reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej:) Trochę czasu mi zajęło znalezienie obszernego forum, ale w końcu się udało :)
Mam termin na 7.11 , Jestem ze Szczecina i póki co nie wiem jakąż to istotkę noszę pod sercem :)

reklama
AniaSm, winki, dokladnie, nie mozemy przeliczac naszych zarobkow czy dodatkow na zlotowki bo nie zyjemy w Polsce a koszty utrzymania w krajach w ktorych zyjemy sa znacznie wyzsze. W polsce pracowalam w firmie ktora organizowala przejazdy autokarowe do Szwecji i Norwegii i pamietam ze jak kiedys bylam w Norwegii to na nic nie bylo mnie stac, ceny doprowadzaly o zawrot glowy. Dlatego teraz jak rozmawiam z kims o kosztach czy zarobkach w ire to zawsze porownuje to €1=PLN1, wtedy to ma jakis sens, ja za chleb place €2.
Koszty utrzymania dziecka nie sa jakies drastyczne tutaj, napewno latwiej niz w polsce ale €140 na miesiac zdecydowanie nie wystarczy, juz nie wspomne o zlobku/przedszkolu.
Chociaz widze ze Skandynawia daje mama lepsze warunki niz Irlandia.

Julianna witam na naszym forum:)
Kasiente ja mam zrobić badanie przesiewowe z krwi i obciążenie glukozą 50mg -więc chyba tak jak ty miałaś, i mi gin mówił, że jeśli wyszłoby coś nie tak to powtórzymy. Trzymam kciukasy żeby u Ciebie tym razem wyszło mniej ;)

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki:-)
Dziś wyjątkowo dobrze spałam, padłam wykończona wczorajszym jeżdżeniem i buszowaniem po sklepach :-)
Rodzice jadę na wczasy i chcą żebym się z nimi zabrała, jeszcze nie wiem czy pojadę.
U nas ochłodzenie i leje

hey dziewczyny ja już dawno po śniadanku u nas pada ciągle :/ a dziś zaspaliśmy z mężem obudził się za 10 szósta budzik chyba nie dzwonił, albo tak spaliśmy jak zabici, ciekawe, czy zdąrzył podpisać listę, bo jak się nie zdąrzy to o 7 godz się to robi i już za godzinkę ci nie płacą lipa jak nie wiem.

onanana, nimfii- oczywiście ja dorabiam sobie w domku nawet lepiej w domku, bo wszystko dla siebie, a nie z tego procent, ale teraz w ciąży wole nie kombinować i zrezygnowałam wtedy kiedy zaczełam plamić, jednak tu się unosi ręcę wdycha się chemie, nie raz czułam jak mnie coś ciągnie w brzuchu, gdy robiłam włosy teraz tylko męża i rodzinke czasem obetnę, a tak dopiero po porodzie mam zamiar zdarzyło się, że dziewczyna mnie ubłagała tak żebym jej włosy zrobiła i mówiła, że nawet będzie na podłodze siedzieć byle bym tylko mogła jej zrobić no to już zrobiłam, ale kiepsko później się czuje brzuch mnie boli. Chciałabym otworzyć swój zakład, u nas z dotacją jest ciężko, bo jest 80 chętnych, a tylko 18tys. już kiedyś się starałam i nic. A jednak żeby otworzyć coś trzeba mieć te 20tys najmiej.

hej laseczki:-):-) mój D. pojechał już remontować i ja znów cały dzień sama, ale mam nadzieję że autko już będę miała zrobione to pojadę do szwagierki na ciacho urodzinowe i w ogóle załatwić kilka spraw, bo wczoraj cały dzień przesiedziałam w domu i umieram z nic nierobienia. Oczywiście mogłabym posprzątać, ale tego to mi się nie chce robić;-)
Gola ja mam tak samo z krzywą jak Ty. 50 mg, i jak coś będzie nie tak to powtórka.
Kasiente trzymam kciuki żeby powtórka wyszła lepiej &&&&&&&&&&&
Julianna witaj wśród nas, na pewno będzie Ci tu dobrze;-)
Andrzelika, pewnie w ciąży lepiej żebyś nie wdychała tych świństw jakie są w farbach itp. Ale ogólnie fajnie, ze masz możliwość dorobić sobie w domku;-)

Witamy nową mamuśkę serdecznie!!!

