reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

onanana ale ja napisałam to co mówią rehabilitanci i ortopeda. Poza tym napisałam, ze nie można dziecka zmuszać do czegoś czego jeszcze nie robi, jak samo robi to ok. A Ty chyba jej nie zmuszasz przecież? Moja siostra też nie raczkowała;-)
Zresztą tak jak z chodzeniem to tak samo z raczkowaniem - nie mozesz jej zmusić, tak jak piszesz.
A ankusch Martynka dopiero zaczyna stawać na nóżki i ona sie zastanawiała czy to nie jest niewłaściwie, ze jej teściowa pokazuje małej chodzenie - więc to jest niewłaściwe.
Wydaje mi sie, ze nie napisałam nic co by mogło Cię zdenerwować:confused:

reklama
Pisałam ostatnio do rehabilitantki z bb że moja mała jak się cieszy to nóżki prostuje jak to będzie później z chodzeniem to odpisała że jeśli prawidłowo się rozwija to nie mam co się martwić i napisała " Jak córeczka wstanie to proszę poczekać na chodzenie krokiem dostawnym, nie prowadzać za rączki, to szkodzi rozwojowi stóp." a zadałam pytanie a co z prowadzaniem pod paszki jak to jest i czekam na odpowiedz..jestem ciekawa ;-)

dzień dobry kochane:)

onana to mały leniuszek Ci rośnie:)

mój Tymek mimo tego że pełza i zaczyna raczkować na nóżki się nie pcha podobno nie każde dziecko raczkuje więc nie które dzieci od razu pójdą na nóżki.

ma któraś z Was krzesełko uczydełko?? powiem Wam że to najbardziej trafiona zabawka dla Tymka strasznie mu się podoba i te melodyjki fajne naprawdę polecam :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie panikujcie z tym prowadzaniem za rączki. Jestem pewna, że Was też prowadzano i chodzic jakoś potraficie. dzisiaj ortopedzi czy rehabilitanci mówią tak za jakis czas będą mówić co innego

Jesli chodzi o umiejetnosci ruchowe to powiem tak ze....

Moje dzieci sa zupelnie rozne pod tym wzgledem.
Maciek od samego poczatku sztywnil nózki, jak go chcialam posadzic czy polozyc to on od razu pchal sie na proste nogi, no i tak maja 8msc zaczol stawac a majac 10msc samodzielnie chodzic. Zupelnie mnie to nie martwilo ze ominol okres raczkowania. On mial slabe raczki i nie chcial ich uzywac, za to nogi mial super sprawne.

Kuba natomiast jest taki "ksiązkowy" samouk.... Najpoier nauczyl sie siadac, pelzac a teraz wspina sie o meble klekajac. Zupelnie mu nie w glowie stanac na sztywne nogi, woli byc taki gibki i pobawic sie w fikołki :p

Jak dla mnie jest okej i tak i tak a najwazniejsze to przeciez nie zmuszac dziecka do czegos czego nie chce robic....

Kilka dni temu szwagierka zapytala mi czy pokazac mnie cwiczenia ktore naucza Kube szybciej raczkowac (ponoc wiaza sie one ze stresem i placzem dziecka) a wiec pomyslalam sobie "o nie! nauczy sie wszystkiego we wlasnym czasie" ;)

Witam Was Listopadóweczki,
jak zwykle przepraszam za nieobecnośc ale obiecuje poprawę po weekendzie. u nas ostatnie przygotowania do chrzcin, od soboty jesteśmy już u moich rodziców, bo tutaj będzie chrzest :). przygotowania idą pełną parą :) zapowiadają mega upały na niedziele, ale mam nadzieję że się mylą, oby tylko nie padało i nie było 35st to wszystko będzie ok
ja miałam się wziąć za pieczenie tortu ale wymysliłam ze zrobie superowe muffinki,ozdobie je chrzcinowo i tyle :p

