reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ssabrina no Sami też rewelacyjnie sie rozwija! Ale cwaniaczek, pusci sie, ale jak ktoś moze go złapać;-)Post juz sie chyba skończył, co? No i zyczę aby ten ząbek wreszcie sie przebił i dał Wam spokój!

maggipka to super, ze wszyscy lepiej funkcjonujecie!

mary-beth no to ładnie Mia sobie waży:-) Oby ta opóźniona owulka nie pokrzyzowała Waszych planów!

angie no to świetne wiesci! Super, oby juz wszystko tak gładko szło. I czekamy na posta z domciu!

winki gratuluje pierwszego mama! Na pewno bedzie teraz tego wiecej:-) Nie martw się, dasz sobie radę sama ze swoim szkrabikiem:tak:

reklama
Angie i znów dobre wieści, oby jak najszybciej do domku Was wypuścili &&&&
Winki Ty optymistka jesteś, na pewno znajdziesz jakieś dobre strony tego "Rajdka":tak:..no i masz nas jakby Ci samotność doskwierała bardzo;-)

Gola...wiedziałam, że neta znajdziesz:-D:-D...odpoczywajcie!!!! do chłopa nie dzwoń, niech potęskni;-)

Dziewczyneczki...u nas się okazało, że ta gorączka to trzydniówka, dzisiaj mi Paćkę wysypało...patrzcie jak to się człowiek całe życie uczy:-D Temperatura już spadła, a ona cały dzień bardzo grzeczna, więc chyba bedzie z górki...zęby wciąż buzują jednak tuż pod skórą:baffled: wróciłam spać do małżeńskiego wyrka...ale oczywiście wstaję do małej w nocy, jednak po chwili cycowania, zasypia dalej.

hej dziołchy :-)
czytam Was regularnie, ale przyznam szczerze, że jakaś deprecha mnie dopadła i nic mi się nie chce...
Filip obecnie jest na etapie ćwiczenia wspinaczki po schodach:szok: Tak więc ja ćwiczę razem z nim mięśnie dooopska i przy okazji swoją cierpliwość. Przestawił sie trochę ze spaniem (chodzi spać o 20 i wstaje po 7), w między czasie modle się o choć jedną przespaną całą noc :-)

U nas to troszke gorzej od kiedy Olek wstaje. Co go poloze to wstaje i tak czasem 20 razy,. Stoi sobie i gada do misiow na polce. Czasem tak do pol godziny. ale potem grzeczniutko zasypia.
jakbym slyszała o moim Filipku :-p

Majuska dobrze, ze to tylko trzydniówka, a nie coś gorszego. I najwazniejsze, ze przeszło!

marttika, winki Natalka od dwóch dni ma to samo z tym wstawaniem zanim zasnie:tak:Jak nauczyła sie siadać to tak było jakis czas z siadaniem, potem przeszło, więc teraz tez liczę na to, ze niebawem przejdzie. Jak juz przywyknie do nowej pozycji;-) Tylko ciekawe czy jak nasze dzieciaczki nauczą sie chodzic to tak będą chodzić po łóżeczku:-D

Witam się :tak:

marttika, Winki
u nas tak samo nim zaśnie to wstaje kilka razy oj czasem to trwa i nie mam cierpliwości biorę ja na ręce i zasypia w 5 minut
Winki z twoim podejściem do życia dacie radę
Majustka oj tak człowiek to się całe życie uczy, biedna Paćka z tą 3dnówką oby już było lepiej i ząbki się w końcu wykluły, spokojniej nocki
Nimffi zdrówka dla Was, udanej uroczystości
Angie super że wszystko tak fajnie idzie ku dobremu,
Ssabrina udanego wypadu do znajomych,może ząbek się już niebawem pojawi,
onanana witamy, super że jesteście zadowoleni za wakacji o to właśnie chodzi,
Gola ale Wam się pogoda trafiła oj opaleni wrócicie, korzystajcie,
maggipka oby tak dalej,
Mery-beth może właśnie to ten cykl, powodzenia w staraniach
Margana brawo z postępy Natalki,
Angun oby dzisiejsza nocka była udana, powodzenia
Alma twój mały to na prawdę pięknie się rozwija, mąż już w domciu?

u nas dziś taka duchota że szok,
cały dzień w cieniu żeśmy siedziały no i najlepsza zabawa dziś to bawienie się klamerkami :tak::-D

Juliana, potworek, ankusch i pozostałe mamusie co u Was :-)

Idę do wyrka
Spokojniej nocki

engel7.gif

Kochane, bardzo bym chciała móc na bieżąco z Wami plotkować i wymieniać się codziennymi opowieściami, ale po prostu nie mam kiedy, a jak już mam chwilkę, to brak mi sił.
Oluś chyba planuje kolejne ząbki, bo wróciłą nadprodukcja śliny i wszystko automatycznie ląduje w buzi.
Ze zmian.... Zrobił przedwczoraj dwa samodzielne kroki, więc pewnie niebawem wystrzeli. Sam z dnia na dzień odstawił się od smoczka. Co do spania... Winki pisałaś, że po całym dniu z małym masz na prawdę dość, bo do 17 jesteś z nim sama a po 19 idzie już spać.... Ja z tego powodu trochę chciałam przedłużyć to Olusiowe niespanie... ALe on w tym samym czasie zrezygnował z jednej drzemki i mi się całkiem rozstroił i obecnie nawet o 22.30 potrafi zasnąć. Plus taki, że z tata posiedzi, bo mój jak wychodzi z domu o 7 to wraca nie raz po 20.
Dzisiaj kończymy 10. miesiąc.... Jeszcze 2 i roczek :szok: JAKIM CUDEM??!!! przecież ja chwilę temu się dowiedziałam o ciąży :-D a tu zaraz pierwsza dżamprezka się odbędzie ;-)