Cosik się wreszcie ochłodziło...ja tak właśnie piję poranną kawke i dumam , tzn. walczę z moim uzależnieniem , bo na moim nowoodkrytym lumpie jest dzis nowy towar:-D

Miłego i bezstresowego dzionka dziewczyny!!!

hehe Majuśka, co masz walczyć ze sobą??? Jedź, szukaj, kupuj!!! Cóż nam więcej w życiu zostało??? hihihi

Hej dziewczyny!! Ja dzisiaj dzień zaczęłam niewesoło, pożarliśmy się z A. dość mocno, prawie wyszedł trzaskając drzwiami ale się opamiętał, wiedziałby, że po czymś takim mógłby się do mnie już nie odzywać. Jakoś się pogodziliśmy zanim wyszedł do pracy, ale ja tak w biegu nie lubię, bo potem i tak jest mi smutno, wolałabym usiąść i się przytulić mocno a nawet na to nie było czasu :( Wiem, że to była moja wina, bo jestem nerwowa, ale jego nie obchodzi, że w ciąży hormony, zawsze tylko mi zarzuca, że co chwila się o coś obrażam. A ja czasem nie umiem nad tym zapanować i nie wiem co mam robić... :-(
Na dodatek na całym osiedlu nie ma od wczoraj wieczór ciepłej wody "do odwołania" i nie wiem co to ma znaczyć, bo nie mogę ani umyć siebie, ani naczyń i zdenerwowana chodzę, bo syfu wręcz nie znoszę. Pojadę potem do mamy i u niej wezmę prysznic, bo cały dzień brudna latać nie wytrzymam.

Co do tematu socjalu, to nam nic nie będzie przysługiwać, bo ja nie pracuję i nie pracowałam na stałą umowę praktycznie nigdy - dorabiałam sobie tylko dawaniem korków, z resztą jak na 3 osoby to nam z obecnej pensji A. zabrakłoby paru groszy, a z tej nowej to nawet nie opłaca się liczyć. Ale chociaż to dobre. W Skandynawii socjal jest chyba najlepszy ale jednak to prawda co pisała winki - jest dużo arabów i innych nacji, które tylko po to przyjechały do kraju i socjal pobierają żeby żyć jak królowie, a reszta uczciwie zarabia.
Do pracy pewnie wrócę po roku, nie chcę za bardzo wcześniej bo musiałabym to jakoś pogodzić ze studiami, a to ciężko. A za rok pewnie żłobek dla małego, bo nie wyobrażam sobie siedzenia w domu cały czas. Teraz siedzę już trochę i to dla mnie za długo zdecydowanie.

hej listopadowe rybki :)))
nimfi- zazdroszczę maszynki do waty podaj adres będe codziennie na tą przyjemność uwielbiam ja :))))) zawsze gdzie jest możliwość zakupu biorę podwójną taka moja słabość !!!! kochana nie przejmuj się że rzeczy na Tobie nie leżą ,ja tak mam od paru miesiecy i się pogodziłam już z tym ,jak schowałam głęboko to w co się nie mieszczę ,to niewiele tego mi zostało z bielizną naczele :) ale spoko jesteśmy w 6 mc ciąży i już nie da się tego zmienić widziałam w galerii Twoj brzuszek jest śliczny i zgrabny !!!!

Ktos inny pisal o tej wacie cukrowej i ciuszkach ;-) Nie ja :no::tak:

julianna witamy! :)

andrzelika taka zaleta pracy fryzjerki ze mozna zrobic cos na "fuche" w domq :) Sama szukalam jakichs dodatkowych zajec domowych, ale nie znalazlam nic uczciwego. wiekszosc pracodawcow pracy chałupniczej to oszusci :(
A te dotacje to z Uni Eu. staralas sie brac? moja ciocia rozwarzala zeby zapisac sie do jakiegos programu w Urzedu Pracy gdzie dawali na start chyba 20tys zl. Ona jest fotografem i chciala miec wlasny salon foto. Ale nie zdecydowala sie bo w tym programie jest jakos tak ze jak biznes ci nie wypali to po roku trzeba im oddac kase.

Ostatnia edycja:
reklama
winki mi wszyscy w koło polecają ten stojak pod wannę. Akurat koleżanka ma do sprzedania, wiec biorę;-)

kassiente powodzenia na powtórnej glukozie! I życze miłego weekendu na Mazurach!

Kati82 miłego podglądania dziś Dzidziolka!

Julianna witaj i napisz coś wiecej o sobie:-)

ponko wiem dokładnie co czujesz. Mój maż też nie rozumie czemu się tak często denerwuję i smucę:baffled: Trzymaj sie Kochana!

Oj ja tez dzis o wiele lepiej spałam! Jednak zupełnie inaczej sie spi jak jest tak chłodno i rześko:-) Tylko szkoda, ze tak główka boli od tych wiatrów.

Ostatnia edycja:
Do góry