reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Wpadam tylko na moment dziewczyny zameldowac ze wkoncu przebil sie nam zabek !!! Mamy pierwszego zebola dolna prawa jedyneczke :-)
Odezwe sie po powrocie lasencje ;-)
Trzymajcie sie kochane ;-):-)

reklama
Dzień dobry:-):-D

Ssabrina
gratulacje na tego ząbka, wypoczywajcie, czekamy na Was
Ankusch ale przypadek no nie wiarygodne ciekawe co z tego wyniknie, biedni rodzice nie wiedzą co ich czeka jestem ciekawa co wyjdzie z badań,
ile Martynka ma już ząbków?, to ty masz taka siostrzyczek fajnie, trochę cię odciąży od małej pobawi się, powygłupia się na długo przyjechała do Was? długo ci pospała fajnie moja też ostatnimi czasy tnie takie drzemki po 2,5-3.00 godz.:tak: ale dziś coś jej się odwidziało i 1 drzemka trwała tylko 30min., teraz ucina sobie już 2 drzemkę trochę wcześniej ale co tam nich tylko pośpi jak najdłużej:tak:
Julinna wszystkiego najlepszego na 10 miesiąc oby mały dał ci troszkę odsapnąć a mąż kiedy wyjeżdża nie wiem czy dobrze kojarzę ale coś pisałaś że do pracy za granicę ma jechać?
Aneczka zdrówka dla małej ;-)
Marttika oby już tak zostało a ty mamuśka korzystaj i pośpij sobie dłużej, :tak:

my dziś pospałyśmy do 6.00 jestem w miarę wyspana :tak:
ale u nas straszna duchota nie ma czym dychać:szok:

Miłego dnia kochane mamusie :tak:
2.gif

Winki jeszcze sobie zrobie kolorek na wlosy ciemna wisnie i jak sie odstrzele na chrzciny to potem na pewno wrzuce foty na FB ;-) teraz robie sporo zdjec dzieciom ale wierz mi ze swoje zdjecia mam sprzed kilku msc ostatnie :p chrzciny mamy impreze w resteuracji,obiad i deser.

Ostatnia edycja:
Piszecie co umieja maluchy to i ja krotko wspomne. Pisze z telefonu wiec krotko ;-)

Kuba zaczyna sie wspinac po wersalce i krzeslach. Sciaga zabawki z niskiej poki. Uwielbia bawic sie drzwiczkami od szafek choc sa zarzepowane to i tak nieraz rozepnie.

Gada w kolko "mama" i "nie nie". cos nagralam wiec jak bedzie okazja wrzuce na FB.

Pelza szybko i troszke juz na czworaka raczkuje.

Zjada glownie papki albo warzywka do raczki, a grudkowych obiadkow nie chce.

nadal malo ma wloskow i ani jednego zeba :p

mirelka Martynka ma już 7 ząbków.I na dole dwójkę drugą widać już niedługo i chyba coś na górze się kroi;-)A siorka była prawie tydzień nom to najmłodsza trafiła się :-D dziewczyny za sobą szaleją siostra nauczyła mówić małą Beti hehe bo ma na imię Beata:-DMłoda pospała 3,5h szok dziwnie się nudziłam i teraz z 30min i zryw.

A wyniki takie sobie nie jest źle niską ma trochę hemoglobinę mam jej dawać warzywka itp co ma żelazo i przed szczepieniem przed rokiem wpaść po skierowanie znowu aby na szczepienie mieć wynik.

Martynka
Macha papa,brawo,tańczy,wstaje sprytnie przy meblach,łóżku,ścianie i po czym popadnie bardzo często trzymając się jedną ręką ,kuca,chodzi krokiem dostawnym,ma 7 ząbków,je większe kawałki,czworakuje,siada z leżenia,robi hał hał na pieska,dużo gada po swojemu,tata,mama i ręce przy tym wyciąga,ogólnie to jest bardzo szybka i szybko się nudzi nie lubi siedzieć w jednym miejscu

Dzien doberek!