Nadula jest aniołkiem za dnia a diabołkiem w nocy. mogły by już wyjść te zębole bo już powoli nie jest mi do śmiechu. w nocy wierci się niesamowicie i co chwilę siada i łapki do buzi i ryk, ja ją kłade 10min spokoju i znowu to samo ... MASAKRA. wcześniej dawałam jej nurofen i było ok, ale od 3 dni nie daje bo pomyślałam że może za dużo tego(daje raz dziennie na noc tylko) no ale chyba musze jej znowu dać bo oszaleje przez te nocki.

dzisiaj Nadia kończy 8 miesięcy i jestem w mega szoku jak ten czas szybko leci... jeszcze niedawno była małym wrzeszczącym bobasem :p

przepraszam Was że nie odpisze ale ponadrabiam po chrzcinach.. wiecie jak to jest jak się jest u rodziny... na nic się nie ma czasu, wszystcy chcą się NAdią nacieszyć i latam od jednej ciotki do drugiej :)

pozdrawiam Was serdecznie z Nadulkiem :)

Mikado a właściwie Filipku samych najlepszości na te 8 miesięcy :)

mama1988 właśnie wczoraj wygrałam aukcje tego krzesełka uczydełka, fajnie że u Was się sprawdza mam nadzieję że Liwie też zainteresuje:tak:

Wszystkiego najlepszego dla Filipka i Nadii na te 8 miesięcy, dużo zdrówka :tak::-):-):tak:

i po gościach jutro znowu przyjeżdża w odwiedziny kolejna siostra:tak::-D

mirelka01 naprawdę bardzo fajne jest to krzesełko Tymuś jak słyszy melodyjki to od razu buźka uśmiechnięta :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADII I FILIPKA ROŚNIJCIE ZDROWO KOCHANE DZIECIACZKI
:-)

Dobry wieczór kochane:)
onanana - no niestety, od dziecka byłam mega chuderlawa, potem na studiach wyglądałam normalnie, ale 50 kg nie przekraczałam, a teraz szkoda gadać. Schudnąć dla mnie to moemnt, ale żeby potem przytyć to już ciężka sprawa.
Nadulka, Fifi - Wszystkeigo dobrego dzieciaczki kochane:***
Ankusch, onanana, Margana, martttika - ja też myślę, że nas bankowo za rączki, czy paszki prowadzono:tak: Nie robię tego, bo Pola ewidentnie nie jest jeszcze gotowa - wspina się na kolanka i jedną nogę ;) Nie raczkuje, ale cały czas przyjmuj pozycję na raczka i się waha , chyba się boi ;) Za to rozgadała się pannica - jak coś chce to dre się daaaa, daaaa, zaczęła też jak czegoś nie chce mówić nieee, no i mamy baby i taty to już wcześniej;)
mycha - będzie na pewno pięknie i pogoda dopisze, czekamy na fotoreportaż z uroczystości :tak:
Alma- wooooooow, ale Wasz Korni jest niesamowity!!!!!!
nimfii- Maciuś też szybko stawiał pierwsze kroczki, Polcia podobnie jak Kubuś - wspina się na kolanka ;)

mirelko za ile Ci się udało wygrać aukcję? Pola wstała 5:30 :(

kochane, u mnie nic nowego jeszcze trochę potrwa zanim wszystko się wyklaruje, powoli wariuję, ale dla Poli się trzymam. Jak z kasą są problemy i brak tej stabilizacji to może naprawdę wykończyć.
PS dziś zawiesiliśmy działalność, padam na pysk...

reklama
Gola na prawdę mocno trzymam &&&&&&& za to aby problemy Was już opuściły i było już tylko lepiej :tak::tak:;-)

aukcję wygrałam za 50zł za nowe krzesełko trzeba dać ponad 150zł

mama1988
już się nie mogę doczekać kiedy będziemy mieć go w domu:tak:

Dobrej nocki:-)

Do góry