reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Julieet zazdroszczę Ci tego grila, narobiłaś mi smaka, a ja mieszkam w bloku i o grilowaniu mogę zapomnieć :-( Udanych zakupów, ale nie inwestuj w drogie staniki, bo zaraz bedą potrzebne nowe .aaaaa jak już brzuch jest duży, duży to sie prawie nie spi, tylko sie cały czas myśli o tym jak ubranka w szafce poukładać, gdzie łóżeczko ma stac itd.....

Kati82 mam ten sam problem z cyckami, które i tak nie należa do najmniejszych, a jak pomyśle o tym jak zacznie sie w nim zbierać mleczko....co do brzucha, to tez mi już przeszkadza jak sie zginam, ale waga ciągle stoi w miejscu.

Winki80 nie wiem co na mdłości, bo mi dokuczają tylko rano przy pustym żołądku,wiec śniadanie załatwia sprawę. U Ciebie to juz widze powazniejsza sprawa, więc może poradź sie lekarza, bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla Dzidziusia. Z takich naturalnych środkow to na pewno imbir, no zaraz na pewno odezwą sie Dziewczyny, które mają więcej do powiedzenia w tym temacie. Niestety każda z nas przeżywa to inaczej. Ale zobaczysz minie pierwszy trymestr i będzie OK

reklama
juliet z wrocłwia mamy z mężem kolege sebastiana :) ale wątpie że Wracław taki mały i też go znasz :) ma synka ja tez jestem wiśniakiem :))) hi hi wyprowadzilismy się z poznania ale do miasta mamy blisko a tu spokuj cisza i takie tam dziś oznajmilismy rodzicą że będą dziadkami :) co do mdłości to dziewczyny coś pisał o inbirze i migdałach ja nie mam mdłośći wymoitowałam ze 3 razy i to o 1 w nocy he he mam nadzieję że na tym skończe karierę toaletową :)

co do balonów zaczynałam od dużego c zobaczymy w listopadzie na jakim rozm.sie zakończy he he ja myśle o takich rozciągliwych stanikach a'la sportowe takie miekkie bo w usztywnianych bardziej mnie piersi bola - jeszcze śpie na brzuchu póki moge bo potem będzie mi tego dlugo brakowalo kosztem obolalych balonow, co do spania z brzucholem nie moge sobie tego wyobrazic ciąza to niezle wyzwanie co nie:cool2:?

Jesli chodzi o zakupy biustonoszów to tez zakupiłam niedawno takie bezszwowe bez fiszbin i musze je szczerze polecic.

BRUBECK BIUSTONOSZ BEZSZWOWY SPORT BRA 2kolory 70C (1508631371) - Aukcje internetowe Allegro

Nie daje rady już chodzic w sztywnych biustonoszach, bo mam zbyt wrażliwe piersi. Zakladam te usztywniane tylko na szczegolne okazje. :tak:
Mozna też pomyśleć juz o biustonoszu do karmienia i nosic go od teraz ;-) Przyda sie po porodzie a wiekszosc z nich sa strasznie wygodne.

Na brzuszku tez nie spie odkad wiem o ciaży. Gdy zdarzy mi sie przekrecic tak ze brzuch styka mi sie z łóżkiem od razu czuje ból, jakby gniecenie :no: W pierwszej ciazy dłużej moglam spac na brzuchu, a uwielbiam tą pozycje :-D

winki80 na delikatne mdłosci powinny pomoc sucharki czy inne suche przekaski (herbatniki, krakersy, pieczywo chrupkie itp). Moja szwagierka wymiotowala bardzo długo i dostala od lekarza jakąś branzoletke co ma zapobiegać temu. Mówiła, ze troszke pomogło. A jak nie to zapytaj gina co mysli o witaminie B6 lub specjalnych tabletkach na mdłosci dla kobiet w ciązy (zazwyczaj te tabletki zawieraja wlasnie wit B6)

Ja już wcześniej pisałam o tym że Rennie można stosować na zgagę lub na mdłości w ciąży. Mnie imbir nie pomagał w ogóle. Idę uśpić małego terrorystę bo dziś mi daje popalić od samego rana.

Witam sie dziewczyny poniedzialkowo :-)
U nas weekend minal swietnie ale strasznie szybko,pogoda nam dopisywala,bylo cieplutko i slonecznie tylko pod wieczor w niedziele chmurska sie zebraly i zaczelo padac :tak: Mnie tylko mdli troszke rano zawsze ale to z glodu pewnie bo po sniadanku zawsze przechodzi.
winki80 probuj zajadac sucharki albo pij herbatki imbirowe a do potraw wcieraj swiezy imbir ale jesli Twoje wymioty beda sie tak utrzymywac caly dzien to ja bym poszla sie zobaczyc z lekarzem bo jednak jest to niezdrowe dla Ciebie i Twojego malenstwa.Lekarz poradzi ci cos albo da jakies witaminy na wstrzymanie tych nudnosci.
Ze spaniem i pozycja tez mam problem,czasem minie dosc dlugo czasu zanim zasne a tak to sie wierce i krece w lozku:oo2: Tez lubialam zasypiac na brzuszku ale teraz nie bardzo moge zasnac,piersi czasem mi dokuczaja raz sa bardziej wrazliwe a raz mniej.Wczoraj nie moglam ulezec na plecach jak sie tylko przewrocilam na plecy to mialam uczucie ze zaraz zwymiotuje,czulam ze wszystko mi sie cofie :oo2: wiec na boku jakos mi sie udalo zasnac :tak:,i sie zastanawialam jak to bedzie pozniej,ja teraz mam problem a co dopiero jak mi brzuszek urosnie :oo2:

Ssabrinaa spanie w ostatnim trymestrze ciązy to istny kosmos :tak: Zwlaszcza dla tych mam co lubią pozycje na brzuchu. Ja cale swoje zycie tak spałam, a od ciązy sie odzwyczaiłam i nawet później spałam głównie na boku.
A jeśli chodzi jeszcze o spanie z większym brzuszkiem to zaleca sie spanie tylko i wyłącznie na boku. Ze względu na to iż spanie na plecach, na wznak może być niewygodne lub szkodliwe dla dziecka. Cos tak czytałam, nie pamietam teraz dokladnie powodów. Ale dziecko naciska też na jakieś nerwy matki.
Na boku mozna spac wkladajac poduszke miedzy nogi :tak: To troszke ulgi przynosci w zaawansowanej ciąży.

reklama
Witam dziewczyny jak tam dzionek mija?? U nas brzydka pogoda, ale wczoraj za to było super robiliśmy grila, kiełbaski zjedliśmy karkóweczka się robiła na grilu na chwile skoczyliśmy do sklepu, a karkówki nie ma :p Normalnie byłam w szoku mój kochany pies labrador to taki łakomczuch, że ściągnął gorąco karkówke z grila i zjad hehe, trzeba było następną grilować od nowa, ale pies miał wyżere to śmiech był jak nie wiem...

Julliet- Ja do wrocławia mam 60km częstko kiedyś tam bywałam, bo mam kumpele no i na zakupy się większe jeździ do korony jak to większość ludzi z naszych stron czy do cinema... Mieszkałam kiedyś jeszcze bliżej w Grabownie Wielkim i w Twardogórze, ale nie wiem czy znasz te strony :p

Do góry