Sabrina
- gratuluje zabka!!! :-)

Winki - uzywam testow owulkowych i im ufam - w ten sposob zaszlam w ciaze z Mia. :tak: Poza tym obserwacja ciala: sluz, badanie szyjki... ;-) No i po roku staranek o Mie wiem, ze owulki mam pozno, ale w 30 dc to ja jeszcze nie mialam!!! :szok:

Mirelka, Margana - dzieki! :-) Jeju, mam nadzieje, ze tym razem nie zejdzie nam rok na staraniach...

Od dzis M. juz w pracy po 4 tyg. tacierzynskiego... :eek:

Ostatnia edycja:
Hello mamuśki!!

U mnie upałów ciąg dalszy, dziś znowu 38C. Korzystaliśmy więc, było opalanko w ogrodzie, kąpiel w basenie i znowu opalanko. Jeść się nie chce przy tych upałach, co akurat jest pozytywem, może schudnę :-)

Mała jest jak pershing - gania na czworakach jak szalona, od wczoraj ma radochę w uciekaniu, my do niej "zaraz cię złapię" a ona w bieg, po chwili się zatrzymuje, siada, obraca się i patrzy czy ją gonimy, i potem dalej ucieka, a wszystko z piskiem radości. Umie swobodnie wstawać i siadać przy czymkolwiek, czego można się przytrzymać, chodzi swobodnie trzymając się a to mebli, a to naszych rąk. Je właściwie wszystko, lubi każdą zupkę i każdy obiadek, czy to płynne czy z kawałkami. Świetnie radzi sobie z jedzeniem rączką, wczoraj np. dostała pudełeczko z ćwiartkami jabłka i sobie jadła. Robi kosi-kosi, brawo, papa, pokazuje gdzie jest nosek, głowa, broda, potrafi wskazać i podać zabawkę.

Cudowne to moje dziecko!! Śpi już całe nocki, jeszcze tylko popracujemy nad snem w dzień i będzie ideał :-)

Dziś i jutro są mega obniżki w SuperPharm, jak macie u siebie to polecam zajrzeć, ja się obkupiłam.

julianna - sto latek dla Olusia!!

marttika - kochana uwierz mi, można z zamkniętymi oczkami po łóżeczku łazić jak się nie chce spać, u mnie tak jest w dzień, plus wrzask

ankusch - dziś rano było o wcześniakach w tv, babce urodziło się dziecię w 25tc i już 5mies jest w szpitalu, a i potem pewnie będzie ciężko z rozwojem. To są też mega problemy. Mój wcześniaczek z 36tc wypada przy tym jak superbohaterka i siłaczka.

ssabrina - gratki zębola!!

nimfi - udanych chrzcin, na pewno będziesz wyglądać rewelacyjnie!!

mary-beth - no to faktycznie masz późno te owulki, ja za to mam mega wcześnie, ok. 12dc

gola - ty nie szukaj wi-fi tylko górskiego powietrza :-)

Cześć Dziewczyny. Normalnie szlag mnie trafia, w sobotę nam padł internet, dziś mam z powrotem, ale ile razy zaczynałam czytać bb, tyle razy coś mi przerywało, myślałam, że teraz będę miała chwilę, specjalnie wysłałam mojego pod prysznic a już słyszę, że woda przestała się lać:baffled: Dzisiaj Franek pięknie spał w nocy, obudził sie dopiero po 5-tej na mleczko:-) od kilku dni uskuteczniamy samodzielne zasypianie bez mleka, dostaje owsiankę z kaszką na dobranoc i tyle, szło pięknie, ale dziś zasypiał godzinę:szok: mam nadzieję, że przynajmniej noc ładnie prześpi.
Gola młodszy syn siostry miał zapalenie wyrostka, ale zanim przyjął go lekarz, zanim dojechali do szpitala oddalonego ponad 30 km, wyrostem mu pękł i mały się sporo nacierpiał i długo należał w szpitalu. Bawcie się dobrze na urlopie!!!
Margana dzięki za miłe słowa dla mojej siostry. Jeśli chodzi o smoczek, to chcemy zaczekać aż Franek nauczy się zasypiać i przede wszystkim przesypiać noce, bo ostatnio strasznie mu się poprzewacało i zaczął się budzić kilkakrotnie:wściekła/y: ale to pewnie przez zmianę pokoju i przede wszystkim ząbkowanie! Super, że natka już zakończyła rehabilitację i jest już OK.
Angun gratuluję udanej nocki, oby więcej takich!
Ssabrinaa Ty też wypoczywaj:-) gratulacje ząbka!
Winki czasami mi też daje w kość siedzenie z Frankiem, szczególnie jak M.6 dni w tygodniu pracuje. Oli wczesnie zasypia... o której Ci się budzi? Franek też tak zasypiał, że wstawał kilkadziesiąt razy, teraz gaszę mu światło i wychodzę, wracam dopiero jak płacze.
Majuska najważniejsze, że Pati sie lepiej czuje a Ty przy "mężowskim boku" ;-)
Angie super, że Kingusia w coraz lepszym stanie, wiesz, że u mnie w domu wszyscy Wam kibicujemy!
Nimfii fajny "temat" zapodałaś;-)

