reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ssabrinaa spanie w ostatnim trymestrze ciązy to istny kosmos :tak: Zwlaszcza dla tych mam co lubią pozycje na brzuchu. Ja cale swoje zycie tak spałam, a od ciązy sie odzwyczaiłam i nawet później spałam głównie na boku.
A jeśli chodzi jeszcze o spanie z większym brzuszkiem to zaleca sie spanie tylko i wyłącznie na boku. Ze względu na to iż spanie na plecach, na wznak może być niewygodne lub szkodliwe dla dziecka. Cos tak czytałam, nie pamietam teraz dokladnie powodów. Ale dziecko naciska też na jakieś nerwy matki.
Na boku mozna spac wkladajac poduszke miedzy nogi :tak: To troszke ulgi przynosci w zaawansowanej ciąży.

spanie na plecach w wysokiej ciazy grozi raczej matce a potem dziecku:) poniewaz brzuch naciska na zyly i krazenie nie jest takie dobre. No i oddycha sie gorzej mozna zaslabnac:)

reklama
spanie na plecach w wysokiej ciazy grozi raczej matce a potem dziecku:) poniewaz brzuch naciska na zyly i krazenie nie jest takie dobre. No i oddycha sie gorzej mozna zaslabnac:)

No i własnie.
Ale czytalam tez cos o ułożeniu dziecka odnośnie tego tematu. Leżąć na plecach to troche tak jakby ono leżało na główce.
Nie wiem ile w tym prawdy, bo sie nigdy nie zagłębialam w temat.
Ja i tak wole na boczku :-)

witam miłe panie . Mdłości ja mam jak cholera mam takie dni że cały czas wymiotuje a następnego dnia nic . schudłam 2 kilo ..... jeść nie mogę .mam mega jadłowstręt .nic mi nie pomaga . jem tylko suche skórki od chleba ,,,, jak koń :-D .

CO DO MDŁOŚCI ja pare razy ściskałam wc ale dziwnie o 1 w nocy i dziś pierwszy raz około 13 ale chyba zjadłam za ciepły chlebek do końca dnia będe na kisielku i kaszce ryżowej :) a co mi tam ale te dolegliwości są okropne jak trzeba pracować ja mam tydz.wolnego wiec się trochę pobycze. miłego dnia wszystkim

andrzelika, kojarzę tylko gdzie jest Twardogóra :)

laski, jak ja Wam współczuję tych mdłości, mam nadzieję, że Wam szybko miną! mnie dzisiaj chwilę muliło, jak pojechałam do pracy, ale tam mam pełno szkodliwych oparów więc pewnie od tego mi było niedobrze...

szefowa już wie o ciąży, ucieszyła się, pogratulowała, przyjęła do wiadomości, kazała o siebie dbać itd, teraz zastanawiają się, co mają zrobić, jak mnie nie będzie, czy przyjąć kogoś nowego, czy jak, sama jestem ciekawa, co postanowią, następna wizyta w robocie za 2 tyg, muszę podrzucić L4 :D

no, a ja po zakupach, taaaaaaaa, chciałam sobie kupić spodnie, a oczywiście kupiłam totalnie co innego niż chciałam, czyli buty, t-shirt i koszulę hehe, bosko ;) mierzyłam spodnie ciążowe w H&M, ale wszystkie były na mnie za krótkie :( muszę szukać dalej, tylko ciekawe gdzie ;p

a u nas dzisiaj deszcz, szaro buro, nic tylko spać, czekam na męża aż wróci z roboty, obiad już się partoli :D

Co do tego spania na plecach to ja czytałam że dziecko uciska żyłę główną i to źle wpływa na dziecko i na matkę i może to powodować hemoroidy. Powinno się spać przeważnie na lewym boku bo prawy też coś może uciskać.
Idę sprawdzić co u małego bo teraz moja siostrunia się nim zajmuje, ze szkoły wróciła i ma trochę czasu :-D

No to dobrze wiedziec o tym spaniu na plecach w zaawansowanej ciazy :tak: Do mnie wlasnie dzwonila moja polozna,i wizyte mam za 2tygodnie 21.04 :tak: wstepna wizyta i nic sie nowego nie dowiem czego nie wiem teraz :tak: No ale chociaz juz wysle papiery o moje pierwsze USG :-D ale i tak na to bede musiala jeszcze poczekac jakies 5-6 tygodni :oo2: nie wiem czy wytrzymam tyle czasu.U mnie apetyt rosnie,czasem mnie mdli po jakims jedzeniu ale pawika tylko puscilam raz i mam nadzieje ze to juz sie nie powtorzy :-) i wspolczuje wam dziewczyny ktore macie nudnosci cale dnie,jest to poprostu wielka meczarnia.pogoda sie zepsula u mnie,dzisiaj jest chlodno i taki mocny i chlodny wiater dzisiaj wieje a ja musialam isc do Collegu dzisiaj a potem do banku,po powrocie zaserwowalam sobie cieplutka herbatke z cytrynka i miodem od razu mi bylo cieplej :tak::-D

reklama
Dziewczyny co robicie z mdlosciami. Ja już nie daje rady. Od jakiegoś tygodnia dzień zaczynam od rozmowy z klopem a potem mdłości mnie trzymają tak do 17. Nic mi sie przez to nie chce robić. Najchętniej bym lezala i przesypiala. Pochwałę sie tez ze w piątek pierwszy raz widziałam moja dzidzie i widziałam serduszko jak bije. Cudowny moment. Jestem już dużo spokojniejsza, ale i tak wciąż obawa pozostaje.
Pomóżcie plis z tymi mdlosciami.

Gratuluję widoku dzieciaczka. Z mdłościami mam tą samą sytuację, tyle, że ja budzę się i zasypiam z mdłościami i nie odstępują mnie ani na krok przez cały dzień, jem mam mdłość, nie jem, też je mam. Masakra. Staram się to przespać. Żadne specyfiki domowe i niedomowe mi nie pomagają.

Ja też nie mogę spać już na brzuchu i też już nad tym ubolewam, próbuję się troszkę oszukać odpowiednio układając się na mężu :) On nie narzeka, więc na razie problemów z zaśnięciem nie mam :)

Justynaz - witam serdecznie i gratuluję.

Julieet - ubrania ciążowe są jeszcze w C&A, ale wybór też marny :) Po prostu nie ma się w co ubrać.

Ostatnia edycja:
Do góry