Wczoraj Oluś poszedł w kimę po 22, i na szczęście wciąż śpi. W nocy mamy nie raz po 5-6 pobudek- u nas w bloku jest uuuupał ostatnio na noc, powietrze suche od wiatraka i małemu b. często chce się pić.
Miałam z nim kilka nocy wojen o picie mleka, ale już się poddał i obecnie zjada 3x180ml gęstej mieszanki. W ciągu dnia czasem mu jeszcze dam 120ml przez sen. Mały jest TAAAAAAAAAAAAAKI ruchliwy, więc wolę mieć pewność, że swoją porcje wapnia i minerałów potrzebnych do wzmocnienia kości dostaje ;)
Przeszliśmy z GERBER2 na HUMANA 3 ( po 10. miesiącu) i chyba mu to bardziej smakuje.
To chyba z grubsza tyle, lecę się teraz ogarnąć ( tak, jestem uzależniona od czytania bb, to moja prawie 1. czynność po otworzeniu oczu :-D) i może uda mi się nadrobić trochę odpisywanie Wam, dla odmiany ;);)

hej :-)
mój bobofrut chyba pierwszy raz w swoim życiu dzisiaj w nocy opuścił karmienie:szok: Jak poszedł spać o 21 tak po 5 dopiero dostał kaszkę :-) Z tej radości to zamiast spać to ja od 5 grasuję po domu:rofl2:
margana juz sobie wyobraziłam chodzące z zamkniętymi oczami po łóżeczku dzieci:laugh2: Wydaje mi się jednak, że to jest możliwe:-p
julianna wszystkiego naj naj dla Olusia :-) i gratuluje pierwszych kroczków :-)
angie a jak u Was? pewnie zmęczona jesteś, ale mam nadzieję, że masz same dobre wieści :-):*

Kurde skasowało mnie :wściekła/y:
mirelka spoko spoko u nas wszystko oki
Dzięki za pamięć kochana:-)Była u mnie siostra 12letnia kilka dni teraz mała dała popalić a poza tym mój ma urlop od wczoraj 2 tyg także jakoś brakowało mi weny na pisanie .
U nas ostatnio był meksyk mała z 3 nieźle dała mi popalić chyba ząbki tylko mama i ręce w górę wyjec maksymalny tata bee..katarek miła jeden dzień,wczoraj już sucho,nocki straszne,kupki jeden dzień luźniejsze,nic nie pasowało a dziś już oki bez przeciwbólowych;-)Byliśmy dziś na morfologii przed 15 wyniki i od razu wizyta u pediary ale był ryk na pobraniu maskara.Mała spi idę zaraz do wyra bo 4 noce prawie nie spałam nawet w dzień nie odsypiałam bo nie dała a z mężem nie chciała się bawić ani nic...(wczoraj bylismy w gościach od 17 a po 20 do nas się przenieślismy bo mała spać chciała i posiedzieli do 3 masakra)
angie dzielne kobietki jesteście jestem pełna podziwu dla was...ja to pewnie bym się załamała jestem słaba baba beksa na maxa a ty świetnie dajesz sobie radę trzymam kciuki aby wszytsko szybko się ustabilizowało ;-);**
goluś wypoczywaj babinko aby pogoda się udała tylko;-)My jakoś nie mogliśmy się zdecydować gdzie pojechać i pojeżdzimy po jednym dniu do zoo,spa,babci i znajomych nad jeziorko
onanana dawaj foty jestem ciekawa jak mieliście :) fajnie że wypoczełaś a młoda była grzeczna a że w nocy nie spała coś jej nie pasiło pewnie..

laski wczoraj koleżanka co pracuje na wcześniakach mi opowiadała że urodziło się dziecko w 29tc jako dziewczyna teraz ma miesiąc i jakby z łechtaczki robi się siusiak szok czekają na badania jejku ludzie to mają naprawę problemu jak się siedzi w domu to nawet nie wiemy co ludzie przeżywają ojj nawet nasza angie...nasze np.jak u nas kolki,problemy z oczkiem,cycuchami czy niby skóra z azs czy ząbkowanie to pikuś

spadam do wyra chociaż trochę poleżeć młoda śpi 45min

Julianna wszystkiego najlepszego dla Olusia na 10mc
ankusch ale jaja z tym dzieciątkiem
winki superaśny ten filmik jak Oluś gada do misi, fajne sa takie małe dzieciaczki

mój glizdon ucina sobie drzemkę, wczoraj byliśmy u lekarza(katar, kaszelek, ropiejące oczka)mojej nie było jakiś inny był w zastępstwie, ale nie kumaty, wszystko musiałam ja mu mówić co mam jej robić.nic nam nie przepisał,ehh.Zośka nam się super rozwija coraz więcej słów na tapecie(najbardziej mnie rozczula jak jest rano na łóżku u nas, męża nie ma a ona mówi śpi tu też tata)wiadomo że te słowa nie są takie jeszcze idelane ale da się ją zrozumieć.jakiez teraz te dzieci są kumate.wariaciucio nasz wstaje o wszystko co tylko popadnie

reklama
Aneczka jaja jaja ale jaj nie ma tylko wargi:baffled: Ciekawe co będzie na razie rodzice mówią że to Lenka ale coś wyrasta jak to powiedziała koleżanka prącie.Wysłali krew na badanie gdzieś do Wa-wy i czekają na wynik,najgorzej koleżanka mówi jak się okaże że gdzieś jajka w brzuszku zostały.

A moja kozunia śpi od 9.15 chwilę się przebudziła z płaczem przytuliłam i śpi..już ponad 3h dziwne jak nigdy:szok:

Do góry