zaczne za nim rozglądać, a w tesco kupisz krem do brzuszka.

U mnie też brak koncepcji na obiad, rano cierpie na jadłowstręt, więc szykujemy sie na spacerek. Udanego dnia Wszystkim życzymy

U mnie jadłowstręt pojawia się dopiero wieczorami a rano jem 3 śniadania i dwa małe obiady ;-)
Ja za niedługo zacznę stosować balsamy takie jak np ziajka dla mam lub perfecta dla kobiet w ciąży. Są super, w poprzedniej ciąży stosowałam za to krem z masła kakaowca można se do d... wsadzić.
Zacznę używać kremów jak tylko przyjadę do UK do mojego masowacza brzuszkowego ;-) on to dopiero potrafi masować :-)

Ostatnia edycja:
Do góry