Franek: raczkuje, siada, wstaje przy czym tylko się da, chodzi trzymając się ścian, mebli, czegokolwiek, robi kosi-kosi, tańczy, umie pokazać pieska i kotka, na widok auta robi brrrrrrum, umie bawić sie akuku, ucieka gdy mówimy mu "mam Cię" lub "dawaj go", daje cześć. Nie chce jeść jedzenia z grudkami, ale powoli uczymy sie jeść moich obiadków, więc coraz częściej je moją zupę ze zgniecionymi warzywami, jada owoce w kawałkach, ale nie trzyma sam butelki, bo szybko się irytuje i przestaje jeść.

Wiecie troche Wam zazdroszczę tych wyjazdów/ urlopów, mój będzie miał drugi urlop 2-tygodniowy i będziemy znowu będziemy w domu:-(

Cocca- kochana jak mu gasisz swiatlo ,jak za oknem wciaz jasno? U mnie jasno tak do 22. Klade go tak wczesnie bo trze oczka i jest marudny. Potem jak ja ide spac kolo 24 to daje mu nocne mleko na spiocha. I spi tak do 7. Jak tatus wstaje to przynosi mi go do wyrka i czasem oli spi a czasem koniec i wstajemy. Kiedys moglam spac a on sie bawil. Teraz tylko marzy by spasc z lozka.

Dzis bylam u kolezanki z basenu bobikowego. Byla tam jeszcze jedna panna z bobikiem. Byly wiec razem trzy dzieciaczki. Oli raczej zlew ,tylko czasem klepal Mateo, ale niestety zakochal sie w jego wielkich kolorowych ,grajacych ,swiecacych zabawkach Fisher Price. Ja nie znosze takich i nie posiadam. Ale niestety synek az rechotal sie w glos na widok glupiego gadajacego telefonu. Wiec w drodze powrotne zakupilam mu Fisher Price Little People ZOO. Nie za duze i nie za glosne ,a jednak ma guziczki do duszenia i wydaje odglosy.
Dziewczyny,jak nauczylyscie dzieciaki wszystkich odhlosw pieskowych ,kotkowych ,samochodowych ?
Po jakiemu mam uczyc Olinka ,bo w kazdym kraju te odglosy inne. U nas pies hauu-hauu a tu woow- woow. itd.

Oli umie: pieknie rcaczkowac ( przestal pelzac), mowic papa( caly czas) ,i wiele innych niepotrzebnych wyrazow ( po wczorajszym mama sie nie powtorzyla), umie robic pa -pa ( reaguje na polskie i szwedzkie) ,kosi -kosi, przebijac pione ,wspinac sie i stac przy meblach ,ludziach, ma dwa zeby, uwielbia siebie ogladac na zdjeciach, usmiecha sie zawsze jak mu sie robi zdjecie, umie sie pienie przytulac.
zdjęcie.jpg

Oleslaw w plastikowym raju:

reklama
Do góry